Practica de Specialitate Contabilitate

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Practica de Specialitate Contabilitate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

PREZENTAREA UNITATII

S.C LOTTO.COM.SRL este inregistrata la Oficiul Registrul Comertului Tg-Mures cu numarul J26/220/28.03.1996 si are codul unic de inregistrare R8364732 a a a a a a a a aSediul societatii SC LOTTO.COM.SRL se afla in localitatea TG-MURES;BUL 1DEC.1918 nr.255/10,judetul MURES.

S.C.LOTTO.COM SRL aare ca activitate principala Agentii imobiliare 7031 iar ca obiect de activitate autorizat 5010-comert cu autuvehicule,5040-comert cu motociclete,piese si accesorii aferente si reparatii.

Capitalul social subscris si varsat integral este de 3200 lei

ORGANIZAREA UNITATII

In conformitate cu statutul societatii S.C IMSAT MURES S.A. Consiliul de Administratie stabileste organigrama societatii; societatea are 14 salariati,organizarea societatii este prezentata in schema urmatoare:

TOTAL PERSONAL ,DIN CARE 3

Director general 1

Director tehnic -

Director economic -

Gestionar 1

Casier 1

Personal de productie -

DESCRIEREA MODULUI DE ORGANIZARE A COMPARTIMENTULUI a a a a

FINANCIAR-CONTABIL

S.C LOTTO.COM.SRL. isi desfasoara activitatea financiar-contabila in conformitate cu legile si reglementarile in vigoare,dintre care cea mai importanta este legea contabilitatii nr:82/1991 republicata impreuna cu normele de aplicare alegii,precum si Ordinul Ministrului finantelor Publice nr:306/26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene.

Forma de contabilitate reprezinta modalitatea prin care se da expresie organizatorica si metodologica ciclului contabil de inregistrare si prelucrare a datelor in scopul obtinerii sistemului de informatii privind situatia patrimoniului si rezultatele obtinute.

Forma de contabilitate utilizata in cadrul S.C aLOTTO.COM.SRL este adaptata calculatoarelor electronice cu respectarea normelor contabile privind stocarea si pastrarea datelor,ghidul contabil de prelucrare a datelor aare la intrare in calculator formula contabila pe baza careia se cladeste intregul sistem de stocuri si arhivare a datelor. Pe baza datelor introduse in calculator ,direct de pe documentele primare se editeaza note de acontabilitate si jurnalul de inregistrare,care constituie evidenta cronologica; se editeaza lunar,obligatoriu jurnalul de inregistrare si registrul cartea mare

fiind optional editarea lui fiind facultativa.

In mod obligatoriu sant editate lunar balanta analitica si sintetica al conturilor care preiau si functia registrului cartea mare.

Jurnalul de inregistrare se listeaza lunar,obtinandu-se

rulajul lunii care trebuie sa corespunda cu totalul rulajelor debitoare si creditoare ale luni respective din balanta conturilor sintetice.

S.C LOTTO.COM.SRL. utilizeaza pentru evidenta contabila aplicatia “UNISOFT”,care evidentiaza:

-contabilitatea si fiscalitatea fortei de munca(salarii,contributii sociale,obligati la bugetul asigurarilor sociale,bugetul fondurilor de somaj,declaratii.)

-evidenta intrarilor de materii prime ,(materiale ,combustibil,) prin note de intrare,receptie

-evidenta consumurilor de materi prime,(materiale,conbustibil,) editarea bonului de consum.

-evidenta contabila si analiza sintetica.

IMOBILIZARI:

Activele imobilizate reprezinta bunuri sau valori destinate sa serveasca o perioada indelungata mai mare de un an ,in activitatea unitatii,care nu se consuma la prima vedere.

Activele imobilizate se impart in trei grupe:

-imobilizari necorporale

-imobilizari corporale

-imobilizari financiare

IMOBILIZARI NECORPORALE sunt acele imobilizari care nu sunt reprezentate printr-un bun fizic.

-cheltuieli de constituire

-cheltuieli de cercetare –dezvoltare

-concesiuni,brevete si alte drepturi si valori similate

-fondul comercial

-alte imobilizari necorporale

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica de Specialitate Contabilitate.doc