Profile Metalice Laminate la Rece

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Profile Metalice Laminate la Rece.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

1.ELEMENTE CONSTRUCTIVE
1.1GENERALITATI
1.2MATERIALELE DIN CARE SE EXECUTA ELEMENTELE FORMATE LA RECE
1.3 PROTECTIA IMPOTRIVA COROZIUNII
2. COMPORTAREA ELEMENTELOR DIN PROFILE CU PERETI SUBTIRI FORMATE LA RECE
2.1 EFECTUL FORMARII LA RECE ASUPRA CARACTERISTICILOR MECANICE ALE PROFILELOR CU PERETI SUBTIRI
2.2 MASURI CONSTRUCTIVE PENTRU REDUCEREA FLAMBAJULUI

Extras din document

1.ELEMENTE CONSTRUCTIVE

1.1GENERALITATI

Profilele cu pereti subtiri formate la rece se realizeaza curent din tabla cu grosimi de la 0.75 ....1 mm pana la 5....6mm;in unele cazuri se pot confectiona si profile cu grosimi mai mari, mergand pana la 8....12 mm .Se folosesc in prezent urmatoarele procedee de fabricatie:

• Prin presare la o presa denumita abkant, indoirea tablei plane fiind asigurata printr-un cutit si o matrita;operatia se efectueaza printr-un numar de presari egal cu numarul de colturi ale profilului,ca in fig.1

Fig1. –Formarea profilelor (a...d) cu pereti subtiri pe prese abkant.

I. Cutit. Ii. Matrita; 1,2,3,4,5-diferite dimensiuni a ale matritei;

• Prin laminare, in care caz tabla plana este trecuta succesiv prin o serie de caje de laminare, indoirea efectuandu-se progresiv pana la formarea definitiva.( Fig.1.2)

Fig.1.2 –Fazele laminarii la rece (1....7) a profilelor cu pereti subtiri

(profil pentru tamplarie metalica)

In ambele cazuri profilele rezulta cu colturi rotunjite.Pentru executarea profilelor se foloseste tabla subtire sub urmatoarele forme:pentru elemente cu grosimi pana la 2 mm , banda de otel laminata la rece ,iar pentru elemente de grosime 2 mm si mai mult, banda de otel laminata la cald.

Banda de otel se livreaza in general sub forma de rulouri .Inainte de formare, tabla este derulata si indreptata.In cazul laminarii, tabla este derulata si indreptata continuu intr-o operatie premergatoare formarii.In cazul presarii la abkant, banda este taiata in prealabil la lungimea piesei, lungime ce nu poate depasi dimensiunile maxime care se pot introduce in presa.

Tabla folosita poate fi simpla sau acoperita cu straturi protectoare de zinc, aluminiu etc.In ultima perioada este folosita tabla din otel rezistent la coroziunea atmosferica de tip RC.

Elementele de constructii din profile cu pereti subtiri formate la rece apar avantajoase in raport cu cele laminate la cald in urmatoarele situatii:

1. Cand incarcarile, deschiderile si respectiv eforturile din elemente sunt relativ mici;

2. Cand indiferent de grosime, sectiunile elementelor au forme care sunt greu de executat din profile laminate la cald sau din elemente sudate.

3. Cand se urmareste ca elementele portante sa ofere suprafete de rezemare sau inchidere,putand servi ca plansee, invelitori, pereti etc.

Elementele din profile cu pereti cubtiri pot fi clasificate in doua categorii, elemente de rezistenta si elemente de inchidere.

Multe din sectiunile elementelor formate la rece sunt asemanatoare cu cele ale profilelor laminate la cald.(Fig 1.3)

Fisiere in arhiva (1):

  • Profile Metalice Laminate la Rece.doc