Contabilitate si Informatica de Gestiune - Caiet de Practica - Societatea TransGas Grup SRL

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Contabilitate si Informatica de Gestiune - Caiet de Practica - Societatea TransGas Grup SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. Modul de constituire si functionare a entitatii economice; etapele constituirii, modul de functionare si dizolvare/lichidare.

Societatea TRANS GAS GRUP SRL a luat fiinta in data de 19.12.2002. Numarul si data inregistrarii la Registrul Comertului este J40/12911/10.12.2002. Inca de la inceput s-a declarat ca societate comerciala platitoare de TVA, avand CODUL UNIC de inregistrare RO 15077924 din data de 01.12.2002.

In prezent isi desfasoara activitatea intermedieri in comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie in Bucuresti si in alte 6 puncte de lucru , indeplinind cu succes obiectivele stabilite de actionari.

Actul constitutiv al societăţii TRANS GAS GRUP SRL cuprinde:

a) FORMA JURIDICA:

Subscrisa TRANS GAS GRUP, dobandeste persoanalitate juridica si este constituita dintr-un asociat unic de nationaliatate romana, care a hotarat, infiintarea unei societati comerciale cu raspundere limitata, cu sediul in Bucuresti, sector 1.

Forma juridica a societatii este de Societate cu Raspundere Limitata.

b) DENUMIREA SOCIETATII:

Numele dat este : « TRANS GAS GRUP » SRL.

c) SEDIUL SOCIAL:

Sediul social se stabileste in Mun. BUCURESTI, B-dul. Ion Mihalache, nr. 203, sector 1.

Societatea are urmatorul fond de comert:

- Sediu social in Bucuresti, B-dul. Ion Mihalache, nr. 203, sector 1 ;

- Punct de lucru in Bucuresti, b-dul. Av. Serbanescu;

- Punct de lucru in Buzau, B-dul. Unirii;

- Punct de lucru in Buzau, str. Mesteacanului ;

- Punct de lucru in Giurgiu, str. Vlad Tepes;

- Punct de lucru in Loc. Pogoanele, Buzau;

- Punct de lucru in Bucuresti, str. Petre Cretu,

d) DURATA SOCIETATII:

Durata de functionare a societatii este nelimitata in timp, cu incepere de la data inmatricularii acesteia la Registrul Comertului.

e) OBIECTUL SOCIETATII:

Activitatea principala a societatii este:

5112 – Intermedieri in comertul cu combustibili, minerale si produse chimice pentru industrie;

f) CAPITALUL SOCIAL:

Capitalul subscris si varsat este de 50.000 RON.

Capitalul social se imparte in 5.000 de parti sociale egale, in valoare nominala de 10 RON fiecare, detinute in totalitate de asociatul unic.

g) ADMINISTRAREA SI PREZENTAREA :

Societatea este administrata si reprezentata, pe durata nelimitata, de o persoana fizica, cetatean roman.

h) BENEFICII SI PIERDERI :

Asociatul unic incaseaza in totalitate beneficiile si suporta in totalitate eventualele pierderi.

i) FORTA DE MUNCA:

Societatea va putea angaja personal cu contract de munca, cu repectarea prevederilor Codului Muncii si regimilui de asigurari sociale. Are in prezent 65 de salariati cu contract de munca pe perioada nedeterminata si 3 salariati cu contract de munca suspendat.

j) DIZOLVAREA SI LICHIDAREA :

Societatea se dizolva prin vointa asociatului unic, imposibilitatea realizarii obiectului de activitate, faliment sau micsorarea capitalului sub limita legala.

2. Organizarea şi ţinerea contabilităţii. Organigrama organizatorică şi funcţională a unităţii la care se efectuează practica; diagrama de relaţii a compartimentului financiar-contabil cu celelalte compartimente ale unităţii.

Contabilitatea , in cadrul SC TRANS GAS GRUP SRL, se tine in compartiment distinct , cu personal angajat cu pregatire de specialitate

Organizarea si tinerea contabilitatii revine Directorului Economic, care coordoneaza activitatea economica in cadrul societatii si dispune de lichiditatile firmei.

ORGANIGRAMA ORGANIZATORICA SI FUNCTIONALA A UNITATII :

ORGANIGRAMA COMPARTIMENTULUI FINANCIAR – CONTABIL :

3. Registrele de contabilitate.

Datele consemnate în documentele justificative sunt înregistrate în ordine cronologică şi grupate în registrele contabile. Acestea se prezintă sub forma unor registre legate, fişe şi situaţii ale căror conţinut şi formă corespund scopului pentru care se ţin.

Principalele registre ce se folosesc, obligatoriu, în contabilitate sunt: Registrul-jurnal, Cartea-mare şi Registrul-inventar.

a) Registrul-jurnal este documentul contabil obligatoriu în care se înregistrează, prin articole contabile, în mod cronologic, operaţiile patrimoniale, prin respectarea succesiunii documentelor, după data de întocmire sau intrare a acestora în unitate. In cadrul firmei TRANS GAS GRUP SRL acest jurnal este emis de programul de contabilitate « EXPERIENCE » , pe baza inregistrarilor efectuate zilnic. Se listeaza la sfarsitul lunii, iar totalurile (rulajul) se inscrie manual in registrul jurnal (formularul tipizat) snuruit si inregistrat la Administratia finantelor publice sector 1 la data infiintarii firmei.

b) Registrul „Cartea-mare” este un document contabil obligatoriu în care se înscriu lunar, direct sau prin regrupare pe conturi corespondente, înregistrările efectuate în registrul-jurnal, stabilindu-se situaţia fiecărui cont, respectiv soldul iniţial, rulajele debitoare, rulajele creditoare şi soldurile finale. Formularele folosite drept registru „Cartea-mare” pot îmbrăca diverse forme, cum ar fi: fişe de cont pentru operaţiuni diverse, fişe de cont şah sau pe conturi corespondente, forma „Cartea-mare” centralizatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate si Informatica de Gestiune - Caiet de Practica - Societatea TransGas Grup SRL.doc