Dispozitivul de Normalizare a Contabilitatii Intreprinderii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Dispozitivul de Normalizare a Contabilitatii Intreprinderii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. Elemente ale dispozitivului de normalizare a

contabilitatii romanesti

In Romania, normalizarea si reglementarea contabila este de factura publica. Ministerul Finantelor Publice realizeaza acest process prin Directia Generala pentru Reglementari Contabile asistata de Colegiul Consultativ al Contabilitatii.

Dispozitivul de normalizare si reglementare contabila s-a fundamentat in tara noastra pe urmatoarele elemente :

1. Reglementarii contabile nationale : Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare; H.G. nr. 704/1993; Modelele formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si normele metodologice de intocmire si utilizare a acestora, aprobate prin H.G nr. 831/1997; normele metodologice de intocmire si utilizare a formlarelor tipizate, comune pe economie, care nu au regim special si modelele acestora, aprobate prin O.M.F nr. 425/1998; Normele privind consolidarea conturilor aprobate prin O/M.F.P. nr. 772/02.06.2000; Reglementarile contabile armonizate cu Directiva a IV-a Comunitatilor Economice Europene.; Reglementarile contabile simplificate armonizate cu Directivele Europene, aprobat prin O.M.F.P.

2. Cadrul general de intocmire si prezentare a situatiilor financiare elaborate de Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate

3. Reteaua de Standarde Internationale de Contabilitate

4. Ghiduri profesionale

5. Politici de contabilitate

6. Dictionare de conversie contabila

2. Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata

Potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, societatile comerciale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte personae juridice cu scop lucrativ au obligatia sa organizeze sis a conduca contabilitatea propie, respectiv contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune adaptata la specificul activitatii.

Legea precizeaza ca persoanele prevazuteau obligatia sa conduca contabilitatea in partida dubla sis a intocmeasca situatii financiare anuale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dispozitivul de Normalizare a Contabilitatii Intreprinderii.doc

Alte informatii

FACULTATEA DE ECONOMOIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR UNIVERSITATEA “AL. I. CUZA” IASI