Conturi Utilizate de Institutiile Publice Locale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Conturi Utilizate de Institutiile Publice Locale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Se crediteaza cu:-imprumuturile acordate prin debitul contului 201”Imprumuturi temporare din fondul de tezaur”;

-sumele acordate unitatilor administrativ-teritoriale pentru realizarea de investitii publice de interes judeteanprin debitul contului 434”Cheltuieli din fondul de tezaur”.

Soldul contului este debitor si reflecta disponoibilul din fondul de tezaur la trezoreria statului la sfarsitul perioadei.

Contul 13”Casa”

Rolul contului este de a evidentia incasarile si platile efectuate in numerar de consiliile locale.

Functia contabila:este un cont de activ.

Se debiteaza cu:-veniturile curentelae bugetului local incasate in numerar prin creditul contului500”Venituri curente ale bugetului local”;

-venituri cu destinatie speciala incasate in numerar prin creditul contului 502”Venituri cu destinatie speciala ale bugetului local”.

Se crediteaza cu:-sumele depuse la trezoreria statuilui reprezentand veniturile bugetulkui local incasate in numerar prin debitul contului 103”Disponibil al bugetului local la trezoreria statului”.

Soldul contului este debitor si reflecta disponibilitatile banesti ale bugetului local existente in casierie la sfarsitul perioadei.

2.2.2.2.Rolul si functia conturilor de decontari

Reflectarea in contabilitate a decontarilor cu persoanele juridice din afara institutiei se face cu ajutorul conturilor din clasa 2”Decontari”.

Contul 201”Imprumuturi temporare din fondul de tezaur”

Rolul contului este de a evidentia imprumuturile acordate de consiliile judetene si de Consiliul General al municipiului Bucuresti,din fondul de tezaur ,unitatilor administrativ-teritoriale.

Functia contabila:este un cont de activ.

Se debiteaza cu:-imprumuturile acordate din fondul de tezaur prin creditul contului 109”Disponibil din fondul de tezaur”;

Se crediteaza cu:-imprumuturile rambursate de unitatile administrativ-teritoriale prin debitul contului109”Disponibil din fondul de tezaur”.

Soldul contului este debitor si reflecta imprumuturile acordate si nerambursate la sfarsitul perioadei.

Contul 205”Imprumuturi pentru investitii”

Rolul contului este de a evidentia imprumuturile pentru investitii primite de la banci sau alte institutii de credit,imprumuturile din emisiunea titlurilor de valoare de catre consiliile locale,orasenesti,municipale,consiliile judetene si Consiliul General al municipiului Bucuresti.

Functia contabila:este un cont de pasiv.

Se crediteaza cu:-imprumuturile pentru investitii primite prin debitul contului 214”Decontari din credite pentru investitii”.Concomintent se inregistreaza 103=500.

Se debiteaza cu:-imprumuturile rambursabile prin creditul contului 214”Decontari din credite pentru investitii”.Daca imprumutul se ramburseaza in anul in care a fost contractat,se inregistreaza:500=103.Daca se ramburseaza in anii urmatori,se inregistreaza 400=103.

Soldul contului este creditor si evidentiaza imprumuturile pentru investitiile primite si nerambursate la sfarsitul perioadei.

Contul 206”Imprumuturi temporare din trezoreria statului”

Rolul contului este de a evidentia imprumuturile temporare din trezoreria statului primite de consiliile locale,orasenesti,municipale,judetene si de Consiliul General al municipiului Bucuresti.

Functia contabila:este un cont de pasiv.

Se crediteaza cu:-valoarea imprumuturilor temporare din trezoreria statului primite prin debitul contului 217Decontari din imprumuturi temporare la trezoreria statului”.Concomitent se inregistreaza :103=105.

Se debiteaza cu:-valoarea imprumuturilor temporare din trezoreria statului rambursate prin creditul contului 217”Decontari din imprumuturi temporare la trezoreria statului’.Daca imprumutul se ramburseaza in anul in care a fost contractat,se inregistreaza;500=103,iar daca se ramburseaza in anii urmatori,se inregistreaza:400=103.

Soldul contului este creditor si reflecta imprumuturile temporare primite si nerambursate la sfarsitul perioadei.

Contul 207”Imprumuturi temporare acordate potrivit legii”

Rolul contului este de a evidentia imprumuturile temporare din bugetul local primite de consiliile locale,orasenesti,municipale,judetene si de Consiliul General al municipiului Bucuresti in scopul infiintarii unor institutii si servicii publice de interes local sau a unor activitati finantate integral din venituri extrabugetare.

Functia contabila:este un cont de activ.

Se debiteaza cu:-valoarea imprumuturilor temporare prin creditul contului 219”Decontari privind imprumuturile temporare acordate potrivit legii”.Concomitent se inregistreaza 400=103.

Se crediteaza cu:-imprumuturile rambursate prin debitul contului 219”Decontari privind imprumuturile temporare acordate potrivit legii”.In cazul in care imprumuturile se ramburseaza in acelasi an,se inregistreaza 103=400,iar daca imprumuturile se ramburseaza in anii urmatori,se inregistreaza 103=500.

Soldul contului este debitor si reflecta imprumuturile acordate si nerambursate la sfarsitul perioadei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conturi Utilizate de Institutiile Publice Locale.doc