Beton Celular Usor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Beton Celular Usor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Bazat pe o tehnologie ger¬mana si prezent în ultimii 30 de ani în peste 45 de tari din întreaga lume, se poate spune ca betonul celular usor( B.C.U.) si-a demonstrat fiabilitatea, în tot acest timp a fost utilizat cu succes la constructia a peste... doua sute de mii de locuinte situ¬ate în zone cu diferite conditii climatice. Introdus ca material de constructii in Romania in 1997 ,betonul celular usor ( B.C.U) este un material de constructii similar betonului celular autoclavizat( B.C.A ) dedicat lucrarilor de zidarie neportanta, bazat pe o tehnologie germana .

COMPOZITIE

Betonul celular usor ( B.C.U ) este un material de constructii rezultat din amestecul unui mortar ( ciment + nisip sort 0 – 3 mm + apa ) cu un anumit volum de spuma preparata , ce are la baza proteina a hidrolizata 25% , combinata cu saruri minerale 4 % , solutie de ZnCl 2 solutie de MgCl2 si FeSO4;solutia astfel este neutralizata la un pH de 6,6 si este concentrate la o densitate de 1,12-1,18kg/dmc. Stabilitatea spumei este suficient de mare pentru a sustine reteaua creata, pana la prizarea betonului.

Injectare spuma in betoniera

Omogenizarea spumei cu mortar

Amestecul ( mortar+ spuma ) se omogenizeaza cca 2-3 minute , obtinandu-se astfel un beton celular fluid cu pori ( bule de aer ) de diametru 0.5- 1 mm uniform distribuiti in masa materialului, urmand apoi a fi turnat in tipare decofrabile si etanse in scopul obtinerii blocurilor de zidarie sau in cofraje rigidizate si etanseizate corespunzator in vederea realizarii peretilor monolit .La peretii monolit in interiorul cofrajelor se pot monta elemente pline din polistiren expandat , de forma golurilor in care urmeaza a fi montate ferestrele sau usile constructiei .

Umplerea manuala a tiparelor

Tipare proaspat turnate

Dupa 12-24 ore materialul intarit in conditii natural poate fi decofrat iar in cazul blocurilor de zidarie punerea in opera se va face in 7- 10 zile de la turnare , perioada de maturare fiind de 28 zile de la preparare.

Decofrare perete monolit

Perete monolit decofrat dupa 24 ore

Fisiere in arhiva (1):

  • Beton Celular Usor.docx