Expertizarea si Proiectarea Consolidarii in Constructii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Expertizarea si Proiectarea Consolidarii in Constructii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Biserica Evanghelica din Piaţa Huet este una

dintre cele mai importante lacasuri de cult din

Transilvania datorita valorii artistice, a istoriei,

evolutiei si a unicitatii structurii.

Constructia datează din secolul al XIV lea, face parte din categoria monumentelor istorice de importanta nationala care necesita consolidari structurale. Este un obiectiv vizitat anual de mii de turisti si este deschis publicului în permanenta.

Solutia de restaurare urmareste restabilirea continuitatii materialelor deteriorate; imbinarea anumitor zone cu materiale moderne - beton armat - placate cu zidarie de caramida; introducerea la interior a unor elemente structurale capabile sa preia eventualele miscari de ansamblu.

Au fost luate masuri de injectare a fisurilor, de tesere a zidariei fisurate si dislocate pe alocuri, introducerea de armaturi in rosturi si teseri cu dornuri in profunzime.

Se vor realiza urmatoarele lucrari în regim de prima necesitate: protejarea spatiilor interioare prin realizarea unui esafodaj, care va fi folosit inclusiv la consolidarea si finisarea planseelor boltite; consolidarea planşeului de lemn si a sarpantei sacristiei, tratarea antiseptica si ignifuga a materialului lemnos, inlocuirea invelitorii; consolidarea nervurilor boltii stelate deasupra tribunei navei laterale sudice.

Interventiile urgente trebuie urmate obligatoriu de fazele de cercetare si proiectare vizand: consolidarea generala a sarpantei - in locurile cu noduri dislocate, elemente de sarpanta incovoiata, consolidari metalice suplimentare, inlocuirea elementelor degradate; descarcarea boltilor prin revenirea la geometria initiala a sarpantei; inlocuirea invelitorii si tinichigeriei generale; consolidarea generala a nervurilor, injectarea fisurilor existente, etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Expertizarea si Proiectarea Consolidarii in Constructii.ppt

Alte informatii

Anul 3 Facultatea de Constructii si Instalatii