Traditii de Nunta in Jurul Lumii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Traditii de Nunta in Jurul Lumii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adela Dragan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

1. Introducere 3
1.2. Ideea de nuntă 3
1.3. Căsătoriile politice 3
1.4. Nunţile coloniale 3
2. Tradiţii de nuntă în Africa 4
3. Tradiţiile de nuntă Arabe 6
3.1. Prima întalnire 6
3.2. Cererea în căsătorie 6
3.3. Cununia 6
3.4. Ceremonia căsătoriei 7
4. Nunta în China 8
5. Nunta în Cuba 10
6. Concluzii 11

Extras din document

1.Introducere

Cuvântul căsătorie este definit ca fiind uniune legală, liber consimţită între un bărbat şi o femeie pentru întemeierea unei familii. Cuvântul cununie are rădăcini greceşti cu însemnătate de promisiune termen ce are aceelaşi sens în majoritatea limbilor şi civilizaţiilor. Cununia constituie un angajament între cei doi miri, angajament ce se întinde pe toata durata vieţii lor. Puţine sunt ceremonialurile mai pure şi mai frumoase decât cel al căsătoriei.Nunta este o tradiţie veche, dar în vremurile străvechi nu erau 200 de invitaţi să sărbătorească fericitul eveniment, mireasa nu avea rochie albă, conceptul de naşi era ceva necunoscut. Căsătoria, până la forma ei actuală, a pornit de undeva.

1.1 Ideea de nuntă

Nunţile nu aveau nimic în comun cu dragostea şi cu ideea de a-ţi petrece restul vieţii alături de o persoană specială şi devotată. Era vorba doar de jocuri politice şi supravieţuire. La începutul istoriei omenirii, cu cât tribul era mai mare, puterea de apărare împotriva prădătorilor sau a altor triburi era superioară. În aceste timpuri, femeile erau răpite de către mire împreună cu prietenii şi aliaţii săi. Acest grup de prieteni a rămas până în zilele noastre şi este reprezentat acum de către cavalerul de onoare. Odată ce mireasa era furată ea era considerată proprietatea mirelui şi în acelaşi timp membra a tribului acestuia. Cuplul era obligat, mai apoi, să stea o bună perioadă de timp plecat, pentru a evita represaliile. Această perioadă de timp are şi ea traducere în zilele noastre fiind numită Luna de Miere.

1.2 Căsătoriile Politice

În timpurile medievale, legile privind căsătoria s-au schimbat interzicând ca femeile să fie considerate obiecte de schimb, vândute sau târguite în schimbul de bunuri de orice natură. Dacă cei doi hotărau că ar vrea să se căsătorească, aveau nevoie de binecuvântarea unui preot. Erau interzise cu desăvârşire orice nunţi ţinute în secret. Căsătoriile erau în cea mai mare parte aranjate, fiind încheiate contracte ce stipulau foarte clar drepturile obţinute de fiecare dintre părţi la oficiarea căsătoriei. Nunţile comunităţilor regale sau aristocratice erau deseori aranjate înca de la varsta de 10-12 ani ale celor doi tineri implicaţi. Aceste căsătorii aveau la bază banii şi proprietăţile câştigate şi în nici într-un caz nu era vorba de iubire.Foarte rare erau cazurile când cei doi tineri se luau din iubire unul pentru celălalt. De cele mai multe ori apăreau nunţile de acest gen la clasele inferioare ale societăţii, unde proprietăţile sau banii lipseau cu desăvârşire şi atunci nu ramânea nimic de împarţit sau caştigat.

1.3 Nunţile coloniale

Încă odată, pentru familiile bogate, căsătoria reprezenta o afacere şi nu o relaţie bazată pe dragoste. Tatăl mirelui scria o scrisoare către tatăl miresei, cerându-i permisiunea acestuia. Scrisoarea conţinea o scurtă prezentare a viitorului mire şi o amplă descriere a avantajelor rezultate dintr-o astfel de căsătorie. Dacă tatăl miresei accepta, urma o negociere a zestrei şi apoi respectiva căsătorie între cei doi tineri.

2.Tradiţii de nuntă în Africa

Dacă ar fi să alegem trăsătura esenţială a traditţiilor de nuntă de pe continentul African aceasta ar fi familia. O nuntă africană este mai mult decât orice, combinarea a doua individualităţi într-o singură familie, ori comuniunea a două familii şi chiar unirea a două triburi ca o singură familie. Exista de asemenea o multitudine de religii reprezentative în Africa. Marea parte a nordului Africii are ca principală religie cea musulmană, în timp ce sudul este predominat de cetăţeni cu apartenenţă religioasă la Creştinism, Hindus, şi chiar iudaism. Tinerele fete Africane sunt pregătite pentru a fi neveste încă de la vârste fragede. Pot chiar învăţa coduri secrete şi limbi necunoscute ce le pot permite să comunice cu femei căsătorite fără ca soţii să înţeleagă conversaţia.

În Sudan şi în alte zone de-a lungul Nilului bărbatul îşi cumpăra dreptul de căsătorie achitând cu oi sau vite, pierderea din sânul familiei a fetei, deabia mai apoi având consimţământul socrilor pentru a se căsătorii. Preţul unei neveste ajunge până la 30-40 de vite, un preţ destul de mare ţinând cont că deseori noua familie nu mai deţine un număr de animale pentru a dezvolta o gospodarie decentă.

În Somalia, un bărbat are dreptul să se căsătorească cu 4 soţii dacă le poate întreţine pe toate şi nu este un caz neântâlnit ca unei fete să i se hotărască viitorul soţ înainte de a se naşte.Culori aprinse, dansul, cântecul şi ritmul sunt elemente vitale pentru multe ceremonii de nuntă Africane. Comun tuturor ceremoniilor de nuntă este conceptul de tranziţie de la pubertate la maturitate. În multe din tradiţiile Africane copii sunt încurajaţi să se căsătorească de la 13-15 ani odată cu atingerea maturităţii fizice.Divorţul este destul de rar în căsătoriile Africane.

Fisiere in arhiva (1):

  • Traditii de Nunta in Jurul Lumii.doc

Alte informatii

Universitatea „DUNĂREA DE JOS” – Galaţi Facultatea de ȘTIINŢA CALCULATOARELOR Specializarea CALCULATOARE SI TEHNOLOGIA INFORMAŢIEI