Lucrare Practica - SC Ambient SRL Cluj

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie Lucrare Practica - SC Ambient SRL Cluj.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ninel Dobre

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

Capitol 1 Prezentarea generala a SC AMBIENT CJ SRL
Cap 1.1 Date generale privind societatea
Cap 1.2 Obiectul de activiatate al societarii comerciale
Cap 1.3 Denumirea si adresa
Capitol 2 Organizarea contabilitatii
Cap 2.1 Cadrul juridic ce reglementeaza organizarea si conducerea contabilitatii societatii comerciale
Cap 2.2 Principiile de organizare a contabilitatii financiare a agentilor economici
Cap 2.3 Forme de inregistrare contabile aplicate de societatile comercial
Cap 2.4 Prezentarea principalelor registre de contabilitate folosite de SC AMBIENT CJ SRL
Capitol 3 Aspecte generale priviind informatizarea contabilitatii la
SC AMBIENT SRL

Extras din document

CAPITOL 1

PREZENTAREA SOCIETATII SC AMBIENT SRL CLUJ

1.1 Date generale privind societatea

SC AMBIENT SRL este o societate cu capital romanesc integral privat, infiintata in 1993.

Scurt istoric SC AMBIENT SRL

1993 – anul înfiintarii , capital integral românesc

1995 – primele 7 magazine proprii în Sibiu

aceste magazine au aparut din dorinta de a satisface clientul la standarde calitativ mai ridicate, renuntându-se astfel la intermediari.

aceste magazine se numeau SANEX, cu acceptul principalului furnizor de ceramica din zona la acea vreme.

se comercializau: instalatii, finisaje cu un sector “special” de menaj-casnice

1998 – schimbare brand – din Sanex în “UNIVERSAL AMBIENT” – magazine universale de cartier , care comercializeaza materiale de finisaje, instalatii si amenajare a unei locuinte

- în paralel se începe comercializarea materialelor de constructii, ceea ce va deveni ulterior divizie de sine statatoare “ Ambient STRUCTURI”

2000 – datorita dezvoltarii atinse în judetul Sibiu, s-a decis extinderea retelei în afara Sibiului, prin participare directa sau prin franciza, prima astfel de iesire fiind în Cluj. Azi ambient este present în 13 judete, reteaua având peste 30 de magazine în operare.

În acelasi timp se contureaza viitorul concept: CASA AMBIENT centru comercial de constructii si amenajari.

Aprilie 2001 –se finalizeaza conceptul si apare prima CASA AMBIENT în Sibiu. Odata cu deschiderea Centrului se lanseaza si sloganul companiei “casa casei tale”, reprezentând misiunea firmei, satisfacerea nevoilor clientului privitor la construirea, utilarea, finisarea, decorarea si întretinerea unei locuinte.

Septembrie 2005 – se deschide la Alba Iulia un nou punct de lucru

Noiembrie 2005 - Cu prilejul deschiderii centrului comercial la Cluj s–a lansat si noua imagine, noul brand “ambient”

Martie 2006 –se deschide ultimul centru comercial la Targu Mures. Pe viitor Ambient va continua ceea ce a inceput, dezvoltarea altor centre de vinzare si va cauta sa-si imbogateasca portofoliul de furnizori. Tinind cont in permanenta de calitatea serviciilor oferite clientilor, ambient este in proces de obtinere a certificatului ISO 9001 de Managementul calitatii.

1.2 Activitatea de baza

Comert cu amanuntul si distributie catre retele de comercianti si structuri de constructii: materiale de constructii, materiale termo-hidro-fono-izolante, materiale placaj, binale, PAL, lemn, profile metalice, tevi, instalatii termice, sanitare, electrice, mocheta, covoare, placi ceramice, mobila, decoratiuni interioare, adezivi, obiecte sanitare, menaj, uz gospodaresc.

Principalul obiectiv fiind satisfactia si confortul clientului, oferind consumatorului solutii integrate de constructii si amenajari pornind de la oferirea intregii game de materiale de constructii si finisaje pana la servicii conexe.

Ambient reuneste peste 1400 furnizori, comercializand produsele oferite de acestia catre mai bine de 2000 clienti persoane juridice. Operatiunile se deruleaza prin intermediul celor 22 departamente comerciale, conduse din Sediul logistic Sibiu.

Ambient detine 40 puncte in intreaga tara din care 8 sunt centre comerciale de peste 14.000mp, iar restul sunt magazine de tip retea locala.

Pentru a completa pachetul commercial de produse, Ambient a realizat si implementat un system de servicii grupate pe domenii oferite clientilor, cum sunt: Ambient coral specializat in productia tuturor claselor de beton si armature metalice, Ambient Decor conceptie si productie de mobilier; Ambient Natural ofera o gama larga de plante decorative si sisteme de gradinarit; Ambient Service se ocupa cu instalarea si service-ul instalatiilor termice, sanitare; Ambient sisteme ofera o gama larga de actionari si automatizari.

Concepte

Casa Ambient Centru comercial de constructii si amenajari. Activitatea comerciala în regim de comert cu amanuntul este completata si sustinuta cu spatii si activitati de: agentie bancara, asistenta juridica si tehnica, proiectare, sala de conferinte, concept de colorare computerizata vopsele lavabile, parc închirieri utilaje de constructii si mica mecanizare, curatatorie chimica, atelier de reparatii si reconditionari (lemn, metal, echipament sportiv camping), salon de joaca pentru copii, snack-bar, decoratiuni florale exterior/interior si alte prestari servicii. În prezent functioneaza câte un astfel de centru comercial în: Sibiu 27.000 mp, Bistrita 14.000 mp, 2 in Sighisoara, Târnaveni, doua în Medias: Casa Ambient - Finisaje (14.800mp), si Casa Ambient - Structuri (16.000 mp), Cluj-Napoca (22.000 mp), Nasaud. Târgu-Mures (20.000 mp) ,Alba Iulia (18.000 mp)

De asemenea se afla în derulare urmatoarele investitii: Centrul Comercial Casa

Ambient: Baia Mare (20.000 mp).

Universal Ambient Magazine universale organizate comercial în sistem tip retea locala, prin care se desfasoara activitatea de amanunt.

Conceptul cuprinde o retea de 31 magazine în judetele: Sibiu (14 magazine), Cluj (1 magazin), Bistrita (1 magazin), Timisoara ( 1 magazin ), Rm. Vâlcea ( 2 magazine ) Resita ( 1 magazin ), Baia Mare ( 1 magazin ), Blaj ( 1 magazin ), Borsa ( 1 magazin ) Lugoj ( 1 magazin ), Hunedoara ( 1 magazin ), Oradea ( 1 magazin ), Alba (1 magazin) Zalau ( 1 magazin ), Arad ( 1 magazin ), concept aflat în continua expansiune.

Decor Ambient Conceptie si executie mobilier la comanda, mobilier de serie din PAL, melaminat, postforming, cant ABS. Planificarea si executia mobilei se face împreuna cu clientul dar si cu ajutorul calculatorului; în acest mod clientul poate vizualiza mobila înainte de începerea procesului de executie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare Practica - SC Ambient SRL Cluj.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA SPIRU-HARET FACULTATEA: MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL SPECIALIZAREA: CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE FORMA DE INVATAMANT: DISTANTA