Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1450
Mărime: 13.06KB (arhivat)
Publicat de: Claudia Crișan
Puncte necesare: 5
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI - FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE

Extras din referat

- Tara de origine a societatii-mama si normele dupa care raporteaza:

Societatea-mama a companiei Hitachi are sediul principal in Tokyo, Japonia.Hitachi Ltd. si filialele din Japonia raporteaza dupa normele contabile din Japonia, filialele cu sediul in strainatate raporteaza dupa normele contabile din tarile respective, iar situatiile financiare consolidate ale companiei sunt prezentate conform standardelor US-GAAP. Raportarea sectoriala si veniturile din exploatare sunt prezentate conform principiilor si practicilor contabile generale de raportare acceptate in Japonia.

- Prezentare generala:

Obiect de activitate: Hitachi, Ltd. este una dintre cele mai importante societăţi de produse electronice din lume. Societatea oferă o gamă larga de produse şi servicii impartite pe sapte segmente industriale de activitate: sisteme informatice si telecomunicatii, echipamente electronice, sisteme energetice şi industrial, materiale şi produse de consum, componente si materiale de inalta tensiune, servicii financiare, logistica si alte servicii. Are un numar de 450 de filiale incorporate din Japonia si 484 de filiale in afara Japoniei.

Societatea fost fondata de către Namihei Odaira în anul 1910 şi primul său produs a fost un electromotor cu randamentul de 5CP. În anul 1924 firma Hitachi a început să producă locomotive electrice, iar în anul 1932 a început să producă chiar şi frigidere şi ascensoare, după aceea au urmat turbinele, microscopul cu electron, centrale electrice, distribuitoare de cabluri, semiconductori ş.a.m.d. În anul 1981 a fost inaugurată producţia ecranelor color CRT şi a super-computerelor iar cu opt ani mai târziu societatea Hitachi a prezentat primul computer construit pe baza de supra-conductori. În anul 1990 Hitachi a construit primul display color TFT cu distingere ridicată iar cu cinci ani mai târziu Super TFT cu unghiul optic lărgit. În anul 2000 societatea Hitachi a construit prima video cameră DVD-RAM din lume. În ziua de azi sortimentul produselor firmei Hitachi variaza de la diferite produse electronice de consum, pana la echipamente pentru centrale electrice si nucleare si se ridica la peste 20 000 de diferite tipuri.

Distributie zonala: Hitachi, Ltd isi desfasoara activitatea pe pietele din Japonia, Nordul Americii, Asia, Europa si alte piete importante. Hitachi isi distribuie produsele in primul rand in Japonia prin propria retea de vanzari. De asemenea distributia unor produse ale firmei Hitachi se face si prin dealeri independenti. In majoritatea domeniilor serviciilor de desfacere, vanzarile firmei Hitachi sunt reprezentate de personal specializat in marketingul tipurilor particulare de produse.

Performante: Hitachi a inregistrat o crestere a veniturilor de 5% in anii 2004 si 2005 si de 8% in anul fiscal 2006. Venitul net in 2004 a fost de 51.496 mil. yeni, in 2005 de 37.320 mil. yeni, iar in anul 2006 s-a inregistrat o pierdere neta de 32.799 mil.yeni.

Are aproximativ 384.444 angajaţi în toată lumea. În anul fiscal 2006 (încheiat pe 31 martie 2007), cifra de afaceri consolidată a fost de 10.247.903 milioane yeni. La aceeasi data capitalul social avea o valoare de 282.033 milioane yeni, fiind format din 10.000.000.000 de actiuni, precum si 3.368.126.056 de actiuni emise de stat si cumparate, numarul de detinatori de actiuni fiind de 385.744. Actiunile societatii sunt listate la bursa din Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka si Sapporo din Japonia, dar si la bursa din New York.

- Prezenta/absenta reconcilierilor intre raportarile IAS/IFRS si US GAAP sau UK GAAP:

In raportarile anuale ale comapniei sunt mentionate reglementarile US GAAP. Reconcilierile IAS/IFRS si UK GAAP nu sunt mentionate in raportul anual al companiei.

- Formatul bilantului:

Formatul bilantului este de tip cont incepand cu prezentarea elementelor de activ cu cea mai are lichiditate (numerar si echivalente de numerar, investitii pe termen scurt) si terminand cu prezentarea datoriilor mai intai pe termen scurt si apoi pe termen lung si a elementelor de capital.

- Formatul contului de profit si pierdere:

Este de tip lista dupa destinatii.

- Situatia fluxurilor de trezorerie:

Este prezentata pe cele trei activitati: de exploatare, de investitie si de finantare., utilizand metoda indirecta.

- Metoda de consolidare utilizata:

Informatiile financiare relatate companiei de catre filialele consolidate sunt acumulate si comunicate de catre directorul financiar managementului in timp util pentru prezentarea situatiilor financiare finale. Este folosita metoda equity- method. Investitiile unde compania nu are o influenta semnificativa sunt contabilizate utilizand cost method.

- Raportul auditorilor:

Firma Ernst&Young ShinNihon reprezinta auditorul situatiilor financiare consolidate ale companiei Hitachi pentru anii 2005-2006. Raportul emis de auditori este unul independent, opinia prezentata fiind una fara rezerve. Platile privind auditul pentru anul 2006 au fost in suma de 4.494 milioane yeni japonezi.

Preview document

Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi - Pagina 1
Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi - Pagina 2
Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi - Pagina 3
Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi - Pagina 4
Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Proiect la Sisteme Contabile Comparate - Hitachi.doc

Alții au mai descărcat și

Sisteme contabile - Japonia, China, Australia, Marea Britanie, Turcia

1. SISTEMUL CONTABIL DIN JAPONIA 1.1. Contextul contabil Industrializarea Japoniei a început în anul 1868 după restauraţia Meiji. Guvernul era...

Sisteme contabile comparate - Marea Britanie, Japonia

Patru caracteristici ale economiei britanice din secolul al XIX-lea au influenţat în mod decisiv dezvoltarea contabilităţii: dezvoltarea...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Ai nevoie de altceva?