Instalatii Speciale

Imagine preview
(7/10)

Acest referat descrie Instalatii Speciale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Rezervoarele tanc de lichide criogenice (O2, Ar, N2) se impart in 2 categorii cele pentru pompa de inalta presiune (presiune de livrare la butelie 150 bar) model PT si rezervoarele tanc KV de lichide criogenice pentru vaporizare.

Constructive le se deosebesc prin faptul ca tancurile PT sunt mai inalte decat KV pilonii de sustinere a tancului sunt mai inalti pentru a asigura amorsarea corecta a pompei.

La tancurile PT se folosesc pompe care au rolul de a creste presiunea lichidelor criogenice pana la valori circa 160 bari si apoi utilizand un vaporizator de inalta presiune ce are rolul de a transforma lichidul criogenic in gaz se livreaza spre utilizator(butelii).

Tancurile PT sunt prvazute din constructive cu un vaporizator suplimentar pentru mentinerea presiunii de pe tanc.Acest lucru se realizeaza prin transformarea locala a lichidului criogenic in gaz, proces controlat de un alt regulator de presiune. Regulator are rolul de mentinere constanta presiunii de lucru pe tanc.

UMPLEREA CU LICHIDE CRIOGENICE A TANCULUI STOCATOR

Principal tancul se umple respecatand cu strictete normele de protectia muncii (legal in viguare) precum si procedura elaborate de responsabilul desemnat de utilizator in concordant cu procedura de incarcare de firma ce a livrat tancul.

La prima incarcare a tancului sau la reincarcarea dupa o perioada lunga de neutilizare se va executa o procedura speciala avand codul PSIT1. Dupa prima incercare si ulterior in conditii de incarcare normal se aplica procedura de incarcare a tancului PNIT2.

INSTRUCTIUNI DE LUCRU INSTALATIE RPI

Instalatia RPI (rampa de inalta presiune) se compune din tanc stocator model PT, pompa criogenica cu piston, vaporizator de inalta presiune, panou electric de comanda si control, elente de legatura si elemente de siguranta.

Tancul de stocare lichide criogenice este prezentat in detaliu in celelalte capitol ale dosarului instalatiei. In cadrul instalatiei RPI tancul are rolul de a alimenta cu lichide criogenice aspiratie pompei criogenice cu piston.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii Speciale.doc