Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 76 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: lon Marin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

INTRODUCERE:

Scopul acestei lucrari este acela de a asigura aplicarea uniforma a politicilor contabile si a standardelor de raportare pentru companie si subunitatile acesteia, astfel incat sa se asigure o baza rezonabila pentru intocmirea situatiilor financiare.

In conformitate cu Ordinul ministrului finantelor publice nr. 94/2001 care se refera la armonizarea Reglementarilor contabile cu Directiva a IV-a a Comunitatii Economice Europene agentii economici care intra sub incidenta acestor prevederi legale au obligatia de a defini politicile contabile adaptate vis-a-vis de prevederile Standardelor Internationale de Contabilitate (denumite in continuare pe scurt, S.I.C.) si de Interpretarile Standardelor Internationale de Contabilitate (notate in continuare prescurtat I.S.I.C).

In conformitate cu SIC 22 situatiile financiare ale firmelor-fiice incluse in situatiile financiare consolidate trebuie sa fie pregatite uniform, in concordanta cu cerintele entitatii mama.De asemenea, este de retinut ca aceste instructiuni, odata aprobate de cei in drept, devin obligatorii pentru toate subunitatile si sunt aplicabile situatiilor financiare ale subunitatilor care urmeaza sa fie incluse in situatiile financiare globale consolidate care vor fi intocmite in conformitate cu principiile de contabilitate adoptate prin O.M.F.P. nr. 94/2001.

Filialele straine sunt indemnate sa respecte principiile stabilite in indicatiile contabile in rapoartele locale financiare in masura in care legile nationale permit. Trebuie facut orice efort pentru a reduce diferentele dintre rapoartele locale si cerintele stabilite de politica firmei mama.

Principiul evaluarii uniforme pentru toate unitatile din subordine, inclusiv pentru filialele din tara si din strainatate sunt preluate si respectate ca atare, indiferent de eventualele diferente provenite din aplicarea legilor nationale pentru fiscalitate care, desi sunt recunoscute pentru calcularea profiturilor in scopul impozitarii, nu afecteaza situatiile financiare decat sub acest aspect. In situatia existentei unor diferente, aparand venituri sau cheltuieli amanate, este necesar sa se determine ca atare impozitul pe venitul amanat sau creanta din impozitare.

Avand in vedere ca aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate necesita utilizarea unor notiuni oarecum diferite de prezentare a termenilor si proceselor ecconomice, consideram necesar sa prezentam utilizatorilor situatiilor financiare principalii termeni utilizati.

In acest sens, inca din primele pagini va fi prezentat un mic dictionar de termeni generali care contureaza insasi cadrul conceptual care sta la baza structurii prezentului ghid, urmand ca ceilalti termeni sa fie definiti pe parcursul prezentarii informatiilor pe capitole si subcapitole care prezinta activitatile noastre din punct de vedere contabil.

A. BILANTUL:

1. ACTIVE

1.1. APORT DE CAPITAL NEVARSAT

Capitalul subscris nevarsat reprezinta suma legala de capital de primit de catre firma de la actionari. Dintr-un punct de vedere economic, acesta reprezinta o reglare a “capitalului subscris” redat in pasiv.

Capitalul nevarsat va fi inclus la valoarea lui nominala sau cea actuala, adica dupa luarea in considerare a posibilitatii actionarului de a plati.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale.doc

Alte informatii

CORPUL EXPERTILOR CONTABILI SI A CONTABILILOR AUTORIZATI DIN ROMANIA SUCURSALA DAMBOVITA