Fabrica de Mobila Gherla

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Fabrica de Mobila Gherla.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gheorghe Fatacean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Prezentare generala

In Nord-Vestul Transilvaniei, in orasul Gherla la o distanta de 45 km de Cluj-Napoca, cel mai important centru economic si cultural al acestei regiuni, a luat fiinta in anul 1962 Fabrica de mobila, urmand o dezvoltare continua.

In anul 1991, in baza Legii nr. 31/ 1990 si a H.G. 98/1991 a luat fiinta Regia Autonoma Multiproduct Bucuresti din care fac parte cinci sucursale, inclusiv Fabrica de mobila Gherla.

Misiunea regiei era si este aceea de a deveni un furnizor de incredere atat pe piata externa cat si pe cea interna oferind produse din lemn la un inalt nivel calitativ si preturi competitive.

Politicile firmei sunt principii de gandire si actiune in cadrul organizatiei. Ele indica actiunile ce trebuie intreprinse, dar ofera in acelasi timp flexibilitate in modul de operare.

Realizarea obiectivelor propuse necesita combinarea in diferite proportii a resurselor materiale, financiare, informationale si umane. In atingerea obiectivelor stabilite, managementul de la cel mai inalt nivel se sprijina pe urmatoarele puncte tari:

- situatia financiara sanatoasa

- cunostinte de piata

- credibilitate datorita unui management sanatos

- preturi competitive

- experienta

- echipamente performante si disponibilitate pentru investitii

Regia Autonoma Multiproduct Bucuresti este condusa de un director general, precum si de un Consiliu de Administratie. Fiecare sucursala are o echipa de conducere proprie numita comitet director si se compune din director, inginer sef, contabil sef.

Comitetul director este numit prin ordin al directorului general.

Obiectul de activitate al fabricii este producerea de mic mobilier din lemn. Multiproduct are capacitatea de a realiza produse la comanda clientului folosind materii prime si accesorii proprii sau aduse de client.. Produsele realizate sunt de o inalta calitate, ele fiind exportate intr-o serie de tari din U.E. , dar de asemenea sunt vandute si in tara.

Principalele functiuni ale fabricii

Functiunea de cercetare – dezvoltare

Aceasta este reprezentata de ansamblul activitatilor care se desfasoara in cadrul intreprinderii in vederea realizarii obiectivelor din domeniul producerii de noi idei si transformarii ideilor in noutati utile dezvoltarii in viitor a acesteia. Intre activitatile realizate se inscriu introducerea progresului tehnic prin modernizarea, dezvoltarea, reconstructia, reinnoirea fondurilor fixe existente si organizarea productiei si a muncii ca ansamblul atributiilor creative-inovative din domeniul introducerii unor noi metode, tehnici si instrumente de organizare si management a activitatii productive.

Functiunea de productie

Aceasta este reprezentata de ansamblul activitatilor de baza, auxiliare si de servire prin care se realizeaza obiectivele din domeniul fabricarii produselor din cadrul intreprinderii.Dintre activitatile cuprinse in aceasta functiune amintim: fabricatia propriu-zisa constand in tr-un sir de procese pentru transformarea materiilor prime in produse finite, controlul tehnic de calitate atat al materiilor prime, al subansamblelor pe intregul flux de fabricatie, precum si al produselor finite, potrivit informatiilor din documentatia tehnica.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Contabilitate Manageriala - Fabrica de Mobila Gherla.doc