Contabilitatea Decontarilor cu Tertii - SC Confectia SA Targu-Jiu

Imagine preview
(3/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Contabilitatea Decontarilor cu Tertii - SC Confectia SA Targu-Jiu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. PREZENTAREA GENERALA A SC CONFECTIA SA

1.1 Scurt istoric al societatii

SC CONFECTIA SA, Tg.-Jiu a luat fiinta in baza Hotararii Guvernului nr. 1272/08.12.1990 prin preluarea integrala a patrimoniului Intreprinderii de Confectii, Tg.-Jiu.

Intreprinderea de Confectii a luat fiinta la 4 noiembrie 1940, ca urmare a transferarii Atelierului de Confectii din Cluj, apartinand A.P.A.C.A. Bucuresti.

Fabrica si-a inceput activitatea cu 90 de masini de cusut simple, actionate electric, odata cu punerea in functiune a uzinei electrice proprii. In aceasta perioada, fabrica avea 120 de muncitori si 11 posturi administrative, personal care s-a mentinut la acelasi nivel pana in anul 1948 cand s-a trecut la organizarea productiei pe faze de operatii.

Din anul 1950 s-au alocat fonduri suplimentare pentru achizitionarea de noi masini si utilaje, pentru angajarea de personal si pentru specializarea celui existent.

In anul 1955 este marcata trecerea la o noua organizare a procesului de productie, aplicand sistemul “PRODSINCRON” care a permis trecerea la producia de confectii destinate pietii interne dar si externe.

Intre anii 1956-1960 au fost aduse utilaje noi cu caracteristici superioare, productivitatea muncii dublandu-se fata de anul 1955.

Perioada 1961-1965 a insemnat specializarea personalului existent in vederea executarii unei game variate de produse, renuntandu-se definitiv la productia pentru armata.

In anul 1967 are loc prima livrare catre export, urmand ca in perioada urmatoare productia exportata sa ocupe 25% din total.

In anul 1985 are loc o modernizare a procesului de productie dar si a spatiilor de depozitare. Tot in acest an productia destinata exportului se cifreaza in jurul valorii de 80%, pricipalul partener fiind Uniunea Sovietica.

Incepand cu anul 1990 societatea si-a dobandit independenta in adoptarea strategiei manageriale, efectuandu-se o serie de mutatii la nivelul organizational si decizional.

1.2 Obiectul de activitate

Activitatea de baza a societatii o constituie proiectarea, producerea si comercializarea de confectii, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes in domeniul fabricatiei de confectii din tesaturi, prestarea de servicii privind intretinerea si repararea utilajelor.

Cu o vechime de peste 50 de ani, unitatea a progresat de la profilul de imbracaminte de lucru, salopete, echipament sport la confectii moderne gama de produse realizate diversificandu-se – confectii pentru barbatii, femei si copii (articole sport, compleuri, fuste, pantalonii, geci , scurte, veste, rochi, bluze, paltoane, etc. ).

1.3 Patrimoniul societatii

S.C. CONFECTIA S.A. Tg-Jiu dispune de terenuri, cladiri si alte mijloace fixe care faciliteaza asigurarea surselor de utilitati necesare procesului de productie (centrala termica, statie de compresoare, vacuum, atelier mecanic, punct de distribuire a energiei electrice).

La data constituirii societatii comerciale activele totalizau o valoare de 265.000 mii lei, pasivul 16.500 RON, iar patrimonial net 10.000 RON. Actualmente valoarea activelor imobilizate totalizeaza 7.000.000 RON, iar patrimoniul net 6.000.000 RON, rata de innoire a mijloacelor fixe crescand substantial in fiecare an.

1.4 Caracteristici specifice ale SC CONFECTIA SA

Dupa 1990 la nivelul intreprinderii s-a practicat in cea mai buna masura managementul prin obiective, considerat adecvat tranzitiei la economia de piata, metoda aplicata cu succes si actualmente.

Printre obiectivele urmarite de societate enumeram :

- Stabilirea obiectivelor in stransa corelatie cu rezultatele studiilor de diagnosticare si continutul strategiilor de dezvoltare. Aceste obiective vizeaza obtinerea unui nivel ridicat al profitului si al urmatorilor indicatori de eficienta : productivitatea munci, costuri la 1000 lei venituri, rata rentabilitati.

- Elaborarea de programe de actiune de bugete, calendare de termene, metode si tehnici pentru operationalizarea fiecarei etape.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Decontarilor cu Tertii - SC Confectia SA Targu-Jiu.doc