H Cont

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie H Cont.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Aplicatia prezentata se lanseaza in executive ca orice aplicatie DOS:

- direct din promterul MSDOS tastând hCont <Enter>

- cu dublu clic pe pictograma asociata in cazul in care aplicatia se lanseaza de sub WindowsProgramul porneste cu un ecran care contine urmatoarele elemente:

In partea de sus – meniul bara al programului ce contine categoriile de comenzi disponibileAcest meniu poate fi accesat cu ajutorul tastaturii.In acest ecran, prin meniul Luna curenta se alege anul si luna pentru care se lucreaza si se initializeaza luna noua.Odata definita luna curenta se poate trece la meniul Operatii curente, care are urmatoarea înfatisare:

Aici se pot alege registrele jurnale folosite într-un exercitiu financiar si se pot extrage înregistrarilecontabile efectuate într-o perioada.

Meniul Situatii se foloseste pentru confirmarea încarcarii a înregistrarilor contabile in balanta.Urmatorul meniu, Conturi, face posibila definirea si editarea planului de conturi folosita de unitatea contabilizata.

Meniul Arhiva deschide un ecran prin care se pot vizualiza toate datele din anul contabil in curs, aici sunt înmagazinate articolele contabile, înregistrarile contabile, cartea mare, si balantele din lunile precedente. Arhiva contabila se pastreaza numai pentru anul contabil in curs. Prin trecerea la anul contabil urmator, arhiva va fi golita automat. Datele lunii precedente se varsa in arhiva in mod automat in cadrul operatiei Initializare luna noua din meniul Luna curent

Meniul Tipuri de .. contine urmatoarele comenzi:

..Jurnale: Jurnalul contabil este un registru in care operatiile economice se înregistreaza in ordinea datei (cronologic) si sub forma de articole contabile. De obicei jurnalele reunesc articolele contabile care privesc un anumit element patrimonial: jurnalul operatiilor de casa, jurnalul operatiilor de banca, jurnalul operatiilor de vânzare, jurnalul operatiilor de cumparare, jurnalul operatiilor cu salariile, etc..

Terminarea lucrului si închiderea aplicatiei se executa prin meniul Terminare, este obligatoriu parasirea programului in acest fel pentru ca datele sa fie salvate.

Înregistrarea unor articole contabile

In hCONT jurnalul este o grupa de articole contabile, in care articolele sunt înregistrate cronologic. Daca volumul de date este mic, se poate lucra cu un singur jurnal, iar daca contabilitatea se face de mai multe persoane, se pot defini jurnale distincte pentru fiecare activitate, contabil etc.

In hCONT se poate organiza înregistrarea articolelor contabile in mai multe feluri:

a. in Registru-jurnal unic, continând contarea documentelor justificative primare,

b. in Registru-jurnal unic, continând contarea unor documente centralizatoare,

c. in mai multe Registre-jurnal auxiliare, urmând ca la sfârsitul lunii totalul acestor jurnale auxiliare sa se înscrie in Registrul-jurnal general, cu regim de înregistrare la organele fiscale.

Registrul jurnal-general

Periodic, de regula lunar, totalul jurnalelor auxiliare se centralizeaza in registrul-jurnal general.

Registrul-jurnal general se poate obtine prin operatia Operatii curente/Registre jurnal/ Listare registru-jurnal general.

Registru-jurnal general - iulie 2005

Fisiere in arhiva (1):

  • H Cont.doc