Analiza Diagnostic a Firmei

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest referat descrie Analiza Diagnostic a Firmei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Toma Mariana, Nita Clara

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

I. Scopul

Diagnosticul global asigura realizarea unei imagini de ansamblu asupra situatiei economico-financiare a firmei, prin sintetizarea diagnosticelor pe componente si evidentierea punctelor tari si slabe ale activitatii firmei, precum si a disfunctionalitatilor care apar activitatea firmei si a cauzelor lor.

II. Indicatii metodologice

Pentru rezolvarea problemelor se va utiliza modelul de diagnostic global SWOT. Aplicarea acestui model presupune stabilirea unor criterii economice si a unor sisteme de punctaj care permit calcularea unei note medii, deci încadrarea firmei într-o anumita categorie (viabila, neviabila din punct de vedere economic). În interpretarea datelor se vor folosi ca baze de comparatie rezultatele perioadelor precedente, datele de plan si standardele sau uzantele internationale.

III. Surse informationale

- Prezentarea S.C. „TRICO" S.A.

- Bilantul contabil

- Contul de profit si pierdere

- Tabelele 1 si 2

Prezentarea S.C. „TRICO" S.A.

S.C. „TRICO" S.A. actioneaza pe piata tricotajelor din bumbac si tip bumbac îmbracaminte pentru adulti si copii). Aceasta societate s-a aflat în proces de privatizare, scopul diagnosticului fiind legat de privatizarea firmei (analiza-diagnostic pentru actionari).

Firma a luat fiinta în anul 1900 ca societate pe actiuni. În anul 1941, la nomina¬zarea actiunilor, s-a stabilit urmatoarea structura a capitalului: 40% român, 31 % elvetian, 10% american, 10% cehoslovac si 9% altii.

În anul 1948 întreprinderea a fost nationalizata, dupa care a urmat un proces de extindere si modernizare, transformându-se într-una dintre cele mai importante întrep¬rinderi industriale românesti. În conformitate cu Legea nr. 15/1990 si în baza H.G. nr. 7/1990, în anul 1990 s-a transformat în societate comerciala cu capital majoritar de stat.

Informatii privind piata întreprinderii

a) Volumul vânzarilor realizate de întreprindere a scazut dramatic în ultimii ani, atingându-se un nivel de utilizare a capacitatii de productie de doar 30% în anul N.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic a Firmei.doc