Tehnologia Proceselor de Constructie - Montarea Pavajelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tehnologia Proceselor de Constructie - Montarea Pavajelor.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Moiseev Iurie

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Pavajul din beton amprentat se dovedeste a fi cel mai frecvent utilizat in curtile noastre. Acest lucru se datoreaza faptului ca indiferent de climat, acesta este rezistent si poate lua diferite forme, care mai de care mai interesante.

Printre avantajele betonului amprentat se numara faptul ca, in timp, nu se crapa si nu face valuri din cauza caldurii, cum se intampla cu bitumul.

Spre deosebire de curtile pavate cu pietris, care in timp se imprastie, cele in care a fost ales pavajul amprentat raman la fel ca in prima zi de dupa montare foarte multi ani.

Cum si aleile pe care intra masinile sau sunt parcate automibilele sunt pavate cu acelasi tip de pavaj amprentat, acestea se pot murdari mult mai usor cu diferite substante, cum ar fi uleiul de motor. Acestea se curata foarte usor, cu apa si detergent deoarece murdaria nu afecteaza placajul, acesta fiind protejat de o pelicula de lac protector. Indiferent de conditiile atmosferice, pavajul din beton amprentat nu se deterioreaza decat dupa foarte mult timp.

Daca atunci cand auziti "pavaje din beton amprentat" va ganditi la o curte cu un aspcrt cenusiu din cauza placajelor, va inselati. Acest tip de pavaj poate fi colorat si are diferite forme.

Pavarea curtii cu pietris

Pavajele au un rol important in definirea aspectului curtii. Imaginati-va cum ar arata o curte fara pavaj!

Cu ajutorul pavajului, indiferent ce model veti alege, va protejati atat dumneavoastra cat si curtea de mocirla si noroi. Dupa ce v-ati decis sa puneti pavaj, trebuie sa va asupra modelului si materialului. Noi va propunem pietrisul. Acesta este usor de achizitionat si poate fi de diferite culori.

Daca sunteti adeptii feng-shui, puteti sa alegeti pietris alb si negru, sugerand in acest fel ying si yang. Nici piatra naturala nu este de lasat deoaparte. Daca ati ales piatra naturala pentru placarea casei sau a diferitelor portiuni din constructie, veti face o alegere corecta preferand acelasi material pentru pavarea curtii. Oricare dintre aceste materiale, o data alese, trebuie puse in curte, insa nu inainte de fi montata o plasa peste sol care impiedica impregnarea acestui tip de pavaj cu apa si noroi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tehnologia Proceselor de Constructie - Montarea Pavajelor.docx

Alte informatii

Universitatea Tehnica a Moldovei Facultatea Cadastru, Geodezie si Constructii