Planseele Metalice

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Planseele Metalice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mahu Tiberia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

NOTIUNI GENERALE

Definitie:

Planseele sunt elemente de constructii portante care compartimenteaza cladirea pe verticala impartind-o in niveluri sau o inchid la partea superioara.

In raport cu pozitia si functiile indeplinite, planseele pot fi: plansee peste subsol, curente sau intermediare, de pod, sau plansee terasa.

Rolul planseelor este de a prelua sarcinile ce revin din greutatea lor proprie, din greutatea pardoselilor, a tavanelor si a zidurilor despartitoare neportante precum si sarcinile utile corespunzatoare destinatiei incaperilor, de a transmite incarcarile preluate elementelor portante verticale, de a contribui la stabilitatea generala a constructiei, la izolarea termica si la cea fonica.

CLASIFICAREA PLANSEELOR

Dupa forma geometrica a intradosului, planşeele pot fi: plane, cu nervuri, cu retele de grinzi, curbe sau bolti.

In functie de factorii termici care se exercită pe feţele planşeului putem avea: calde, situate ia interiorul clădirii şi separa nivele cu medii climatice identice, reci, situate pe verticală în poziţii limită (planşee terasă, de pod, peste un subsol neîncâlzit, etc.) sau în poziţii particulare (peste pasaje de trecere, goluri sanitare, etc.) .

Dupa functiunile pe care le deserveste: pentru cladiri civile, pentru cladiri industriale, cu functiuni speciale (carosabile, terase amenajate cu pista pentru helicoptere, suspendate, etc) .

Dupa sistemul structural pe care se spnjina, planaeele pot fi cu rezemare pe: pereti structurali, elemente de cadru (grinzi), stalpi.

Dupa alcatuirea constructiva a elementelor care îl compun, planseele pot fi: din elemente identice (grinzi, fasii, semipanouri, panouri etc), din elemente diferite (planseele din grinzi si elemente de umpluturs din diverse materiale etc).

Dupa materialele utilizate, planseele se clasifica in: plansee din lemn, plansee din zidarie, plansee din metal, plansee din beton armat turnate monolit sau prefabricat, plansee mixte (realizate din mai multe materiale).

Fisiere in arhiva (1):

  • Planseele Metalice.ppt