Instrumente pentru Analiza Complexa a Datelor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Instrumente pentru Analiza Complexa a Datelor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Contabilitate, Management

Cuprins

CUPRINS
INSTRUMENTE DE BUSINESS INTELLIGENCE
Introducere 2
Natura inteligenţei 2
Concept 4
Instrumente de Business Intelligence 6
Tehnologia Business Intelligence în managementul strategic al firmei.7
Stadiul actual al Inteligenţei Afacerii 7
Tendinţe actuale ale Business Intelligence 8
Viitorul sistemelor de Business Intelligence 9
Ce mai putem aştepta de la aplicaţiile de Business Intelligence 10
Concluzii 11

Extras din document

Termenul de business intelligence a fost introdus de către Gartner Group la mijlocul anilor ‘90. Ca şi concept însă, business intelligence a existat cu mult timp înainte, încă din anii ’70, folosit în sistemele de raportare cu ajutorul mainframe-urilor.

Sistemele de tip Business Intelligent devin din ce în ce mai complexe, fiind capabile de analiză multidimensională a datelor, dispunând de capacităţi de analiză statistică şi predictivă pentru a servi mult mai bine sistemelor de asistare a deciziilor.

Nevoia de sisteme de tip business intelligence poate fi cu mare uşurinţă explicată: pentru a supravieţui pe piaţă în actualele condiţii concurenţiale, o companie trebuie să încerce să dezvolte o strategie de succes; pentru a dezvolta o strategie de succes, e nevoie de capacitatea de a anticipa condiţiile viitoare; înţelegerea trecutului este modul cel mai bun de a fi în stare a prezice viitorul. Business intelligence face acest lucru.

În timp ce există o largă plajă de definiţii date inteligenţei, poate că cea mai reprezentativă este cea oferită de U.S. Central Intelligence Agency (CIA) [Waltz, 2003]: „redus la cei mai simpli termeni, inteligenţa este cunoştinţa şi modul în care (pre) simţim lumea din jurul nostru – preludiul deciziilor şi acţiunilor politicienilor[ ]”.

Inteligenţa” presupune cunoaşterea informaţiilor despre competiţie, informaţii precum profitabilitatea sau venitul acestora [Raisinghani, 2004]. Beneficiul suprem al inteligenţei este reprezentat de cunoaşterea clientului şi a potenţialului client.

Procesul obţinerii informaţiei inteligente este descris mai jos [iptvreports], cu menţiunea că acest ciclu începe cu nevoia de cunoaştere a decidentului (consumatorul informaţiei) şi se termină cu livrarea respectivei cunoştinţe.

Ciclul inteligenţei:

Planificare, stabilire, cerinţe şi direcţionare;

Colectare;

Analiză şi procesare;

Producţia;

Diseminarea.

Natura inteligenţei poate fi analizată la mai multe niveluri:

inteligenţă naţională;

inteligenţă militară;

inteligenţa competitivă;

business intelligence.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instrumente pentru Analiza Complexa a Datelor.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN PITESTI FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE MANAGEMENT CONTABIL SI INFORMATICA DE GESTIUNE