FinasBank SA

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 5227
Mărime: 46.63KB (arhivat)
Publicat de: Zeno Marginean
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Finansbank (Romania) S.A. este un partener activ si de incredere pentru persoanele fizice si juridice din Romania incepand cu anul 2000, cand Finansbank Turcia a decis sa investeasca in sistemul bancar romanesc prin achizitionarea pachetul majoritar de actiuni al BCIC, o banca comerciala romana cu o experienta de sapte ani. Experienta internationala a noului actionar majoritar ne-a dat posibilitatea de a oferi servicii si produse de calitate adaptate nevoilor clientilor prin intermediul retelei de 51 de sucursale, agentii si puncte de lucru.

Site-ul nostru este construit pentru a veni in intampinarea nevoii de informare a clientilor privind sucursalele bancii, persoanele de contact din banca, reteaua bancilor corespondente, produsele si serviciile oferite de banca precum si ultimele stiri financiare. Daca doriti sa aflati mai multe despre Finansbank (Romania) S.A., puteti vizita sectiunea "Despre noi" sau, pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati persoanele responsabile consultand sectiunea "Contact", si puteti fi siguri ca cererea dumneavoastra va fi prioritara si confidentiala.

Principalele evenimente ale anului 2004.

In Martie 2004, Finansbank (Romania) SA a obtinut un imprumut subordonat din partea Finans International Holding NV in suma de 3 milioane USD, cu o maturitate de 8 ani, in scopul intaririi fondurilor proprii pe langa cresterea de capital in valoare de 3 milioane USD, in numerar.

Un imprumut sindicalizat in valoare de 15 milioane euro a fost obtinut in Octombrie 2004, reprezentand cea de-a doua tranzactie de acest tip pe piata romaneasca.

Finansbank (Romania) SA a lansat o emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 410 miliarde lei (10,5 milioane euro) in Noiembrie 2004, listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Capitalul social al bancii inregistrat la Registrul Comertului Bucuresti la data de 15.05.2006 si notificat Bancii Nationale a Romaniei este de 121.500.064,70 RON la data de 17.05.2006.

Structura actionariatului:

Actionari Actiuni(%)

FINANS INTERNATIONAL HOLDING N.V. 88.67%

FINANS LEASING S.A. 2.75%

Altii 8.58%

Total 100.00%

Conducerea Finansbank (Romania) S.A.

Dl. Tamer Ozatakul Presedinte

Dl. Murat Sabaz Prim Vice Presedinte

Dna. Mirela Bordea Vicepresedinte

Dl. Sedat Topcu Vicepresedinte

Dl. Omer Tetik Vicepresedinte

Dl. Nicolae Surdu Vicepresedinte

Activitate

In Decembrie 2004, valoarea activelor Finansbank (Romania) S.A a atins suma de 200 milioane euro, reprezentand o crestere de 90% comparativ cu Decembrie 2003, depasind cresterea medie de 53.66% a sistemului bancar romanesc pentru aceeasi perioada.

Suma totala a portfoliului de credite a atins 116 milioane euro la sfarsitul anului 2004, din care 66 milioane euro au reprezentat credite acordate persoanelor juridice iar 50 milioane euro credite de consum.

2004 a reprezentat anul retail pentru sistemul bancar romanesc. Pentru Finansbank (Romania) S.A. o crestere cu 83,74% a portofoliului de credite s-a datorat in principal cresterii cu 151,57% a creditelor pentru persoane fizice, in timp ce creditele pentru persoane juridice au inregistrat o crestere semnificativa de 52,57% in 2004.

In acest moment banca detine o cota de piata de 5,5% in doemniul creditelor de consum, intentionandu-se sa se atinga un procent de 10% pana la sfarsitul anului 2006.

Strategia de dezvoltare a retelei de sucursale si cresterea numarului de produse si servicii au permis Finansbank (Romania) S.A. sa atraga tot mai multi clienti, astfel numarul total al depozitelor bancii a crescut cu 65%, pana la suma de 136,5 milioane euro.

Prin cele 32 de sucursale, agentii si puncte de lucru (10 existente la momentul achizitionarii bancii, in februarie 2000), Finansbank (Romania) S.A. deserveste mai mult de 200.000 clienti persoane fizice si 20.000 clienti persoane juridice, prin intermediul a 800 de angajati, toti orientati catre oferirea serviciilor de inalta calitate si a mentinerii unor bune relatii cu clientii in toata tara. Cota de piata detinuta de Finansbank (Romania) S.A. in Romania este:

- 1.0% din totalul activelor bancare

- 5.5% credite de consum

- 7.0% carduri de credit

- 3.5% tranzactii de schimb valutar.

Preview document

FinasBank SA - Pagina 1
FinasBank SA - Pagina 2
FinasBank SA - Pagina 3
FinasBank SA - Pagina 4
FinasBank SA - Pagina 5
FinasBank SA - Pagina 6
FinasBank SA - Pagina 7
FinasBank SA - Pagina 8
FinasBank SA - Pagina 9
FinasBank SA - Pagina 10
FinasBank SA - Pagina 11
FinasBank SA - Pagina 12
FinasBank SA - Pagina 13
FinasBank SA - Pagina 14
FinasBank SA - Pagina 15
FinasBank SA - Pagina 16
FinasBank SA - Pagina 17
FinasBank SA - Pagina 18
FinasBank SA - Pagina 19
FinasBank SA - Pagina 20
FinasBank SA - Pagina 21
FinasBank SA - Pagina 22
FinasBank SA - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • FinasBank SA.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

SC Banca Românească SA

SCURT ISTORIC BANCA ROMANEASCA Cu o experienta de 13 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servcii...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Piața Cardurilor Bancare în România

INTRODUCERE Una dintre cele mai populare tehnologii din lumea bancară este fără îndoială cardul, instrumentul electronic de plată care a făcut...

Cardul instrument de plată modern

Perfectionarea, modernizarea si eficientizarea instrumentelor si modalitatilor de plata au fost determinate pe de o parte de cuceririle stiintei,...

Particularitățile Sistemului Bancar

CAPITOLUL 1 PARTICULARITĂŢILE SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC 1.1. EVOLUŢIA SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC DUPA ANUL 1990 Sistemul bancar este considerat...

Ai nevoie de altceva?