Management - Compania Tarom

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Management - Compania Tarom.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Prezentarea firmei

Compania TAROM - Transporturile Aeriene Române - a fost înfiinţată la 18 septembrie 1954. La câţiva ani după lansare, TAROM opera deja către aproape toate ţările europene. În 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic. Începând cu anul 1974 a realizat primul zbor către Sydney via Calcutta şi a introdus zboruri regulate spre New York şi Beijing.

În anul 1990, în vederea alinierii la criteriile de performanţă ale economiei libere de piaţă, TAROM a dat startul unui nou program strategic. Competiţia mondială a reprezentat un real stimulent pentru TAROM, fapt ce a determinat alinierea serviciilor oferite de TAROM la nivelul standardelor internaţionale având în vedere faptul că unele din cele mai importante companii aeriene din lume operau deja zboruri spre Bucureşti.

Prin lege, TAROM este Compania Nationala de Transporturi Aeriene a Romaniei, o societate comerciala cu capital majoritar de stat, avand ca obiect principal de activitate transporturi aeriene dupa grafic (transporturi aeriene interne si internationale de calatori, bagaje, marfuri si posta prin curse regulate si charter). Capitalul social al Companiei TAROM este detinut dupa cum urmeaza:

• 95% din actiuni sunt detinute de Statul Roman - prin Ministerul Transporturilor;

• 2,58% de Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti;

• 2,18% de ROMATSA R.A.;

• 0.15% de Societatea de Investitii Financiare "Muntenia";

• 0.09% de Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Structura de personal a companiei TAROM (Vezi Anexa 1) respectă în general categoriile de personal specifice activităţii de transport aerian, şi anume:

• Piloţi

• Insoţitori Zbor

• Personal Tehnic de Întreţinere şi Reparaţii

• Personal Operaţiuni Sol

• Personal Vânzări şi Ticketing

• Funcţionari

• Administrativ

• IT

• Financiar

Tarom detine o flota compusa din 20 aeronave, respectiv patru aparate tip Airbus 310-325, cinci Boeing 737-300, patru Boeing 737-700 si sapte ATR 4. (Vezi Anexa 2)

Consiliul de Administraţie al companiei de transport, format din şapte membri, este condus de Gabriel Dumitrescu, care ocupă funcţiile de preşedinte şi de director general. Consiliul Director executiv al companiei, condus, de asemenea, de Dumitrescu, este format tot din şapte membri.

Misiune.Obiective.Valori

Misiune:

“Suntem aici pentru ca oamenii din România sã beneficieze în permanenţã de calitatea superioarã şi de promptitudinea serviciilor care exceleazã la capitolul performanţã şi fiabilitate.”

Firma de transporturi aeriene TAROM işi propune satisfacerea nevoilor clienţilor de a călători în toate zonele lumii, intr-o manieră rapidă, confortabilă şi sigură, prin asigurarea de zboruri spre toate destinaţiile.

Obiective:

 Compania TAROM îşi doreşte să atingă performanţe cât mai ridicate folosind la maxim capacităţile şi pregătirea unui personal foarte dinamic.

 Consolidarea loialitãţii clientelei prin îmbunãtãţirea permanentã a calitãţii şi promptitudinii serviciilor oferite

 Creşterea profitului de aproape opt milioane de euro şi venituri de peste 300 de milioane.

 Introducerea unor noi curse către destinaţii rentabile, pentru ca pe fondul liberei circulaţii a persoanelor Tarom să profite de traficul aerian în creştere şi să-şi gestioneze eficient cursele.

 Reintroducerea zborurilor transatlantice.

 Creşterea numărului avioanelor prin achiziţionarea în acest an a încă două noi Airbus 318-100, în urma unor investiţii de peste 100 de milioane de euro.

 Afilierea cu alianţa “Sky Team”(din care face parte şi Air France-KLM n.r.).

Valori:

Activitatea TAROM se bazează pe cooperare, comunicare, motivaţie şi rezultate. Dezvoltarea continuă şi succesul permanent al firmei se datorează valorificării optime a potenţialului pe care îl reprezintă personalul, orientarea companiei spre client fiind echilibrată de orientarea spre angajat, investind permanent in oameni.

TAROM acordă cea mai mare atenţie calificării tuturor membrilor grupului sau incepând de la personal operaţiuni sol până la directorii grupului. Fiecare angajat are anumite abilităţi care îl califică pentru anumite sarcini. Punctele sale forte nu sunt numai cunoştinţele de care dispune, ci şi talentele şi capacităţile sale: gândirea analitică, grija, inţelegerea rapidă a problemelor , abilităţi de comunicare.Toate aceste talente lărgesc câmpul abilităţilor de avansare.

Valorile constituie elementul esenţial al culturii organizaţionale. Politica privind calitatea la nivel de organizaţie promovează o serie de valori care stau la baza activităţii firmei :

Profesionalism: aderăm la un set de standarde şi etici profesionale; facem lucrurile cum trebuie şi ne străduim să atingem excelenţa în serviciile pe care le oferim. Suntem supuşi spiritului profesionalismului, fiind conştienţi că nu ne reprezentăm doar pe noi ci şi interesele indivizilor şi organizaţiilor care îşi pun încrederea în noi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management - Compania Tarom.doc