Contabilitatea Productiei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Contabilitatea Productiei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ovidia Doinea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

CAPITOLUL I

PREZENTAREA ENTITATII PATRIMONIALE

1.1.Denumirea, sediul şi forma juridica a societăţii

S.C. ALL TIMES WINNER S.R.L. este o persoană juridică română, constituită sub forma unei societăţi cu răspundere limitată, având un asociat unic pe nume Grădinaru Traian care îşi desfăşoară activitatea conform prevederilor legale şi actelor constitutive. Societatea este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului al judeţului Mehedinţi sub nr. J25/626/2005.

Sediul societăţii S.C. ALL TIMES WINNER S.R.L. este în Drobeta Turnu Severin, str. Calea Timişoara, nr.220W.

1.2. Obiectul de activitate

Încă de la înfiinţare în anul 2005 S.C. ALL TIMES WINNER S.R.L. şi-a propus să ofere servicii optime şi produse care să corespundă exigenţelor clienţilor. Obiectul societăţii este producţia şi comercializarea de pâine. Tipurile de pâine care se produc în această societate sunt: pâine albă de 250 grame şi pâine albă de 400 grame.

Societatea are ca angajaţi un director, un contabil, 4 brutari, un vânzător şi un şofer distribuitor.

Activitatea de producţie se desfăşoară atât după proiectele beneficiarului cât şi după proiectele propuse de firma noastră. Complexitatea utilajelor existente în secţia de producţie asigură în totalitate buna execuţie a reperelor intrate în fabricaţie conform reţetelor de fabricaţie a pâinii, cantitativ şi calitativ.

Pentru ca să obţinem rezultate optime în producţie şi servicii nu este neapărată nevoie de utilaje şi tehnologii de ultimă generaţie, este nevoie de un personal foarte bine calificat teoretic şi practic, cu experienţă în domeniul specific panificaţiei ce se execută în secţia de producţie, iar când toate aceste elemente se leagă între ele şi se pun în opera procesului de execuţie, se obţin rezultate foarte bune.

Principalele caracteristici ale organizării producţiei vizează asigurarea calităţii, respectiv a echilibrului economic şi realizează o congruenţa între modalitatea de desfăşurare a procesului de producţie cu cele economice.

1.3. Capitalul societăţii

Capitalul social reprezintă o sursă de finanţare a societăţii atrasă de la asociaţi sau acţionari, sub formă de aporturi în bani sau natură, menită să asigure o finanţare durabilă a activităţii economice, însa la această societate capitalul reprezintă aporturi in bani şi este in suma de 1100 de lei.

CAPITOLUL 2. MONOGRAFII CONTABILE

2.1. Monografii contabile privind înfiinţarea şi funcţionarea

societăţii

1.Înfiinţarea societăţii All Times Winner SRL cu un capital social de 11000 de lei

456 = 1011 11000 lei

„Decontări cu asociaţii privind „Capital subscris nevărsat”

capitalul”

Ulterior se varsă capitalul social subscris prin depunerea la banca de către asociat a sumei de 6000 lei, şi prin casă a sumei de 5000 lei.

% = 456 11000 lei

5311 „Decontări cu asociaţii privind capitalul” 5000 lei

„Casa în lei”

5121 6000 lei

„Conturi la bănci în lei”

Pe baza extrasului de cont, care cuprinde şi cheltuielile cu serviciile bancare in suma de 5 lei, se face înregistrarea. Privind comisionul băncii pentru depunerea capitalului se face înregistrarea:

627 = 5121 5 lei

„Cheltuieli cu serviciile bancare” „Conturi la bănci in lei”

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Productiei.doc

Alte informatii

Este vorba de unb referat in care arati cum se desfasoara productia in cadrul unei societati