Ingineria Skyscraper - ului Dinamic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Ingineria Skyscraper - ului Dinamic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Turnul Dinamic este prima cladire din istorie care isi schimba in permanenta forma, reprezentand astfel inceputul unei noi ere in arhitectura, dar si in vietile noastre, o era a VIETII DINAMICE. Pentru prima data, cladirile devin parte a vietii pentru prima data cladirile adauga o noua dimensiune in arhitectura lor, cea a TIMPULUI.

Este un skyscraper in continua evolutie, sfidand viitorul.

Incalcand regulile gravitatiei, Turnul Dinamic reprezinta conceptul arhitectului italian David Fisher, incadrandu-se in proiectului acestuia intitulat generic Dynamic Architecture.

Proiectul se bazeaza pe modelul incremental, promovand ideea proiectarii si realizarii independente a componentelor dupa definirea arhitecturii globale a sistemului.

In particular, conceptul Turnului Dinamic se bazeaza pe 3 concepte fundamentale:

- DINAMISM : fiecare etaj se poate roti independent unul de celalalt, cladirea schimbandu-si astfel forma in permanenta;

- este “VERDE” deoarece isi produce singur energia prin intermediul vantului si a soarelui;

- INDUSTRIALITATEA, fiind alcatuit din module prefabricate, amplasate direct la locul santierului;

1. Definirea cerintelor

Ideea arhitecturii dinamice s-a nascut din dorinta arhitectului de a avea constructii care sa se auto-adapteze vietii si care sa fie parte din natura. Denumite de acesta metaforic “buildings designed by time, shaped by life”, skyscraperul dinamic, in care fiecare etaj se roteste independent , isi schimba forma in mod continuu si niciodata nu va lua aceeasi forma de 2 ori.

Cerintele acestui sistem au fost, in ordinea importantei dupa cum urmeaza:

- aspectul financiar, care ar trebui, in opinia arhitectului sa fie direct proportional cu calitatea vietii conferita de o asemenea locuinta;

- functionalitatea spatiului, care de asemenea influenteaza calitatea vietii; in acest sens, constructia ofera cele mai bune beneficii posibile, si cu scopul de a creea un spatiu cat mai potrivit omului, au fost luate in considerare toate aspectele practice ale vietii;

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Skyscraper - ului Dinamic.docx