Kunsthaus Graz

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 36 în total
Mărime: 13.18MB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Numele proiectului: Kunsthaus Graz

Locaţia: Graz, Austria

Suprafaţa totală a clădirii: 13.100 mp

Regim de înălţime: S+P+3E

Greutatea structurii: aprox. 3.9 milioane kg (225.000 kg din structura metalica)

Costul total al construcţiei: $50 million

Beneficiar: Oraşul Graz

Arhitect: ARGE Kunsthaus

Istoria construcţiei a început odată cu nevoia oraşului Graz de a deţine un spaţiu de expoziţie a artei contemporane potrivit pentru o viitoare capitală culturală europeană.

Malul drept al râului Mur, pe-atunci o parte neglijată a oraşului, părea să fie o locaţie bună, iar vechea clădire din fontă Thienfeld Palace, un punct ideal de plecare.

Kunsthaus Graz (2000-2003) nu este un muzeu, este o capsulă a timpului care aduce printre noi un spaţiu al viitorului. Nu întâmplător, acest proiect arhitectural semnat de Peter Cook si Colin Fourier se numeşte “Spacelab”.

Forma neobişnuită diferă radical de concepţia expoziţiilor convenţionale, multe dintre ele pastrând tradiţiile moderniste “White Cube”.

Echipa de arhitecţi a folosit o expresie stilistică inovatoare, cunoscută în domeniul arhitectural ca “pata de cerneala”.

Clădirea gigantică este numită de arhitecţi “Friendly Alien” deoarece ca formă si material diferă atat de mult de imaginea construcţiilor înconjurătoare cu acoperişuri în stil baroc din ţigle de lut roşii, integrând totodată faţada din fier a vechii clădiri din 1847.

Arhitectură, design, new media, arta pe internet, film, fotografie se întâlnesc toate sub acelaşi acoperiş.

Kunsthaus Graz este locul expoziţiilor de artă multidisciplinară, modernă şi contemporană de la începutul anilor ‘60 şi până în zilele noastre. Aici nu au loc expoziţii permanente, muzeul nu deţine colecţii proprii şi este doar un spaţiu expoziţional. Expoziţiile durează în jur de 3 luni. Kunsthaus implementează un concept inovator care oferă o varietate de posibilităţi artiştilor de a-şi pune în evidenţă operele.

Conținut arhivă zip

  • Kunsthaus Graz.ppt

Te-ar putea interesa și

Turismul în Austria

I.A. PREZENTEAREA GENERALA A TARII ANALIZATE Republica Austria este o federatie din Europa Centrala, compusa din 9 landuri federale. Capitala...

Circuit Turistic - Austria

. Alegerea tipului de program turistic Agentia de turism “Perfect Tour” va propune un circuit turistic cu totul special in Austria, tara a carui...

Ai nevoie de altceva?