Aspecte Teoretice si Practice privind Implementarea Contabilitatii Manageriale la o Entitate Economica din Sfera Productiei – Incor Denis Prod SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Aspecte Teoretice si Practice privind Implementarea Contabilitatii Manageriale la o Entitate Economica din Sfera Productiei – Incor Denis Prod SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Inca de la infiintare Incor Denis Prod S.R.L. si-a propus sa ofere servicii si produse optime care sa corespunda exigentelor dumneavoastra.

Firma Incor Denis Prod S.R.L. are o echipa de 250 angajati cu vasta experienta in domeniul productiei de incaltaminte din piele (pantofi, sandale, cizme, ghete) pentru femei, barbati, adidasi. Beneficiem de o mare recunoastere pe piata din Romania. Noi avem si respectam proceduri clare de lucru, care asigura un nivel inalt, constant, in calitatea produselor si serviciilor noastre. Toti angajatii nostri sunt orientati spre rezultate si actioneaza decisiv pentru a le obtine. Desi suntem o firma tanara, in scurt timp am reusit sa ne impunem pe piata datorita profesionalismului cu care tratam clientii si a calitatii produselor noastre. Cunoasterea problemelor clientilor nostri, ajuta compania Incor Denis Prod S.R.L. sa isi perfectioneze produsele si sa le adapteze mereu la cerintele pietei.

Obiectul de activitate al firmei Incor SC DENIS SRL

Domeniul principal: Fabricare încălţăminte

Activitate principală: Fabricare încălţăminte, inclusiv în sistem lohn (operaţiuni de

import-export a tuturor produselor ce fac obiectul de activitate al societăţii).

Activităţi secundare:Activităţi de intermediere în comerţul cu ridicata: intermedieri în comerţul cu textile, confecţii, încălţăminte şi articole din piele; Comerţ cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare: comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei;Comerţ cu ridicata al maşinilor, echipamentelor şi furniturilor: comerţ cu ridicata al maşinilor pentru industria textilă, maşinilor de cusut şi de tricotat; Manipulari şi depozitari.

Incor SC DENIS SRL produce şi comercializează urmatoarele produse şi grupe de produse principale: Încălţăminte piele, încălţăminte pentru femei, barbați,copii, încălţăminte cusută la maşină, încălţăminte cu talpa lipită, încalțăminte pentru bărbați,încălţăminte fabricată prin procedeu mixt etc.

Organizarea societăţii

Societatea se constituie, se organizează şi îşi desfăşoară activitatea potrivit legislaţiei din România şi în conformitate cu prevederile statului. Scopul societăţii este prestarea şi realizarea unor activităţi economice – conform obiectului de activitate – pentru promovarea şi punerea în aplicare a iniţiativei particulare, precum şi realizarea de profit.

Atribuţiile, responsabilităţile şi competenţele organismelor de management sunt evidenţiate în Statutul firmei şi Regulamentul de organizare şi funcţionare. Pentru personalul de management şi execuţie, documentele ce consemneaza sarcinile, competenţele şi responsabilităţile sunt fişele de post.

Toate produsele şi serviciile societăţii sunt controlate şi evaluate după un plan stabilit anterior,toţi angajatii sunt orientaţi spre rezultate şi acţionează decisiv pentru a le obţine.

Procesul tehnologic de realizare a articolelor de încălţăminte

Procesul tehnologic de fabricare a feţelor de încălţăminte şi încălţămintei se realizează în trei faze: croit, cusut, tras-tălpuit.

Croit: lansarea producţiei în funcţie de modele, culori, mărimi şi cantităţi;croirea feţelor şi a căptuşelilor conform şabloanelor şi cu ajutorul cuţitelor de ştanţa

proprii fiecărui model; subţierea suprafeţelor de piele acolo unde modelul o cere; lipirea pânzei întăritură.

Cusut:capsarea niturilor;aplicarea staifurilor; cusutul feţelor de încălţăminte.

Tras-tălpuit: fixarea feţelor pe calapod; lipirea şi presarea tălpilor;vopsitul şi finisatul;controlul de calitate;ambalarea feţelor de încălţăminte şi încălţămintei.

Organigrama societăţii comerciale Incor SC DENIS SRL

Cadrul de organizare al contabilităţii financiare

Contabilitatea se organizează în compartimentele distincte şi este condusă de contabilul şef.Contabilitatea mijloacelor fixe se ţine pe categorii şi pe fiecare obiect de evidenţă. Contabilitatea clienţilor şi furnizorilor, a celorlalte creanţe şi obligaţii se ţine pe categorii, precum şi pe fiecare persoană fizică sau juridică. Profitul sau pierderea se stabileşte lunar. Registrele care se folosesc în contabilitatea Incor SC DENIS SRL sunt: registrul-casă, jurnale TVA pentru cumpărări şi vânzări, registrul-jurnal, registrul-inventar, cartea mare.

Contabilitatea ca instrument principal de cunoaştere, gestiune şi control al patrimoniului şi al rezultatelor obţinute, trebuie să asigure: înregistrarea cronologică şi sistematică, prelucrarea, publicarea şi păstrarea informaţiilor cu privire la situaţia patrimonială şi rezultatele obţinute atât pentru necesităţile proprii cât şi în relaţiile clienţii, furnizorii, băncile, organele fiscale şi alte persoane juridice şi fizice.

Contabilitatea se ţine în moneda naţională. Registrele care se folosesc în contabilitatea Incor SC DENIS SRL sunt: registrul-casă, jurnale TVA pentru cumpărări şi vânzări, registrul-jurnal, registrul-inventar, cartea mare. Registrele de contabilitate pot fi prezentate sub formă de registre, foi volante, fişe, documente

informatice. Registrele de contabilitate se numerotează înainte sau pe parcursul întocmirii lor, iar la închiderea conturilor, aceasta se barează, nefiind admisă înregistrarea unor operaţiuni ulterioare.

Societatea realizează următoarele operaţiuni, în condiţiile legii:

-Întocmeşte documentele justificative pentru orice operaţie care afectează patrimoniul unităţii;

-Înregistrează în contabilitate operaţiunile patrimoniale;

-Inventariază patrimoniul unităţii;

-Întocmeşte balanţa şi bilanţul contabil.

Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Teoretice si Practice privind Implementarea Contabilitatii Manageriale la o Entitate Economica din Sfera Productiei - Incor Denis Prod SRL.doc

Alte informatii

Universitatea Babeş - Bolyai Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor