Contabilitatea Operatiilor privind Capitalurile Proprii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Contabilitatea Operatiilor privind Capitalurile Proprii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

ARGUMENTARE

Importanta temei “Contabilitatea operatiilor privind capitalurile proprii consta in faptul ca aceste capitaluri reprezinta sursa proprie permanenta a activelor de patrimoniu si contribuie la desfasurarea activitatii economice a orcarei societati comerciale.Capitalul propriu este partea de capital pusa la dispozitia intreprinderi de catre proprietari care sunt intreprinzatori individuali,asociati sau actionari si apartine de drept proprietarilor.

Pentru constituirea si formarea capitalului unei societati comerciale sunt necesare mijloace materiale banesti care sunt aduse de catre asociati si actionari sub forma de aport la societate.Aportul poate fi in bani sau in natura.

In cadrul intreprinderii au loc o serie de operatiuni economico-financiare ,intre care cele privind capitalul ocupa un loc important.Operatiunile de majoare sau micsorare a capitaluli sunt des intalnite.

In concluzie capitalul poate fi considerat stalpul constituirii si functionarii unei societati comerciale.

Prezentare cuprins

Prezentarea scura a firmei SC”SUPREM” SRL

Continutul si structura capitalurilor

Contabilitatea capitalului social à mijoace de majorare

àMijloace de micsorare

Evidentierea modului de functionare a conturilor de capital propriu

Documente necesare privind evidenta capitalului social

Metode de contabilizare a operatiilor privind capitalul propriu

Sc”SUPREM” SRL

Societatea comerciala “ SUPREM” S.R.L. este persoana juridica romana avand forma de societate comerciala cu raspundere limitata. SUPREM” S.R.L. a fost infiintata la data de 31 ianuarie 2007

Sediul societatii este in Bucuresti, sector 4, str. Strazii nr. 3, scara II, etaj 1, ap 2, iar acest sediu va putea fi schimbat la orice alta adresa, in baza hotararii asociatilor.

Domeniul de activitate al societatii este: Activitati de intermediere in comertul cu ridicata

Activitatea principala este: Intermedieri in comertul cu produse alimentare, bauturi si tutun

La infiintarea sociatatii a fost subscris si varsat in totalitate, de catre cei doi asociati, un capital social de 11000lei.Capitalul social este format din 1100 parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei/ actiune, numerotate de la 1 la 1100.Partile sociale sunt nominative si indivizibile si nu sunt titluri negociabile.

Continutul si structura capitalurilor

Capitalurile exprima, in esenta, sub forma baneasca, obligatiile unitatii fata de cei care participa la constituirea sa, acestia fiind atat persoane fizice(asociatii sau actionarii), cat si persoane juridice (societati comerciale, funadatii, institutii, statul).

In raport cu modul lor de constituire financiara, capitalurile se diferentiaza in: capitaluri proprii, provizioane pentru riscuri si cheltuieli si datorii pe termen mediu si lung.

Capitalurile proprii se constituie prin aportul propietatilor, prin autofinantare si prin aportul proietarilor, prin autofinantare si din alte surse financiare neramburasabile

Provizioanele pentru riscuri si cheltuieli asimilate capitalurilor proprii . Deci, ele sunt fonduri destinate acoperirii de riscuri si cheltuieli pe care evenimente survenite sau in curs de desfasurare le fac probabile

Datoriile pe termen mediu si lung reprezinta resurse financiare straine, furnizate, pe termen mediu sau lung, de terte persoane in raport cu intreprinderea

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Operatiilor privind Capitalurile Proprii.ppt