Constructii Agroturistice - Prahova

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Constructii Agroturistice - Prahova.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 49 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Scurt Istoric

Teritoriul Judetului Prahova a fost locuit din vremuri imemoriabile, acest lucru fiind atestat si de descoperirile arheologice din localitatile Ploiesti, Ciorani si Mizil. Dezvoltarea administrativa si economica a fost determinata de pozitia geograficã, fiind situat la intersectia drumurilor principale care faceau legatura dintre Tara Româneascã, Transilvania si Moldova, cât si de bogatia subsolului si de diversitatea si frumusetea reliefului. Evenimentele care au marcat istoria judetului Prahova sunt dezvoltarea comertului si prelucrarea resurselor naturale. In 1857, aici s-a dat în exploatare prima rafinãrie din lume - Rafinãria Mehedintianu, prin urmare România devenind prima tara din lume care in 1857, a avut o productie de 275 tone de petrol, dupa cum consemneazã Enciclopedia Britanicã a Petrolului din 1938.

Descriere Geograficã

Situat in partea centrala a României si având o suprafatã de 4.716 kmp, judetul Prahova are o populatie de 872.900 locuitori si o densitate de 184,9 locuitori/kmp, fiind al doilea dupã Bucuresti din acest punct de vedere. Locuitorii acestui judet locuiesc in 100 de localitati: 2 municipii, 12 orase si 86 comune, urbanizarea judetului fiind de 52,4%, iar structura populatiei active având urmatoarea structurã: 54,3% industrie, 26,1 % agriculturã, 7,1 % constructii si 12,5 % servicii. Resedinta administrativã a judetului este municipiul Ploiesti cu o populatiei de 252.715 locuitori, al 9-lea din România din punct de vedere al populatei. Ploiestiul este al doilea oras dupa Bucuresti ca industrie. Situat pe pantele sudice ale Carpatilor, aproape de curbura acestora, Judetul Prahova este caracterizat de diferite forme de relief - munti 26,2 % (Vf. Omul - 2505 m), dealuri 36,5 % si câmpii 37,3%. Principalele resurse naturale sunt: petrol, gaze naturale, cãrbune, sare, calcar, folosite in industrie.

Informatii Turistice

Acest judet este situat pe pantele sudice ale Carpatilor, nu departe de curburã, având o suprafatã de 4.694 kmp si peste 873.000 locuitori. Acum este cel mai important judet al Romaniei ca populatie cat si ca economie. Refieful variat, sub formã de amfiteatru, contine in proportii egale munti, dealuri si câmpii. Resedinta administrativã a judetului este Ploiesti, cu aproximativ 300.000 locuitori, situat la 60 km nord depãrtare de Bucuresti si 40 km distanta de Aeroportul Otopeni. Datând din 1503, Ploiestiul s-a dezvoltat datoritã pozitiei sale geografice si in special datoritã petrolului sau. Petrolul a inceput sa fie rafinat incepând cu 1857, Ploiestiul fiind capitala tuturor activitãtilor referitoare la petrol in România si unul dintre cele mai importante centre de extractie si tehnologie petrochimicã din lume. Despre toate acestea se poate afla la Muzeul Petrolului. Muzeul Ceasurilor este de asemenea un punct de atractie pentru turisti. Turismul este activitatea pricipala a locuitorilor judetului. Fiind numit dupa cea mai frumoasa regiune a Carpatilor, Valea Prahovei cu statiunile ei (Sinaia, Azuga, Busteni, Breaza) este o regiune interesantã atât pentru turisti cât si pentru investitori. De asemenea Valea Teleajenului si Valea Slãnicului, cu statiunile lor renumite (Vãlenii de Munte, Cheia, Slanic) completeaza potentialul turistic al acestui judet. Fiecare statiune are particularitatile sale si propriile ei facilitati de cazare si tratament. Judetul are 11,681 locuri de cazare in 22 de hoteluri moderne, 8 moteluri, 14 pensiuni, 19 case si 159 vile, putând sa cazeze peste 620.000 turisti anual. Sinaia, "Perla carpatilor", este situata la 1000 de m altitudine. Punctul pricipal de atractie al acesteia este Castelul Peles, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea, in stil germanic, si are 160 camere si valoroase colectii de arta, arme si mobilier. Manastirea Sinaia, construitã intre 1695-1796 in stil brâncovenesc este un adevarat muzeu cu manuscrise si opere de artã valoroase. Statiunea Busteni este situata pe Valea Prahovei, la 135 km depãrtare de Bucuresti, intre Vf. Caraiman (2.284 m deasupra nivelului marii) si Vf. Cosila (2.489 m altitudine). Azuga, situata pe drumul national la 15 km de Busteni, este cunoscutã incã din secolul al XIII-lea ca loc de tratament datoritã apelor sale minerale. Vãlenii de Munte este situat pe Valea Teleajenului si inconjurat de dealuri acoperite cu paduri, cunoscut datoritã Universitãtii de Varã "Nicolae Iorga" care reuneste oameni de stiinta din România si de peste hotare. Slãnic, situat pe Valea Slãnicului, la 400 m deasupra nivelului mãrii, este renumit pentru terapia cu aerosoli si helioterapie in mina de sare, una dintre cele mai mari din Europa. Alte locuri interesante sunt: Muntele de Sare (100 m inãltime, rezervatie naturalã), Vf. Piatra Verde, la 4 km depãrtare de oras si oferind turistului o minunatã panoramã.

ARGUMENTE ATRACTIVE:

- Prahova este regiunea din România cea mai apropiata de standardele Uniunii Europene - Jonathan Scheele, Seful Delegatiei Comisiei Europene în România

- Consiliul Judetean Prahova sustine mediul de afaceri;

- Pozitie geografica de intersectie a fluxurilor nationale si internationale de comert;

- Realizarea autostrazii Bucuresti  Brasov, element de dezvoltare economica;

- Resurse naturale variate;

- Capital uman apt de performanta;

- Capacitati productive potential competitive;

- Capacitati industriale disponibile, dotate cu utilitati;

- Oportunitati de investire în industria usoara, alimentara si a prelucrarii lemnului;

- Potential turistic ridicat;

- Potential agricol;

- Fond silvic, cinegetic si piscicol semnificativ;

- Nivel ridicat de urbanizare si centre gravitationale de dezvoltare;

- Infrastructura tehnico-edilitara dezvoltata;

- Învatamânt superior cu structura unica în tara;

- Climat social favorabil.

Fisiere in arhiva (1):

  • Constructii Agroturistice - Prahova.doc