Prezentarea Societatii Abrasco SRL

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Prezentarea Societatii Abrasco SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Popa Adriana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Începutul actualei societati "ABRASCO’’ s-a produs în 1994. Cu o dotare tehnica modesta, aceasta firma lucra în domeniul constructiilor cu participare la realizarea unor lucrari de anvergura pentru fabrici de ciment, fabrici de zahar, combinate de industrializare a lemnului, prestari servicii în domeniul agricol dar si diverse lucrari industriale care erau rezervate de sectia de mecanizare, respectiv prin închirierea utilajelor de mica mecanizare.

Pâna în perioada anului 1995, în paralel cu dotarea utilajelor din tara si strainatate, s-au realizat utilaje prin autoutilare, reusindu-se astfel acoperirea partiala a lipsei de fonduri pentru importul de utilaje performante; toate eforturile au condus la extinderea activitatii de constructii si în judetele Covasna, Harghita, Sibiu, Hunedoara, Bihor, Brasov.

S.C. ABRASCO S.R.L. se înregistreaza ca persoana juridica la Camera de Comert si Industrie a judetului Bucuresti, cu numarul J/08/708/31.01.1994 cu un capital social fixat la 10.000.000 lei, iar obiectul de activitate al firmei este:

-realizarea de reparatii si prestari servicii cu mijloace de mica mecanizare;

-executarea de produse pentru lucrari de constructii (beton, tuburi de beton, mortar, produse de azbociment, produse balastiere, etc.);

-exploatari forestiere pentru prelucrarea lemnului în vederea fabricarii produselor stratificate din lemn pentru lucrari interioare si activitati de tâmplarie;

-statie de carburanti cu caracter comercial (vânzari).

Scopul societatii îl reprezinta realizarea de reparatii si prestari servicii cu mijloace de mecanizare în domeniul constructiilor de lucrari si produse în domeniul constructiilor, în conditii de eficienta.

Societatea realizeaza obiectul de activitate direct sau prin intermediari, în unitatile proprii sau închiriate, pe cont propriu sau în asociere cu alte persoane fizice sau juridice din tara sau din strainatate în conformitate cu legislatia în vigoare.

Recunoasterea pe care si-a câstigat-o firma nu ar fi fost posibila fara încheierea unor contracte avantajoase cu diversi furnizori din tara de materii prime si semifabricate cum ar fi: Branconf S.A., Dip & Gip S.R.L, Lemexim S.A. Brasov, Concivida S.R.L, Izocom S.R.L, Menatwork, la care se adauga fabrici de ciment, unitati specializate de procurarea produselor balastiere si diversi alti furnizori în functie de profilul activitatii.

Printre cei mai importanti clienti ai firmei se numara: Cobco S.A., Secolita Construct S.R.L., Instal Metal Beton S.R.L., Industriile Sercons S.R.L., Directia Generala de Santiere si Poduri S.A.

ORGANIZAREA CONTABILITATII DE GESTIUNE SI CALCULATIEI COSTURILOR

În cadrul S.C. ABRASCO S.R.L. se utilizeaza doua metode de calculatie a costurilor de productie: metoda costurilor standard pentru majoritatea produselor aflate în nomenclatorul de produse al societatii si metoda pe comenzi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Societatii Abrasco SRL.doc

Alte informatii

Aceasta lucrare a fost facuta pentru practica de specialitate. (CIG)