Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu

Referat
3.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6184
Mărime: 38.60KB (arhivat)
Publicat de: Stanca Ichim
Puncte necesare: 7

Extras din referat

1. PREZENTAREA GENERALA A SC CONFECTIA SA

1.1 Scurt istoric al societatii

SC CONFECTIA SA, Tg.-Jiu a luat fiinta in baza Hotararii Guvernului nr. 1272/08.12.1990 prin preluarea integrala a patrimoniului Intreprinderii de Confectii, Tg.-Jiu.

Intreprinderea de Confectii a luat fiinta la 4 noiembrie 1940, ca urmare a transferarii Atelierului de Confectii din Cluj, apartinand A.P.A.C.A. Bucuresti.

Fabrica si-a inceput activitatea cu 90 de masini de cusut simple, actionate electric, odata cu punerea in functiune a uzinei electrice proprii. In aceasta perioada, fabrica avea 120 de muncitori si 11 posturi administrative, personal care s-a mentinut la acelasi nivel pana in anul 1948 cand s-a trecut la organizarea productiei pe faze de operatii.

Din anul 1950 s-au alocat fonduri suplimentare pentru achizitionarea de noi masini si utilaje, pentru angajarea de personal si pentru specializarea celui existent.

In anul 1955 este marcata trecerea la o noua organizare a procesului de productie, aplicand sistemul “PRODSINCRON” care a permis trecerea la producia de confectii destinate pietii interne dar si externe.

Intre anii 1956-1960 au fost aduse utilaje noi cu caracteristici superioare, productivitatea muncii dublandu-se fata de anul 1955.

Perioada 1961-1965 a insemnat specializarea personalului existent in vederea executarii unei game variate de produse, renuntandu-se definitiv la productia pentru armata.

In anul 1967 are loc prima livrare catre export, urmand ca in perioada urmatoare productia exportata sa ocupe 25% din total.

In anul 1985 are loc o modernizare a procesului de productie dar si a spatiilor de depozitare. Tot in acest an productia destinata exportului se cifreaza in jurul valorii de 80%, pricipalul partener fiind Uniunea Sovietica.

Incepand cu anul 1990 societatea si-a dobandit independenta in adoptarea strategiei manageriale, efectuandu-se o serie de mutatii la nivelul organizational si decizional.

1.2 Obiectul de activitate

Activitatea de baza a societatii o constituie proiectarea, producerea si comercializarea de confectii, promovarea si punerea in aplicare a initiativelor de interes in domeniul fabricatiei de confectii din tesaturi, prestarea de servicii privind intretinerea si repararea utilajelor.

Cu o vechime de peste 50 de ani, unitatea a progresat de la profilul de imbracaminte de lucru, salopete, echipament sport la confectii moderne gama de produse realizate diversificandu-se – confectii pentru barbatii, femei si copii (articole sport, compleuri, fuste, pantalonii, geci , scurte, veste, rochi, bluze, paltoane, etc. ).

1.3 Patrimoniul societatii

S.C. CONFECTIA S.A. Tg-Jiu dispune de terenuri, cladiri si alte mijloace fixe care faciliteaza asigurarea surselor de utilitati necesare procesului de productie (centrala termica, statie de compresoare, vacuum, atelier mecanic, punct de distribuire a energiei electrice).

La data constituirii societatii comerciale activele totalizau o valoare de 265.000 mii lei, pasivul 16.500 RON, iar patrimonial net 10.000 RON. Actualmente valoarea activelor imobilizate totalizeaza 7.000.000 RON, iar patrimoniul net 6.000.000 RON, rata de innoire a mijloacelor fixe crescand substantial in fiecare an.

1.4 Caracteristici specifice ale SC CONFECTIA SA

Dupa 1990 la nivelul intreprinderii s-a practicat in cea mai buna masura managementul prin obiective, considerat adecvat tranzitiei la economia de piata, metoda aplicata cu succes si actualmente.

Printre obiectivele urmarite de societate enumeram :

- Stabilirea obiectivelor in stransa corelatie cu rezultatele studiilor de diagnosticare si continutul strategiilor de dezvoltare. Aceste obiective vizeaza obtinerea unui nivel ridicat al profitului si al urmatorilor indicatori de eficienta : productivitatea munci, costuri la 1000 lei venituri, rata rentabilitati.

- Elaborarea de programe de actiune de bugete, calendare de termene, metode si tehnici pentru operationalizarea fiecarei etape.

Preview document

Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 1
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 2
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 3
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 4
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 5
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 6
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 7
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 8
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 9
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 10
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 11
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 12
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 13
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 14
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 15
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 16
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 17
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 18
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 19
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 20
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 21
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 22
Contabilitatea decontărilor cu terții - SC Confecția SA Târgu-Jiu - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Decontarilor cu Tertii - SC Confectia SA Targu-Jiu.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?