Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Negrisan Tudor

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

CALCULUL SI INTERPRETAREA SOLDURILOR INTERMEDIARE DE GESTIUNE

Contul de profit si pierdere care grupeaza veniturile si cheltuielile pe tipuri de activitati (de exploatare, financiara si exceptionala), permite calcularea a trei indicatori partiali ai rentabilitatii si anume :

- Rezultatul exploatarii ,

- Rezultatul financiar,

- Rezultatul exceptional.

De asemenea, contul de profit si pierdere permite determinarea indicatorului global de rentabilitate : rezultatul exercitiului (inainte si dupa impozitare).

Tabloul soldurilor intermediare de gestiune constituie o sursa suplimentara de informatii pentru determinarea si analiza rezultatelor pe diferite trepte ale formarii lor. Soldurile intermediare de gestiune sunt indicatori sub forma de solduri ce pun in evidenta etapele formarii rezultatului exercitiului.

Prin intermediul acestui tablou se propune un alt mod de grupare a veniturilor si cheltuielilor, precum si evidentierea mecanismului de formare a principalilor indicatori de rezultate si performante.

Sistemul indicatorilor de rezultate si de rentablitate prezentat mai jos, permite investigarea complexa a rentabilitatii absolute, precum si corelarea acesteia cu volumul si structura activitatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea Situatiilor Financiare Anuale.doc

Alte informatii

Pornind de la bilantul societatii se calculeaza si interpreteaza din punct de vedere economic o serie de indicatori ai echilibrului financiar