Plan de Afacere privind Deschiderea unei Pensiuni in Vederea Practicarii Agroturismului

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Plan de Afacere privind Deschiderea unei Pensiuni in Vederea Practicarii Agroturismului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Prezentarea activitatii societatii comerciale SC HUN AUTO SRL

1.1. Scurt istoric al societatii comerciale HUN AUTO SRL

S.C. HUN AUTO S.R.L. s-a înfiintat în anul 1996, când familia Popescu, alaturi de un coleg au deschis un mic atelier de reparatii auto. Datorita lipsei de experienta a celor doi asociati firma a început sa aiba probleme. Alaturi de acest mic atelier de reparatii aveau si un mic magazin de piese auto. Ca urmare a unor probleme de ordine organizatorica si de comunicare, cei doi asociati s-au despartit, familiei Popescu ramânându-le micul magazin de piese auto.

Ca intermediari, mici comercianti, sotii Popescu se ocupau de magazinul lor astfel: sotul era sofer si se ocupa si cu aprovizionarea si desfacerea, în timp ce sotia se ocupa cu partea economica, contabila si cu vânzarile, deci cu partea economico-comerciala a firmei. Cei doi sunt de meserie ingineri specializati pe domeniul pieselor auto. Initial nu aveau nici o experienta în domeniul economic, dar sotia datorita necesitatii evidente a unui economist a învatat bazele contabilitatii si a acumulat astfel cunostinte în domeniul contabil, iar mai apoi financiar.

Firma la ora actuala poseda trei magazine de vânzare a pieselor auto cu ridicata, 2 depozite din care se vând produse cu ridicata, o benzinarie si un magazin specializat pe produse alimentare alaturat benzinariei.

1.2. Obiectul de activitate

Ca principal obiect de activitate, societatea comerciala se ocupa cu comercializarea pieselor auto de automobile Dacia, toate modelele dar cu precadere modele Solenza si Logan. Drept activitati auxiliare, societatea comerciala se ocupa si cu comercializarea de carburanti, detinând si o benzinarie. O alta activitate auxiliara a societatii comerciale o reprezinta si comercializarea de produse alimentare si bauturi nealcoolice într-un mic magazin special construit ca sa poata oferi produse de acest gen clientilor statiei de benzina. Practic magazinul cu produse alimentare are rol, din punct de vedere al marketingului de a oferi niste servicii celor ce îsi alimenteaza masinile cu benzina.

Activitatea cea mai profitabila este cea de vânzare de piese auto, este de altfel si activitatea principala a firmei, cea care aduce peste 65% din profitul firmei. Vânzarea de piese auto se realizeaza pe doua cai. Principala cale de realizare a vânzarii este cea de comercializare cu ridicata din depozitele de materiale. A doua forma de comercializare este cea cu amanuntul care este realizata direct din magazinele de distributie proprii ale societatii comerciale.

1.3. Managementul societatii comerciale

Din punct de vedere managerial societatea comerciala este organizata informal. Directorul General este domnul Popescu Tuader, iar dânsul este ajutat de Directorul Comercial doamna Popescu Gratziela. Ambii directori sunt absolventi de institut superior, respectiv sunt absolventi ai Politehnicii Bucuresti, sectia „Transporturi material rulant”. Întâlnim aici practic un caz clasic de întreprindere mica în care proprietarii societatii comerciale sunt si managerii acesteia. Organigrama societatii comerciale arata astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de Afacere privind Deschiderea unei Pensiuni in Vederea Practicarii Agroturismului.doc

Alte informatii

Academia De Studii Economice BucureSti Facultatea De Contabilitate Si InformaticA De Gestiune Curs Master AnalizA FinanciarA Si Evaluare