Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL

Referat
7.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2187
Mărime: 16.98KB (arhivat)
Publicat de: Valeriu Vasilescu
Puncte necesare: 5
Universitatea “Spiru Haret “ Facultatea “Management Financiar –Contabil”

Extras din referat

1.Prezentarea generală întreprinderii

1.1.Scurt istoric

S.C. CRIZANTEMA S.R.L. are sediul pe strada Răscoalei 1907, Nr. 15, Constanta, înregistrată în Registrul Comerţului sub nr. J13/2202/1991, având codul fiscal R 1889786 şi contul bancar 2511.1-471.1/ROL la Banca Comercială Română.

1.2.Obiectul de activitate

S.C. CRIZANTEMA S.R.L. are ca obiect de activitate producţia şi desfacerea de produse de cofetărie şi patiserie (cod CAEN 1584,1582)

1.3.Managementul general al firmei

Conducerea firmei este asigurată prin Consiliul de Administraţie şi Director general.

Componenţa Consiliului de Administraţie se numeşte prin hotărârea Consiliului de Administratie sau decizia delegaţiei permanente şi poate fi compusă din 7-15 membrii din care unul este Directorul general al firmei , care este totodată şi preşedintele Consiliului de Administraţie.

Ceilalţi membrii vor fi numiţi dintre economisti, contabili sau, specialişti în domeniile de activitate ale firmei.

1.3.1. Conducerea firmei,metode şi tehnici de conducere utilizate

Membrii Consiliului de Administraţie se numesc pe o perioadă de 4 ani şi pot fi înlocuiţi la fiecare 2 ani, nu pot face parte din mai mult de 2 consilii de Administraţie care au interese contrare, sunt plătiţi cu o indemnizaţie stabilită în Consiliul de Administraţie pentru activitatea desfăşurată în această calitate în conformitate cu prevederile legale.

1.3.2. Organizarea structurală şi ROF

Pe lângă Directorul general care se mai numeşte şi Administrator, S.C. CRIZANTEMA S.R.L.este organizată şi condusă de Directorul economic, Directorul comercial.

Directorul economic care este si sef de birou financiar-contabil, are în subordine 2 contabili şi un casier.

Directorul comercial are în subordine 2 contabili-gestionari, 2 vanzatori, 3 soferi.

1.3.3. Sistemul informaţional şi decizional

Consiliul de Administraţie aprobă ştatul de funcţiuni, stabileşte nivelul de studii cu respectarea contractului colectiv de muncă negociat cu sindicatul, aprobă bugetul de venituri şi cheltuieli conform legii, aprobă preţurile de producţie, tarifele, asigură respectarea dispoziţiilor legale privind protecţia mediului înconjurător.

Consiliul de Administraţie se întruneşte în sedinţe ordinare o dată pe lună şi în şedinţe extraordinare la convocarea presedintelui ori de câte ori este necesar.

Prezintă în prima lună a anului următor un raport asupra activităţii pe anul precedent şi modul în care v-a acţiona pentru realizarea sarcinilor rezultate din programul anului curent aprobat de Consiliul de Administratie în limita fondurilor existente.

1.4.Managementul financiar-contabil

Serviciul financiar – contabil este condus de Directorul economic care este si sef birou financiar – contabil, are in subordine un contabil sef de la care preia informaţiile, situaţiile ce sunt raportate lunar, trimestrial şi anual pentru buna desfăşurare a activităţii specifice sectorului.

1.4.1. Organizarea procentuală şi structurală a funcţiunii financiar – contabil

Serviciul financiar – contabil este format din Director economic, contabil sef si contabil care primesc toate actele primare.

Şeful biroului financiar – contabil controlează şi efectuarea ştatului de plată în condiţiile prevăzute de lege.

1.4.2. Realizarea managementului financiar – contabil prin utilizarea unor instrumente special ( bilanţ, buget,flux de numerar, indicatori financiari, etc.)

Biroul financiar – contabil este condus de seful biroului care este obligatoriu economist şi are în subordinea lui pe contabilul sef si 1 contabil.

Şeful biroului lunar întocmeşte balanţa de verificare, situaţie ce centralizează toate veniturile şi cheltuielile realizate pe o lună în urma căreia la sfârşitul semestrului se întocmeşte bilanţul ce urmează a fi depus la Administratia Financiara.

Seful de birou mai are în subordine un casier principal care realizează legătura dintre firma şi Banca Comercială ducând şi aducând toate actele ( extrasul de cont, ordine de plată şi de încasare, carnete de C.E.C.-uri) care evidenţiază fluxul de numerar.

La sfârşitul fiecărei luni seful de birou este obligat să depună la Administraţia Financiară situaţia TVA-ului şi situaţia impozitului pe profit, la Direcţia Sanitară situaţia fondului de sănătate şi la Oficiul de Pensii , situaţia pensiei suplimentare.

Preview document

Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 1
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 2
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 3
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 4
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 5
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 6
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 7
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 8
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 9
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 10
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 11
Contabilitatea întreprinderii - SC Crizantema SRL - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Intreprinderii - SC Crizantema SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?