Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3980
Mărime: 19.97KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Rogoveanu
Lucrare practică la SC CETFARM Constanţa

Extras din referat

PREZENTAREA FIRMEI

S.C. CETFARM S.R.L. este persoană juridică română al cărui obiect principal de activitate este comercializarea cu amănuntul a produselor farmaceutice – cod CAEN 5231 având formă de organizare juridică : societate comercială cu răspundere limitată, este înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Constanţa sub numărul J /13/7076/2004.

Capitalul social al firmei este de 500 lei împărţit în 50 de părţi sociale a câte 10 fiecare şi sunt deţinute de cei doi asociaţi în părţi egale. Societatea îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile comerciale române şi cele care reglementează activitatea statutară, fiind autorizată să funcţioneze de instituţii specializate din domeniu. Pe durata sezonului estival, farmacia funcţionează şi cu un punct de lucru în staţiunea Mamaia.

FARMACIA CONSTANŢA

Farmacia care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Constanţa este amplasată în cartierul „CET”, o zonă puternic populată având amplasată în imediata vecinătate o piaţă agro-alimentară şi un complex comercial.

Pe piaţa farmaceutică unele aspecte ale pieţei sunt reglementate parţial de Legea nr. 626 / 2001 şi Ord. 1199 / 2004. Astfel, o farmacie poate fi înfiinţată şi autorizată să funcţioneze pentru o populaţie de 3 500 locuitori.

Populaţia oraşului Constanţa este de 340.000 locuitori ceea ce înseamnă că cele 104 farmacii existente satisfac necesităţile constănţenilor. Dacă vorbim de întregul judeţ , deschiderea altor farmacii este chiar o necesitate deoarece în mediul rural bolnavii parcurg mulţi kilometri până la cea mai apropiată unitate farmaceutică sau se deplasează până la Constanţa pentru a-şi procura medicamentele de care au nevoie.

În ceea ce priveşte segmentarea pieţei, în cazul farmaciei de faţă,

consumatorii aparţin tuturor categoriilor sociale, de toate vârstele şi diverse ocupaţii. Având în vedere că farmacia oferă o gamă variată de produse , de la medicamente, produse naturiste, produse tehnico-medicale până la cele cosmetice, cererea oricărui client va fi onorată. Singurul criteriu care poate forma segmente de piaţă în acest caz este cel al veniturilor, în sensul că acea categorie de consumatori cu venituri modeste va solicita produsele româneşti care sunt mult mai ieftine, iar categoria cu venituri superioare va cumpăra produsele din import, mai scumpe.

Spaţiul în care funcţionează farmacia este amenajat frumos şi cu gust ceea ce dă încredere pacienţilor care îi trec pragul, în ultimii trei ani făcându-se o serie de investiţii în logistica firmei, care coroborate cu un management performant şi un marketing pe măsură au dus la obţinerea unor rezultate bune.

PUNCTUL DE LUCRU MAMAIA

Oportunitatea pe care o oferă zona litoralului Mării Negre de a desfăşura activităţi comerciale şi de turism cu succes în perioada sezonului estival a fost materializată de firma studiată prin deschiderea unui punct de lucru în staţiunea Mamaia.

CONTABILITATEA STOCURILOR

NOTIUNI TEORETICE

Contabilitatea stocurilor cuprinde ansamblul bunurilor şi serviciilor din

cadrul unităţilor patrimoniale, destinate fie a fi vândute în aceeaşi stare sau după

prelucrarea lor în procesul de producţie, fie a fi consumate la prima utilizare.

În cadrul stocurilor propriu-zise se cuprind: mărfurile, materiile prime, materialele consumabile, obiecte de inventar, produsele (semifabricatele, produsele finite, produsele reziduale)

Preview document

Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 1
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 2
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 3
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 4
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 5
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 6
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 7
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 8
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 9
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 10
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 11
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 12
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 13
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 14
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 15
Contabilitatea stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanța - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Stocurilor la SC Cetfarm SRL Constanta.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?