Marcarea Electronica

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Marcarea Electronica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Marcajele pentru infractori nu sunt mai mari decat un ceas de mana. Insa ele nu pot fi inlaturate fara alertarea autoritatii de monitorizare. In unele tari ele sunt folosite pentru a controla infractorii minori, permitandu-le sa lucreze si sa traiasca liberi in comunitate.

Infractiunea este in crestere, dar tehnologia ajuta fortele legii si ordinii sa tina pasul cu lumea interlopa. Un dispozitiv efficient pentru protectia proprietatii si supravegherea oamenilor si animalelor este marcajul electronic.

Marcajele electronice sunt concepute pentru a fi atasate pe, sau implantate in, obiecte mobile si finite vii.Un tip de marcaj poarta informatie fixa sau rescriptibila care poate fi citita de un detector adecvat – acest tip este cel mai adesea folosit pentru identificarea animalelor de companie si a septelului. Versiunile mai sofisticate ale acestor marcaje culeg informatii de la senzori din jurul obiectului sau finite marcate. Un alt tip de dispozitiv are rol de emitator, de la care semnalul poate fi receptionat de receptoare radio care localizeaza marcajul.

SUPRAVEGHEREA ARTICOLELOR

Marcajele de supraveghere electronica a articolelor(SAE) sunt butoanele si benzile care sunt adesea atasate pe articolele de imbracaminte si alte articole vandute cu amanuntul pentru a impiedica furtul. Ele nu contin sursa de energie, deci nu emit semnal. Marcarea SAE cu frecventa radio utilizeaza doua antene cadru montate in interiorul unor tuburi inversate in forma de U de ambele parti alea unei intrari. Una dintre antene transmite un semnal continuu cu frecventa radio de la 3 la 8 MHz.

Un circuit simplu, nealimentat din marcaj,receptioneaza acest semnal si il retransmite la frecventa mai redusa. A doua antenna ecraneaza frecventa transimtatorului si “asculta” semnalele slabe, de frecventa mai redusa care indica momentul scoaterii marcajului din magazine. La detectarea unui semnal ea declanseaza o alarma sonora sau vizuala, iar personalul de securitate din magazin isi va incepe investigatia.

Marcajele pot fi butoane sau benzi adezive. Marcarea articolelor de imbracaminte se face in mod obisnuit cu butoane. O parte a butonului are un ac puternic care trece prin materialul hainei si este tinut fix de un mecanism de prindere din cealalta parte a marcajului. Un electromagnet puternic de la punctul de vanzare elibereaza butonul astfel incat marcajul poate fi inlocuit si reutilizat.

Benzile adezive sunt folosite pentru a marca articole precum CD-urile. Circuitul lor de reactie este tiparit pe o folie din interiorul benzii. O masina de la punctul de vanzare “sufla” circuitul cu un plus electromagnetic puternic, astfel incat banda poate fi lasata pe articol fara sa declanseze alarma la iesire. Banda este greu de inlaturat : adezivul este atat de puternic incat potentialii hoti ar atrage atentia daca ar incerca sa inlature banda in magazin.

O varianta a sistemului SAE standard este detectorul cadru si expediere. O antena cadru care trece prin tuburi in jurul unei intrari emite semnale radio pulsate la o frecventa tipica de 132 KHz. Marcajele folosite cu acest sistem contin fasii de ferit(o forma a fierului care contine carbon) si sunt taiate la dimensiune exacta astfel incat sa retransmita la jumatate frecventa pulsului emitatorului. O antena ti tija de ferit din cadrul unei usi detecteaza eventualele impulsuri care se intorc la frecventa de reactie si declanseaza alarma. Acest tip de marcare este folosit in mod curent la biblioteci, deoarece fasiile taiate de ferit se potrivesc in coloanele cartilor. Odata ce imprumutul unei carti a fost inregistrat, bibliotecarul deplaseza cartea in dreptul laturii cadrului detector.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marcarea Electronica.doc