Viața Activă vs Sedentarism

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4784
Mărime: 31.25KB (arhivat)
Publicat de: Trandafir Gherman
Puncte necesare: 7
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCUREŞTI

Cuprins

  1. Rezumat 3
  2. 1. Introducere 4
  3. 2. De ce este important să avem o viaţă activă? 5
  4. 3. Cum putem avea o viaţă activă 6
  5. 4. Sedentarismul 8
  6. 5. Cum ne poate afecta viaţa sedentarismul? 9
  7. 6. Concluzii 10
  8. 7. Bibliografie 11

Extras din referat

Rezumat

O viaţă activă şi sănătoasă presupune în primul rând o alimentaţie echilibrată, o activitate fizică regulată şi nu în ultimul rând o gândire pozitivă şi optimistă, care ne vor ajuta să ne dezvoltăm atât fizic cât şi psihic.

Vorbim în acest raport despre cât de important este sportul în viaţa noastră şi ce beneficii are asupra sănătăţii noastre, prin intermediul lui putând fii prevenite diverse boli şi afecţiuni şi totodată sportul are efecte benefice asupra aspectului nostru fizic, menţinerea unui trup seducător, pentru menţinerea formei, pentru educarea corpului şi spiritului.

În acelaşi timp sportul ne relaxează atunci când facem ceva care ne place şi ne ajută în acelaşi timp fie că dansăm, înnotam, mergem pe bicicletă, cu rolele şi chiar şi o simplă plimbare pe jos poate face minuni asupra organismului nostru în momentul în care ea devine o obişnuinţă pentru noi.

Pentru a avea o viaţă activă sănătoasă , pe langă sport şi o alimentaţie echilibrată este foarte important şi felul nostru de a fi, gândirea noastră care ne influenţează foarte mult stilul de viaţă. De aceea este foarte important să fim nişte persoane sociabile, deschise, calme în gândire şi optimiste, să avem o gândire pozitivă care ne oferă imunitate împotriva anumitor boli.

Totodată pentru a avea o viaţă sănătoasă trebuie să ne ferim de stresul zilnic, stresul fiind şi un factor de risc în apariţia unor forme de cancer.

Un alt factor care contribuie la menţinerea unui stil de viaţă sănătos este râsul , considerat un veritabil medicament preventiv care se poate consuma fără moderaţie, el ajutând la prevenirea afecţiunilor cardiace.

Până acum am vorbit despre sport, cum putem avea o viaţă activă sănătoasă şi factorii care o influenţează, urmând să prezentăm opusul vieţii active, dacă putem spune astfel şi anume: sedentarismul. Stilul de viaţă sedentar este stilul de viaţă al unei persoane care nu se angajează să facă nici un fel de activitate fizică ce ar fii benefică pentru organismul ei. S-a dovedit că acest stil de viaţă poate duce la apariţia unor numeroase boli precum: obezitatea, apariţia unor boli de inimă, riscul apariţiei diabetului zaharat, apariţia unor boli de cancer şi scăderea tonusului muscular.

Conform unor cercetări, sedentarismul poate dăuna sănătăţii chiar mai mult decât dăunează fumatul , mortalitatea provocată de sedentarism fiind mai mare decat cea provocată de tutun, iar inactivitatea la adolescenţi poate duce la apariţia unor probleme comportamentale ceea ce ridică un semn de întrebare: Nu putem să depunem în fiecare zi un efort cât de mic pentru a contribui la sănătatea noastră, când ne putem îmbolnăvi atât de uşor cu atâţia factori dăunători în mediul care ne înconjoară?

Ca o concluzie a informaţiilor prezentate în raport putem spune că este nevoie de o implicare mai activă în promovarea unui stil de viaţă sănătos, cu o alimentaţie echilibrată şi activitate fizică zilnică.

Introducere

Alimentaţia echilibrată, activitatea fizică regulată şi o gândire pozitivă sunt cele mai bune recomandări pentru a avea o viaţă sănătoasă. Optimismul este din ce în ce mai important pentru sănătate. Pozitivismul în gândire permite funcţionarea corectă a sistemului imunitar, care devine mai rezistent la agresiunile microbiene. Aşadar, pentru a trăi până la adânci bătrâneţi duceţi o viaţă fericită.

Am ales aceasta temă pentru a evidenţia diferenţele dintre a avea o viaţă activă, sănătoasă şi un stil de viaţă sedentar, cum contribuie acest lucru la dezvoltarea noastră atât personală cât şi fizică. Vom discuta despre stările care ne ajută în menţinerea unei vieţi active cât şi de dezavantajele sedentarismului.

Ştim cu toţii că practicarea sportului sau o viaţă foarte activă creşte consumul fiziologic de carburanţi indispensabili sănătăţii şi protecţiei pielii noastre.

Astăzi, mai ales dupa cele 8 ore zilnice la serviciu, totul este creat pentru a facilita accesul la sport, pentru ca el sa facă parte din cotidianul nostru. Alături de sporturile orăşeneşti din ce în ce mai populare, cum ar fi rolele, skate-ul, bicicleta, asistăm la o mărire a sălilor de gimnastică: nu e nimic mai simplu decât să ne înscriem şi apoi suntem mai mult decât motivaţi Aceste complexe sportive vă propun o multitudine de activităţi: trageţi de fiare, înot, squash şi creează fără încetare noi discipline inedite şi extrem de plăcute, pe ritmuri uluitoare şi variate: salsa, hip hop, techno etc.

Ne amuzăm, ne relaxăm şi rezultatele se văd. În plus, ardem calorii atât în apă, cât şi pe bicicletă, pe stepper, la aerobic sau la haltere. Datorită acestor noi tehnici, numărul de sportivi nu face decât să crească şi sportul intră în viaţa noastră. Discursul este clasic: practicarea regulată şi corectă a sportului este excelent pentru sănătate. Sportul este salvatorul nostru pentru reducerea riscurilor de insuficienţă cardiacă sau a infarcturilor datorită acţiunii benefice asupra hipertensiunii, nivelului colesterolului şi al trigliceridelor. În acelaşi timp practicarea sportului creşte densitatea osoasă, favorizând fixarea calciului în os, permite întărirea masei musculare. Dar pentru milioanele de sportivi, sportul este înainte de toate necesar pentru menţinerea unui trup seducător, pentru menţinerea formei, pentru educarea corpului şi spiritului. Cultul sportului şi a menţinerii siluetei fac parte din viaţa noastră şi de aceea este ceva normal să avem grijă de noi în mod activ şi să apelăm la antrenori profesionişti şi la nutritionişti. Reflexele alimentare ale sportivilor îşi fac apariţia în alimentaţia noastră zilnică. A mânca echilibrat, respectarea celor 3 mese pe zi, introducerea fructelor şi a legumelor bogate în vitamine şi minerale.

Rezumat: mâncăm mai sănătos ca să amplificăm beneficiile activităţii sportive. Şi mai ales, bem minim 1,5 litri de apă pe zi. Astăzi, interdependenţa dintre sport – modă – frumuseţe şi stil de viaţă este o realitate. Iar sportul a devenit o adevarată stare de spirit!

Pentru abordarea acestei teme vom analiza importanţa unei vieţi active, ce presupune a avea o viaţă activă şi cum ne influentează acest lucru în viaţa zilnică şi dezavantajele unui stil de viaţă sedentar.

Preview document

Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 1
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 2
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 3
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 4
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 5
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 6
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 7
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 8
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 9
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 10
Viața Activă vs Sedentarism - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Viata Activa vs Sedentarism.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Studiu privind nivelul condiției fizice la copii

CAPITOLUL 1 INTRODUCERE In teoria si practica educationala, didactica moderna a educatiei fizice este abordata in prim plan de organizarea si...

Rolul asistentei medicale în îngrijirea bolnavilor cu accident vascular cerebral

MEMORIU JUSTIFICATIV Bolile cerebro-vasculare au o morbiditate și mortalitate crescută, numărul cazurilor sporind datorită frecvenței...

Accidentul Vascular Cerebral

ARGUMENT Într-o lume în care existenţa cotidiană a intrat într-un ritm ameţitor şi solicitant trebuie să învăţăm cum să ne păstrăm sănătatea, dar...

Medicația antidiabetică

Medicatia Antidiabetica CAPITOLUL 1 GENERALITATI Diabetul zaharat, o afectiune foarte raspandita si in plina extindere la toate nivelele...

Educația fizică, sportul și cultura organizațională în România

Intrοduсеrе Educaţia fizică şi sportul reprezintă drepturi fundamentale ale omului, recunoscute de marile organizaţii internaţionale. În...

Activitatea motrică de cultură fizică la școlari

I.Argumentarea teoretică a lucrării 1.1.Actualitatea și importanța studiului În cadrul caracterului global al educaţiei, educaţia fizică şi...

Osteoporoza - prezentare și medicamentație

Capitolul 1. Definiţie Numele bolii provine din latină şi înseamnă „ os poros ”. Ţesutul osos este un ţesut viu, în care are loc permanent atât...

Regimul alimentar al unei bolnave de osteoporoză

1. Osteoporoza 1.1. Osteoporoza şi principalii factori de risc Osteoporoza este o maladie a ţesutului osos, fapt care duce la pierderea...

Ai nevoie de altceva?