Monografii Contabile la SC Regina SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Monografii Contabile la SC Regina SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Denumirea societăţii: Sc Regina SRL, persoana juridică română demunită în actul constituţional.

Sediul social al societăţii este în Miercurea-Ciuc, Jud. Harghita, str. Fraţiei ,nr. 5, cod postal 537340.

Forma juridică este societate cu răspundere limitată, cu capital integral românesc. Societatea cu răspundere limitată se constituie prin contract de societate şi statut. Contractul de societate si statutul pot fi incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv.

Firma Sc. Regina S.R.L a fost înfiinţată la data 03.01.2000 cu actul constitutiv, conform legii nr 31/1990. La înfiinţarea firmei capitalul social a firmei era 200 lei, acum e 1000lei datorită majorării capitalului social. Este înregistrat la Registrul Comerţului sub , şi are Codul Fiscal

Durata societăţii este nelimitată, începând de la data înmatriculării în Registrul Comertului, după care se dizolvă de drept.

Obiectul de activitate după codul CAEN este: 5139 - Comerţ cu ridicata, nespecializat, de produse alimentare, băuturi şi tutun

Forţa de muncă: Întreprinderea are 10 angajaţi. Are 4 asociaţi dintre care unul dintre ei este şi preşedintele Consiliului de Administraţie şi deţine funcţia de Director General. Sc Regina SRL va putea angaja personal cu contract de muncă. Forma de salarizare, care se utilizează la fiecare loc de muncă , este prevazută în contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă încheiat la nivelul fiecarei unităţii. Salariile acordate personalului constituie pentru titularul de patrimoniu, care efectuează plată , o cheltuială de exploatare.

Organizarea şi conducerea contabilităţii: Sc Regina SRL organizează şi conduce contabilitatea de regulă în compartiment distinctecondusă de directorul economic. Totodată contabilitatea poate fi organizată şi condusă, pe bază de contracte de prestări de servicii, şi de persoane juridice autorizate sau de persoane fizice care au calitatea de expert contabil sau contabil autorizat. Conducerea finaciar contabilă este asigurată de un contabil şef absolvent al Academiei de Studii Economice, expert contabil şi membru al CECCAR şi de 1 persoană contabil autorizat ,având studiu mediu de asemenea membru CECCAR.

Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii trebuie să asigure condiţii necesare pentru:

- întocmirea documentelor justificative privind operaţiunile economice;

- organizarea şi conducerea corectă şi la zi a contabilităţii;

- organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi pasiv;

- respectarea regulilor de întocmire a situaţiei financiare anuale şi depunerea la termen a acestora la organele în drept;

- păstrarea documentelor justificative, a registrelor şi situaţiei financiare anuale;

Principale obiective ale Sc Regina SRL: extinderea activităţii, majorarea capitalului, obţinerea profit, maximalizarea încasărilor.

Maximalizarea încasărilor:

- Lansarea de oferte speciale, lichidări de stocuri, reducerea preţurilor;

- Rezultatul: creşterea încasărilor;

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografii Contabile la SC Regina SRL.doc