Creditarea in Cadrul Bancii Romane de Dezvoltare Groupe Societe Generale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Creditarea in Cadrul Bancii Romane de Dezvoltare Groupe Societe Generale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Leulescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

In perioada de practica desfasurata in cadrul BRD-G.S.G. Barlad, agentia V. I. POPA, am reusit sa acumulez cunostinte importante in domeniul financiar-bancar pe probleme monetare, bancare si de credit; de asemenea , sa-mi insusesc tehnici si mecanisme specifice domeniului financiar, precum si realizarea unor studii de caz.

In activitatea de front-office am urmarit, ca si continut, circuitul instrumentelor de plata, operatiunile cu monetar, precum si regulile de acordare a creditelor. Dobandind cunostinte teoretice si formandu-mi deprinderi practice privind contabilizarea operatiunilor economico- financiare ce vizeaza integritatea patrimoniului, modificarea continutului si structurii patrimoniului, am inteles procesele economice din firma si rezultatul financiar- contabil al exercitiului.

Numai prin formarea unui mod rational de judecare si intelegere a ansamblului coerent de componente ale sistemului de contabilitate , putem spune ca se poate desfasura o activitate independenta. Managementul bancar, creditarea bancara, produsele bancare moderne, riscul financiar-bancar , previziunea financiara , toate concureaza pentru formarea unei imagini cat mai complete despre domeniul financiar-bancar.

Profilul Bancii Romane de Dezvoltare –Groupe Societe Generale, poate fi descris prin apelul la istoricul acestei institutii bancare.

BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă românească, după activele bancare.

- este o institutie cu traditie, bine ancorata in economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei retele de 206 de sucursale;

-apartine Grupului Société Générale si are astfel acces la produsele si serviciile cele mai inovatoare si la cele mai eficiente metode de gestiune

-cu o capitalizare de 3,5 miliarde euro la sfârşitul lunii aprilie 2007, BRD - Groupe Société Générale deţine prima poziţie, conform acestui indicator, între societăţile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucureşti şi a doua poziţie după acelaşi nivel al capitalizării bursiere dacă luăm în considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 360 de agenţii şi peste 600 ATM-uri. La sfârşitul lunii martie 2007, BRD număra 1,8 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 1,3 millioane de posesori de carduri.

-calitatea servicilor este garantată de cei peste 5.700 de profesionişti care formează echipa BRD.

-acţionarul principal al BRD este Société Générale , unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale cărui servicii sunt utilizate de 19 milioane clienţi din întreaga lume. Obiectivul major al BRD este dezvoltarea fondului său de comerţ pe aceste pieţe, în cadrul unei strategii de parteneriat pe termen lung cu clienţii săi.

Structura acţionariatului

Structura acţionariatului se prezintă astfel :

1. Société Générale S.A.

2. Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului;

3. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare;

4. Societatea de Investiţii Financiare Banat Crişana S.A.;

5. Societatea de Investiţii Financiare Transilvania S.A.;

6. Societatea de Investiţii Financiare Moldova S.A.;

7. Societatea de Investiţii Financiare Muntenia S.A.;

8. Societatea de Investiţii Financiare Oltenia S.A.;

9. Alţi acţionari.

10. Salariaţi, conducere şi pensionarii BRD.

Banca Română pentru Dezvoltare – S.A. are ca principală activitate “ALTE ACTIVITĂŢI DE INTERMEDIERI MONETARE”, COD CAEN 6512, iar domeniul principal de activitate este : “INTERMEDIERE MONETARA“, COD CAEN 651. Ea poate desfăşura conform Actului Constitutiv, următoarele activităţi:

Principalele obiective ale dezvoltarii BRD

• Adaptarea organizării şi a metodelor proprii la strategia clienţilor

• Creşterea selectivă a activelor

• Inovaţia

• Reducerea coeficientului de exploatare

• Rentabilitate durabilă

Fisiere in arhiva (1):

  • Creditarea in Cadrul Bancii Romane de Dezvoltare Groupe Societe Generale.doc

Alte informatii

Prezentat la Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar Bancare Interne si Internationale in anul 2008