Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1493
Mărime: 12.88KB (arhivat)
Publicat de: Mugurel Munteanu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Svetlana

Cuprins

  1. 1. Metoda substituirii relaţiilor
  2. 2. Metoda divizării relaţiilor
  3. 3. Metoda amînării plăţilor fiscale
  4. 4. Metoda reducerii directe a obiectului impozabil
  5. 5. Metoda off-shore
  6. 6. Utilizarea facilităţilor fiscale

Extras din referat

§ 1. Metoda substituirii relaţiilor

Legislaţia fiscală nu limitează agenţii economici în posibilitatea de a-şi alege forma juridică de organizare, tipul tranzacţiei, partenerii de afaceri. Metoda substituirii relaţiilor se bazează pe substituirea de către agentul economic a metodei utilizate cu altă metodă, care ar permite utilizarea unui regim fiscal mai avantajos.

De exemplu substituirea contractului de vînzare-cumpărare a mijloacelor fixe cu contractul de leasing financiar.

Plăţile pentru leasing pot fi incluse în cheltuielile permise spre deducere în scopuri fiscale ca cheltuieli legate de activitatea de întreprinzator.

În cazul procurării mijloacelor fixe avem dreptul să deducem numai uzura.

§ 2. Metoda divizării relaţiilor

Metoda divizării relaţiilor se bazează pe metoda substituirii, dar în acest caz nu se substituie toată activitatea economică, ci numai o parte a ei, sau activitatea este divizată.

Aceasta metodă este utilizată, de regulă, în cazurile cînd substituirea întregii activităţi nu permite de a atinge rezultatul dorit. Astfel, prin divizarea activităţii sau substituirii doar a unei părţi permite de a avea un rezultat acceptabil cu mai puţine cheltuieli.

Ca exemple de aplicare a acestei metode pot fi următoarele:

a) divizarea operaţiilor de reconstrucţie a blocului administrativ (de producere) în operaţii de reconstrucţii şi reparaţie capitală.

În conformitate cu Codul Fiscal, cheltuielile întreprinderii privind reconstrucţia (recondiţionarea) mijloacelor fixe se deduc prin uzura şi majorează baza valorică a acestor mijloace fixe in scopuri fiscale.

Cheltuielile privind reparaţia capitală se reflectă în scopuri fiscale în perioada în care au fost efectuate. Astfel o parte din cheltuielile legate de reconstrucţia mijloacelor fixe vor putea fi incluse in cheltuielile perioadei de gestiune.

În acest caz este nevoie de a organiza corect evidenţa documentară, de a întocmi corect contractele cu firmele de construcţie, specificînd concret unde s-a efectuat reconstrucţia şi unde s-a efectuat reparaţia totală. Nerespectarea acestor condiţii poate duce la apariţia suspiciunilor din partea organelor de control, iar afacerea considerată drept dubioasă.

Reconstrucţia reprezintă o modificare esenţială a caracteristicilor iniţiale a mijloacelor fixe sau atribuirea noilor proprietăţi mijloacelor fixe.

Reparaţie – restabilirea caracteristicilor iniţiale ale mijloacelor fixe.

b) divizarea contractului de vînzare – cumpărare a proprietăţii în contract de vînzare – cumpărare propriu-zis şi contract de acordare a serviciilor de consultanţă.

În cazurile procurării proprietăţii este posibil de a diviza sumele achitate in plăţi prin contractele menţionate, de exemplu 80% - contract de vînzare-cumparare, 20% - contract de consultanţă. În acest caz suma achitată pentru servicii de consultare v-a putea fi atribuită la cheltuieli.

Efectul de la astfel de operaţie constă în:

- micşorarea valorii proprietăţii şi respectiv a impozitului pe proprietate;

- la proprietate valoarea se recuperează în timp prin uzură, iar la servicii se atribuie la cheltuieli în perioada de gestiune.

În acest caz este necesar de a acorda o atenţie deosebită alegerii partenerului de afaceri şi de întocmit corect documentele la ambele părţi. În caz contrar afacerea poate fi considerată dubioasă.

Preview document

Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere - Pagina 1
Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere - Pagina 2
Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere - Pagina 3
Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere - Pagina 4
Metodele Minimizării Fiscale la Întreprindere - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Metodele Minimizarii Fiscale la Intreprindere.doc

Te-ar putea interesa și

Auditul Financiar Contabil privind Cheltuielile

Etapa 1 : Prezentarea cadrului legislativ-normativ privind cheltuielile. • Legea 82/1991 privind Contabilitatea Agentilor Economici; • OMFP...

Planificare Fiscală

Tema 1 Planificarea şi prognozarea fiscală noţiuni generale 1. Noţiuni conceptuale cu privire la organizarea procesului fiscal 2. Esenţa,...

Ai nevoie de altceva?