Impactul tehnologicilor informationale asupra contabilitatii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Impactul tehnologicilor informationale asupra contabilitatii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Rezumat: În timp ce contabilii au intrat odată în tranzacții de mână, tehnologia informației a făcut posibilă înregistrarea informațiilor în timp real, compilarea informațiilor din numeroase surse și automatizarea sarcinilor repetitive. Acest lucru a permis profesioniștilor contabili să se concentreze mai mult pe oferirea de consiliere financiară și monitorizarea performanței. În același timp, evoluțiile IT au ajutat companiile să economisească timp, să reducă erorile și să ia decizii financiare mai bune.

Cuvinte cheie:contabilitate,sistem,IT

1.1 Introducere

Contabilitatea este arta de a înregistra, clasifica și rezuma într-un mod semnificativ și în termeni de bani, tranzacții și evenimente care sunt, cel puțin parțial, de caracter financiar, și interpretarea rezultatelor acestora. Contabilitatea poate fi denumită, de asemenea, un sistem informatic care măsoară, procesează și comunică informații financiare despre o entitate economică.

Contabilitatea ajută la luarea deciziilor, planificare și controlul proceselor. Cu ajutorul contabilității vor exista documente care vor fi luate în considerare în realizarea acestor procese. Din nou, cu aceste documente metodice, ele ajuta la reducerea furtului și fraudelor. Disponibilitatea de contabilitate în orice tranzacții de afaceri aprinde de afaceri pentru a rula cu eficiență, eficiență și precizie mod pe toate activitățile întreprinse. Acest lucru duce la mai multe producții, deoarece managementul va lua decizia corectă și planificarea corespunzătoare datorită fluxului bun de tranzacții într-o afacere.

De obicei, contabilitatea este înțeleasă ca limba de afaceri. Cu toate acestea, o afacere poate avea o mulțime de aspecte care nu pot fi de natură financiară. Ca atare, o modalitate mai bună de a înțelege contabilitatea ar putea fi să-i spunem Limba deciziilor financiare. Cu cât înțelegerea limbii este mai bună, cu atât este mai bună gestionarea aspectelor financiare ale vieții. Multe aspecte ale vieții noastre se bazează pe contabilitate, planificare financiară personală, investiții, impozit pe venit, împrumuturi etc. Avem roluri diferite de îndeplinit în viața unui student, al unui cap de familie, al unui manager, al unui investitor etc. Cunoașterea contabilității este un avantaj suplimentar în îndeplinirea diferitelor roluri.

1.2 Utilitatea contabilității

Secțiunea precedentă tocmai a scos la iveală importanța informației. Deciziile eficiente necesită informații exacte, fiabile și în timp util. Nevoia de cantitate și calitate a informațiilor variază în funcție de importanța deciziei care trebuie luată pe baza acestor informații.

Persoanele fizice pot folosi informațiile contabile pentru a-și gestiona afacerile de rutină, ar fi exploatarea și gestionarea conturilor bancare, pentru a evalua valoarea unui loc de muncă într-o organizație, pentru a investi bani, pentru a închiria o casă etc.

Managerii de afaceri trebuie să stabilească obiective, să evalueze progresul și să inițieze acțiuni corective în cazul unei abateri nefavorabile de la cursul de acțiune planificat. Informațiile contabile sunt necesare pentru multe astfel de decizii - achiziționarea de echipamente, întreținerea inventarului, împrumuturi și împrumuturi etc.

Investitorii și creditorii sunt dornici să evalueze rentabilitatea și solvabilitatea unei societăți înainte de a decide să furnizeze bani organizației. Prin urmare, aceștia sunt interesați să obțină informații financiare despre societatea în care intenționează să facă o investiție. Situațiile financiare sunt principala sursă de informații pentru acestea, care sunt publicate în rapoartele anuale ale unei societăți și în diferite cotidiene și periodice financiare.

1.3 Îndatoririle unui contabil

Deși sarcinile zilnice ale unui contabil vor varia în funcție de poziție și organizare, unele dintre cele mai frecvente sarcini și responsabilități ale contabililor includ:

- Asigurarea exactității documentelor financiare, precum și a conformității acestora cu legile și reglementările relevante

- Pregătirea și menținerea unor rapoarte financiare importante

- Pregătirea declarațiilor fiscale și asigurarea faptului că impozitele sunt plătite în mod corespunzător și la timp

- Evaluarea operațiunilor financiare pentru a recomanda cele mai bune practici, pentru a identifica problemele și pentru a face strategii pentru soluții și pentru a ajuta organizațiile să ruleze eficient

- Oferirea de orientări privind reducerea costurilor, îmbunătățirea veniturilor și maximizarea profitului

- Efectuarea de evaluări de prognoză și de analiză a riscurilor

În plus, contabilii au obligația legală de a acționa onest și de a evita neglijența în practicile lor. Ca atare, aceștia au, de asemenea, responsabilitatea de a se asigura că evidențele financiare ale clienților lor sunt conforme cu legile și reglementările relevante.

Fisiere in arhiva (1):

  • Impactul tehnologicilor informationale asupra contabilitatii.docx

Bibliografie

Impactul tehnologiei informației asupra contabilității (bizfluent.com)
Importanța contabilității | Școala Financiară Globală
Microsoft Word - bba-104.doc (ddegjust.ac.in)
8IMAug-3978-1.pdf (euroasiapub.org)
Sistem contabil (Definiție, Exemple) | Top 2 tipuri (wallstreetmojo.com)