Contabilitatea Stocurilor la SC Katy SRL Targu Jiu

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Contabilitatea Stocurilor la SC Katy SRL Targu Jiu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Argument

Într-o economie de piață ”explozia” în care mărfurile și banii au ajuns să circule cu viteze uluitoare, marile tranzacții se fac cu ajutorul bursei sau prin comerț electronic, timpul este esențial atât pentru cei care când cât și pentru cei care cumpără, iar calitatea joacă un rol mai important ca niciodată.

Din economia de piață fac parte toți oamenii, sunt o parte integrantă a acesteia, și fiecare își aduce un aport mai mic sau mai mare; s-au creat organisme specializate care să asigure calitatea, să diminueze timpul atât pentru cânzător cât și pentru cumpărător.

Circuitul financiar este dificil de urmărit atât de către societate cât și de organele de control care prin intermediul ”impozitului pe profit” verifică corectitudinea agenților economici.

Evidența operațiilor bănești dintre societăți și persoane fizice sau juridice se poate afectua fie în numerar , fie fără numerar, direct prin bancă; însă indiferent de metoda utilizată evidența se ține cu ajutorul contabilității sau a finanțelor.

CAPITOLUL I

Prezentarea generală a SC ”BIJUTERIA KATY” SRL

1.1. Organizarea activității societății comerciale KATY SRL

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL a fost înființată în baza legii 31/1990 și funcționează conform statutului societății și a legilor în vigoare.

A fost înmatriculată la Oficiul Comerțului de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Gorj, sub numărul de înmatriculare J18/496/1991, în anul 1991, având ca obiect de activitate fabricarea bijuteriilor și articolelor similare din metale și pietre prețioase. Societatea comercială are forma juridică de societate cu răspundere limitată, sediul societății fiind în România, localitatea Târgu Jiu, str. Unirii, bloc 7 parter. Durata societății este nelimitată cu începere de la data înregistrării la Camera de Comerț și Industrie.

Capitalul social este în prezent de 52.000.000, din care aport în natură 200.000 și în numerar 51.800.000, împărțit în 200 părți sociale a 260.000 fiecare, aparținând în mod egal asociaților Popescu Ion și Popescu Elena, câte 100 de părți sociale fiecare, reprezentând câte 50 % din capitalul social. Capitalul social se poate mări în baza hotărârii asociaților, cu respectarea procedurilor prevăzute d elege. Asociații participă la beneficii și pierderi proporțional cu aportul la capitalul social, respectiv în mod egal.

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL își desfășoară activitatea în conformitate cu legile române și statutul propriu, iar pentru realizarea obiectului de activitate întreține relații cu firme din țară, organe bancare, unități transport.

Evoluția în timp a întreprinderii, determinată de investițiile pentru dezvoltare și modernizare și de preocuparea permanentă pentru asimilarea de activități noi, SC ”BIJUTERIA KATY” SRL a ajun să realizeze în prezent și activități de comerț cu amănuntul în magazine specializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi alcoolice și tutun, fructe , legume, carne și produse din carne pe lângă activitatea principală, societatea făcând comerț cu bunuri de ocazie vândute prin magazine, precum și casă de amanet.

Cifra de afaceri a crescut de la an la an și, conform statutului și-a extins activitatea, în prezent ajungând ca cifra de afaceri să depășească 15 miliarde, lucrând cu un număr mediu de 25 de slariați din care majoritatea femei.

SC ”BIJUTERIA KATY” SRL și-a respectat obligațiile în ceea ce privește plata taxelor fațăă de bugetul statului, bugetele locale, în termenele stabilite de lege, cât și față de ceilalți furnizori persoane juridice.

În prezent SC ” BIJUTERIA KATY” SRL lucrează cu furnizori locali cât și din țară.

Principalii furnizori de aur brut, de bijuterii din metale și pietre prețioase sunt:

- SC SAFIR SRL, BUCUREȘTI

- SC IPUNCT SRL, BUCUREȘTI

Principalii furnizori de produse alimentare, băuturi alcoolice și tutun, fructe, legume, carne și produse din carne sunt:

- SC TABCO CAMPOFRIO SA, RM. VÂLCEA

- SC DIANA SRL, RM. VÂLEA

- SC AQUILA SRL, PLOIEȘTI

- SC INTERBRANDS SRL, BUCUREȘTI

- SC BOROMIR SRL, RM. VÂLCEA

- SC WHITELAND SRL, CRAIOVA

- SC DAGSTAR SRL, TIMIȘOARA

Beneficiarii bijuteriilor și articolelor similare din metal și pietre prețioase sunt în principal persoane fizice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Stocurilor la SC Katy SRL Targu Jiu.doc