Proiect Evaluarea Intreprinderii - SC I.L. SA Dambovita

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Proiect Evaluarea Intreprinderii - SC I.L. SA Dambovita.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 34 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Stefan Bunea

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Contabilitate, Management

Extras din document

Scurt istoric al S.C.I.L.S.A. Dâmboviţa

În perioada 1957-1960 a luat fiinţă sub denumirea „Prolacta” unitatea de Industrializarea laptelui Dâmboviţa. Până la împărţirea teritorială a ţării în judeţe a funcţionat ca Oficiul Raional Târgovişte al Întreprinderii de Colectare şi Industrializare a Laptelui Prahova. În anul 1967, împreună cu alte întreprinderi de profil alimentar au fost unificate sub denumirea de IAD (Industria Alimentară Dâmboviţa), transformându-se ulterior în Întreprinderea de Industrializarea Laptelui, având ca sferă de activitate colectarea şi industrializarea laptelui.

Începând cu anul 1990, prin HG 1353/27.12, Întreprinderea de Industrializarea Laptelui Dâmboviţa şi-a obţinut identitatea odată cu transformarea în Societatea Comercială de Industrializarea Laptelui Dâmboviţa. Resursele de materie primă colectate prin activitatea proprie au fost industrializate în unităţile proprii şi datorită câştigării pieţei de desfacere atât în municipiul Târgovişte, cât şi în Bucureşti, producţia industrială de lapte de consum şi alte sortimente din gama produselor proaspete a crescut foarte mult. Având în vedere aceasta, s-a trecut la un program de investiţii şi modernizări prin forţe proprii, care a însemnat eliminarea sistemului de ambalare şi livrare a produselor lactate în ambalaje recuperabile din sticlă, cu cel de ambalaje nerecuperabile din material plastic. Dotarea s-a început în anul 1993, cu achiziţionarea unei linii de preambalat lapte la pungi tip HM3, iar în anul 1994, societatea a achiziţionat o instalaţie de ambalat produse în vid. Anul 1996 a însemnat revizuirea parcului auto şi dotarea lui cu 5 autocisterne, 1 autofrigorifică şi 2 autoturisme.

Date de referinţă privind S.C.I.L.S.A. Dâmboviţa

(conform balanţei încheiate la 31.12.2002)

Denumirea societăţii: Societatea Comercială „Industrializarea

Laptelui Dâmboviţa” S.A.;

Adresa: Târgovişte, str. Gloriei nr.2;

Forma de proprietate: societate comercială cu capital integral privat;

Profil de activitate: asigurarea materiei prime, industrializarea şi depozitarea, conservarea şi comercializarea laptelui, a produselor derivate şi complementare, prestări de

servicii către terţi, operaţiuni de import şi export în activitatea proprie;

Date generale privind acţiunile S.C.I.L.S.A. Dâmboviţa

Statutul societăţii este elaborat în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990 şi Anexei nr. 254 la HG 1353/1990.

La data constituirii societăţii, capitalul social iniţial a fost de 80.288 mii lei împărţit în acţiuni nominative de 5.000 lei fiecare, capital în întregime subscris de statul român în calitate de acţionar unic.

În temeiul Legii nr. 15/1991, a avut loc transmiterea acţiunilor către FPS Oltenia, înfiinţându-se Adunarea Generală a Acţionarilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Evaluarea Intreprinderii - SC I.L. SA Dambovita.doc

Alte informatii

A fost prezentat in cadrul facultatii de contabilitate la materia evaluare, Academia de Studii Economice