Caiet Practica

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Caiet Practica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

SC IMUM SA Medgidia a început activitatea în anul 1952 si s-a înfiintat ca societate comerciala prin HG.1327/21.12.1990.

Societatea are ca obiect de activitate proiectarea, prelucrarea si comercializarea în tara si în strainatate de utilaje agricole, transport si piese de schimb, constructii metalice, service si asistenta tehnica.

Societatea este proiectata pe linii tehnologice specializate, începând cu turnatoria de otel, forjare, tratament termic, prelucrari mecanice, montaj, scularie.

Amplasarea societatii: se situeaza în Sud- Estul tarii, în Dobrogea, la jumatatea drumului dintre Constanta si Cernavoda. Este pozitionata central fata de principalele cai de comunicatie, CFR (retea proprie), în vecinatatea portului Medgidia la canalul Dunare – Marea Neagra, la 45 km de portul maritim Constanta si Aeroportul Mihail Kogalniceanu.

Societatea detine o suprafata de 354.906,11 mp. din care 27.705,84 mp. teren preuzinal de 22.281,1 mp. baza sportiva. Pentru întreaga suprafata de teren exista act de proprietate din anul 1996 si nu s-au înregistrat revendicari ale dreptului de proprietate.

Din suprafata totala, 10.0822 mp. reprezinta, suprafata construita constând din hale de productie, depozite, pavilion, etc., 180 450 mp., cai de transport, 33.575 mp., retele de alimentare, etc.

Conform studiului privind strategia pe termen mediu pentru fabricarea de masini agricole întocmit de IPCM-SA în iunie 2001, produsele societatii detin 70% din piata de remorci agricole, 95% din piata de prese de balotat, 45% din piata de masini de recoltat cartofi, etc. în conditiile în care exista o sustinere financiara la nivel guvernamental.

Societatea produce ca sortimente, remorci de la 2 la 7 t , utilaje agricole (grape, masini de scos cartofi, prese de balotat baloti paralelipipedici si baloti rotunzi, semanatori, pluguri, cultivatoare), masini de facut gropi, sasiuri pentru remorci. Deasemenea se pot executa lucrari de matritare, forjare, ambutisare la cald, tratamente termice, strunjire, frezare, executie de S.D.V-uri complexe, reparatii masini unelte, debitare, îndoiri, stantari, roluire a tablelor precum si confectii metalice.

Se acorda garantie 18 luni, postgarantie si service.

Se practica sistemul de vânzare prin leasing (12-36 luni) prin intermediul firmei TBI Leasing SA.

Alte modalitati de cumparare sunt: cu plata integrala si subventionate SAPARD.

Ca orice alta întreprindere, SC IMUM SA este un sistem complex ce încorporeaza resurse umane (variate ca pregatire, vârsta, sex, post, specializare, vechime etc.), resurse materiale (materii prime, combustibili, materiale utilaje, cladiri etc.) si resurse financiare (disponibilitati banesti – numerar sau la banca).

În acest caz exista un numar de circa 600 de salariati, majoritate de sex masculin cu vârsta cuprinsa între 25 – 40 de ani, ce sunt împartiti astfel:

- 20 de ingineri - 1 director general

- 4 sefi maistri - 1 director adjunct

- 100 maistri - 1 director executiv

- 1 contabil sef - 2 secretare

- 4 contabili

- 2 administratori

- 20 % muncitori necalificati

- 400 muncitori calificati

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica.doc