Lemn incleiat

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Lemn incleiat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Turculet

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Introducere

Lemnul este cel mai vechi material de construcție, practic, nu se schimbă forma în timpul utilizării prelungite. Timp de secole de experiență se confirmă acest lucru. In mijlocul secolului XX. a avut loc o revoluție în utilizarea lemnului în arhitectura cu deschiderea unor adezivi cu rezistență ridicată, care fac posibilă obținerea oricarei formă dorită, ca urmare a îmbunătățirii tehnicilor de prelucrare a lemnului și îmbunătățirea calității lemnului prin tratament chimic.

Este posibil să se mute la producția industrială-de conveer de case din lemn.

Materialele lipite au extins posibilitatea folosirii lemnului: crearea de noi sisteme structurale si forme arhitecturale, și, în consecință, noi forme estetică; și a crescut sfera de aplicare a lemnului - clădiri rezidențiale joase, clădiri publice și a unor clădiri industriale și agricole. A vorbi despre arhitectura unei case din lemn înseamnă - un sens și o structură care definește forma arhitecturală.

Scurt Istoric

Povestea dezvoltării arhitecturii de lemn din țara noastră ar fi incompletă dacă nu am reușit să menționăm construcția de lemn din primele decenii ale puterii sovietice. În acei ani a fost create structuri din lemn, care au extins ideea de posibilitățile de utilizare a lemnului ca material de construcție. În timpul vieții lui Vladimir Ilici Lenin a fost construite multe cladiri din lemn, de o mare valoare artistică. Soluții noi materiale compozite, în clădiri rezidențiale și publice au fost propuse de arhitecții JV Zholtovsky și NV Markovnikov [49]. Au fost costruite diferite pavilioane de mare merit artistic IV ZHOLTOVSKOGO "și VSHV-23 -" Hex ". "Cultivare de câmp", "Arcul de Triumf", iar cealaltă, în cazul în care structurile de lemn deschise realizate pe o bază clasică, creând forma arhitecturală perfectă. Case făcute cu privire la proiectul NV Markovnikov, sunt, de asemenea, de interes pentru construcțiile moderne.

De la mijlocul anilor 20, arhitectura de lemn s-a dezvoltat în primul rând spre desene sau modele îmbunătățite. De exemplu, în construcția de TsAGI au fost folosite pentru prima dată-Gvozdeva construcții boardwalk, sunt utilizate pe scară largă în primii cinci ani. Ulterior, pe baza unor astfel de structuri au fost dezvoltate (GG Carlsen, ME Kagan et al.) Spațiale de design Boardwalk-Gvozdeva sub formă de bolți cu pereti subtiri si striate scoici.

Ele sunt utilizate în principal în construcția de clădiri industriale și a avut un moment de mare importanță. Modelele au fost originale, ușor de fabricat și de a crea condiții pentru dezvoltarea în continuare a industriei. La un inalt nivel artistic realizat SI propus Peselnikom lemn-kruzhalno net bolti fără metal în "acoperire Sredvolgostroya laboratorul de inginerie hidraulică (1935).

Nu fără interes și nou pentru acel model de timp Captuseala de grinzi de stejar fără metal de pe cuie sub formă de placă, dezvoltat în 1932 VS Derevyagin. Originalitatea structură diferită construit pe V. sistem Shukhov - turn de răcire cu turn la Orsk CHE. Turnul sub forma unei plase hiperboloid avea o înălțime de 35 m la un diametru de varful de 29,3 m și a constat din opt etape.

In 30-e au fost construite poduri rutiere realizate din lemn rotund (sistem Gau-Zhuravsky) și scânduri tăiate cu cuie (proiectul YS Lviv). Mai târziu, în construcția podului de lemn s-au dezvoltat sistem mixt metalolemnoase.

După al doilea război mondial dezvoltarea arhitecturii de lemn a fost axat pe metodele industriale de construcție și utilizarea structurilor laminate. Crearea Uniunii Sovietice o puternică industrie de prelucrare a lemnului au contribuit la dezvoltarea structurilor din lemn. Principalele lor erau consumatori de construcții industriale. În această perioadă au fost construite din placaj fabricație, în principal uzine chimice de construcții, în cazul în care din metal și a structurilor din beton expuse la coroziune. Lemnul nu a reactionat la expunerea la produse chimice.

De la începutul anilor 60-e în URSS construit deja clădiri rezidențiale mari, cu podele de trehsharnirnyh încleiat arc 45 m deschidere.

În anii de după război construcții masive primesc dezvoltare intensivă în străinătate. Arhitecți și ingineri au creat nu numai o formă geometrică complexă sub formă de paraboloizilor, Conoide, cochilii de revoluție, dar, de asemenea, structura, care se suprapun deschideri enorme. In anul 1972, o serie de facilități sportive olimpice din Munchen a fost realizat din placaj, care devine unul dintre cele mai importante materiale de construcții.

Utilizarea lemnului în arhitectură, ca modalitate de umanizare a mediului urban

Pentru mine, lemnul nu este o substanță neutră, pentru mine este un material viu, în structura sa similară cu mușchii umani. A. Aalto [1, p. 130]

Oraș modern high-tech este, probabil, cel mai izbitor exemplu de cât de mult mediul creat de om, poate fi diferit de cel natural. Foarte adesea acest mediu este ostil omului, de aceea, în urma testelor s-a descoperit, faptul ca traiul într-un oraș mare reduce durata de viață potențială cu cinci ani.

Mediul urban se confruntă cu "rezistență" uman: ritmul accelerat de viață, zgomotul, poluarea aerului, efectul de orbire și o scară largă a clădirilor din jur formează un fundal ostil continuu, responsabil pentru o parte semnificativă a situațiilor stresante. Convențional epitetul "jungla de beton" este încă caracteristică exactă a majorității orașelor mari și metropolele industriale Aceasta se aplică în primul rând. In regiunea Ural, la un climat și a impactului antropic provocare agresive relativ dure de a crea un mediu arhitectural confortabil este extrem de acută.

O metodă de umanizare a mediului artificial este de a utiliza materiale naturale, în special lemnul, cea mai apropiată persoană psihologic. Esența umanizarea mediului înconjurător este de a crea un maximum de confort și unitatea intre om și natură, atât la nivelul apartamentului, cat si la nivelul unei curti rezidentiale, cartier sau întregul sat. Un rol deosebit de jucat în lemnul a devenit o clădire Art Nouveau, în legătură cu tendința generală spre forme naturale, materiale și dorința de sinteză a artelor. Cu toate acestea, adevărata renaștere așteptata lemn în secolul XX. Calitatea deosebita a trai material lemnos oferit un loc de cinste în conceptul de arhitectură organică.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lemn incleiat.docx

Alte informatii

Universitatea Tehnica a Republicii Moldova Catedra: “Constructii si Mecanica Stucturilor” Disciplina: Constructii Din Lemn