Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi

Referat
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1855
Mărime: 55.29KB (arhivat)
Publicat de: Adrian B.
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1. Noi provocari si solutii in domeniul protectiei la incendii in spatiile de depozitare

In ultima vreme, numeroase centre de logistica – utile in sustinerea unei infrastructuri de distributie rapida pe scara larga a bunurilor - si-au facut aparitia in orasele noastre. Aceste depozite de mari dimensiuni reprezinta noi provocari la adresa industriei de protectie la incendii. Atat autoritatile guvernamentale cat si societatile de asigurare si-au intensificat presiunile privind necesitatea montarii in aceste structuri a sistemelor de sprinklere, menite a proteja atat personalul, bunurile cat si mediul. Concomitent insa, “end-user”-ii (beneficiarii finali) ce sunt nevoiti a investi in acest tip de protectie cauta solutiile cu cel mai scazut nivel al pretului.

Tyco Building Services Products – parte a lui TYCO Engineered Products and Services - vine in intampinarea acestor provocari, prin dezvoltarea celei mai largi game de sprinklere pentru depozite existenta la ora actuala pe piata. Majoritatea acestor tipuri de sprinklere au fost dezvoltate ca raspuns la problemele specifice semnalate atat de beneficiari cat si de asiguratori, fiind capabile sa asigure solutii specifice, eficiente din punctul de vedere al costului pentru problemele legate de protectia la incendii a spatiilor de depozitare. Mai mentionam ca, majoritatea datelor care urmeaza sunt bazate pe normele americane N.F.P.A., cele care au standardizat – primele in lume – aceste categorii de sprinklere. Pana in prezent, ele au ramas si cele mai exhaustive documente asupra acestui subiect.

2. Tyco BSP ofera cea mai larga gama de sprinklere ESFR

Majoritatea sistemelor de sprinklere sunt gandite pentru a limita raspandirea incendiilor, astfel incat echipele de interventie ale pompierilor sa le poata stinge in cel mai scurt timp posibil. Dimpotriva, sprinklerele ESFR sunt proiectate sa stinga incendiul aparut in zonele de depozitare, fiind capabile sa detecteze aparitia acestuia in faza sa incipienta si sa elibereze o cantitate suficienta de apa pentru stingerea acestuia. Intrucat sistemele ESFR sunt concepute pentru a stinge incendiul, rezerva de apa necesara in majoritatea cazurilor este cea utila pentru doar 60 min de functionare – ceea ce reprezinta o economie substantiala in investitiile legate de sistemele de stocare a apei. Avantajul principal al acestui tip de sprinklere il constituie, insa, faptul ca acestea sunt capabile sa protejeze majoritatea tipurilor de depozitare pe verticala fara a utiliza sprinklere intermediare, montate in rafturi, reducand astfel costurile pe care le implica realizarea sistemului de protectie la actiunea incendiilor. Tyco a fost prima companie ce a lansat sprinklerele ESFR si este prima ce le-a facut disponibile intr-o larga varietate de dimensiuni a orificiilor de refulare.

ESFR-1

Sprinklerul ESFR de baza a fost dezvoltat pentru a proteja structurile de depozitare pe verticala, specifice depozitelor. Conceptul ESFR (early supression fast response) elimina necesitatea montarii sprinklerelor intermediare, care implica costuri mari de instalare, pot implica aparitia unor erori in functionare precum si necesitatea alterarii de catre beneficiar a amplasamentelor initiale ale rafturilor din depozit.

ESFR-17

Beneficiind de un orificiu de refulare de dimensiune mai mare, dar cu alimentare tot pe 3/4”, sprinklerul ESFR-17 necesita o presiune mai redusa pentru furnizarea aceluiasi volum de apa ca ESFR 1. Presiunea mai scazuta ofera proiectantului o flexibilitate sporita, permite reducerea diametrelor tevilor precum si reducerea costurilor cu manopera si materialele. Sprinklerele ESFR 17 sunt aprobate pentru aceleasi categorii de risc la incendii ca si ESFR 1, cu exceptia sulurilor de textile, a lichidelor inflamabile, a aerosolilor si a materialelor din plastic expandat.

ESFR-17 montate cu capul in sus

Atunci cand geometria tavanului, grinzile sau tubulaturile existente nu permit ca sprinklere ESFR montate cu capul in jos sa fie montate direct pe linia de ramificatie (datorita nerespectarii conditiei de deflectie maxima, relative la inaltimea tavanului), sprinklerele tip ESFR-17 montate cu capul in sus ofera o alternativa simpla si economica. Prin instalarea directa pe linia de ramificatie, deflectia va creste semnificativ comparativ cu cazul unui sprinkler suspendat montat pe aceeasi ramificatie cu capul in jos.

Preview document

Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 1
Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 2
Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 3
Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 4
Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 5
Stingerea cu Sprinklere Tyco în Zonele de Depozitare cu Rafturi - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Stingerea cu Sprinklere Tyco in Zonele de Depozitare cu Rafturi.doc

Ai nevoie de altceva?