Sisteme Solare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Sisteme Solare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

preiau energia radiatiilor solare si le transforma in caldura, care apoi este distribuita sub forma aerului sau apei calde,care apoi va fi folosit sau depozitat.

Sistemul e alcatuit din:colector/oarele solar/e, rezervor de apa, pompa, materiale de instalatie (tevi, izolatii,valve).

Un colector solar este format dintr-un invelis translucid, o placa de absorbtie si un sistem de transfer al caldurii, care presupune tevi de apa sau aer cald.

Un sistem lichid solar bun ar trebui sa aibe o durata de viata de min 20-30 d ani. Majoriatea colectoarelor manufacturate dupa 1980 au o durata de viata de 30-50 de ani. In mod normal, ele au tevi din cupru, un invelis din sticla si o inchidere izolata de metal.

Chiar daca o mica parte din radiatia solara va fi reflectata, cea mai mare parte va trece de invelisul translucid si va fi absorbita de placa de absorbtie, incalzind apa continuta in ea. Pe masura ce apa se incalzeste, placa de absorbtie va incepe sa piarda caldura imprejur, de aceea se foloseste izolatia de sub ea,pt a evita pierderea de caldura excesiv.in zonele unde apa este incalzita peste 35grade c, perderile de caldura pot creste, de aceea trebuiesc folosite 2 straturi de sticla pt invelisul translucid,conservand astfel caldura.acest lucru se face, in ciuda faptului ca sticla poate transmite doar cca 70% din caldura.

SISTEMUL DE DISTRIBUTIE A CALDURII:

-apa circula prin tevi de la colectare la rezervor.

-apa poate fi distribuita prin: circulatie gravitationala sau circulatie fortata (pompare).

-distributia poate fi de 2 feluri:

-DIRECTA: apa ce vine de la retea este distribuita direct prin colectorul solar (poate aparea coroziunea, dar pierderea de apa la transfer este mica.

-INDIRECTA: apa de la retea trece prin al 2lea circuit de apa.

Energia pe care o produce este complet gratuita;

-Ofera eficienta energetica tot timpul anului si asigura costuri zero cu combustibili conventionali pentru cel putin 5 luni pe an;

-Energia oferita de panouri este energie ecologica si nu polueaza mediul inconjurator;

-Producerea apei calde menajere atât pentru locuinţe cât şi pentru instituşii publice şi private;

-Incălzirea locuinţelor, instituţiilor publice şi private;in pardoseala sau calorifere.

-Incălzirea apei din piscină;

-Alte aplicaţii casnice şi industriale care folosesc agent termic.

Pe piata se gasesc diferite tipuri de panouri solare, dupa cum urmeaza:

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Solare.doc