SC Banca Romaneasca S.A.

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest referat descrie SC Banca Romaneasca S.A..
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

SCURT ISTORIC

BANCA ROMANEASCA

Cu o experienta de 13 ani de activitate, Banca Romaneasca ofera clientilor sai o gama larga de produse si servcii pentru persoane fizice si pentru corporatii.

In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achizitionat pachetul majoritar la Banca Romaneasca S.A., detinand in prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvolare (BERD) este un alt actionar important, detinand 10,17% din capitalul social al bancii.

Banca Romaneasca dispune de o retea nationala formata din 58 de sucursale si agentii, urmand sa extinda numarul acestora la 80 pana la sfarsitul anului 2006.

Banca Romaneasca detine un capital social de peste 111 milioane Euro. Intr-o piata foarte dinamica, cota de piata a bancii a crescut de la 1,7% in decembrie 2005, la 2,1% in septembrie 2006.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elena fiind fondat in anul 1841 si listat la Bursa de Valori din Atena inca din anul 1880. Incepand cu Octombrie 1999 este listat si la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG detine o pozitie dominanta pe piata serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unitati bancare in tara si in strainatate si un portofoliu de 10 milioane de clienti.

In afara activitatilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfasoara in Romania o serie de alte operatiuni in diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se numara: ETEBA Romania, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA si EURIAL Leasing

Banca asigurata Lloyd's

Conducerea pe baze prudentiale a activitatii este evidentiata de initiativa managementului bancii de a incheia incepând cu anul 1997, o polita de asigurare cu institutii de renume de pe piata londoneza de asigurari, sub egida grupului Lloyd's, din Londra. Astfel, Banca Romaneasca a devenit prima banca romaneasca asigurata impotriva riscurilor de frauda, erori si omisiuni.

Rezultatele financiare ale bancii sunt auditate de catre auditorul independent Deloitte.

CONSILIUL DE ADMINISTRATIE

STRUCTURA CONSILULUI DE ADMINISTRATIE

Ioannis Pechlivanidis

Presedinte

Andreas Theodoros Maragkoudakis

Vicepresedinte

Agis Leopoulos

Vicepresedinte

Michael Ionides

Membru

Petru Rares

Membru

Anastasios Lizos

Membru

Ion Stancu

Membru

Paul Isoiu

Membru

Gioulio Moreno

Membru

Konstantinos Bratos

Membru

Nikolaos-Argyris Stamboulias-Stamboulis

Membru

Structura Consilului de Administratie aprobata in sedinta AGA din data de 21 Septembrie 2005.

Fisiere in arhiva (1):

  • SC Banca Romaneasca S.A..doc

Alte informatii

produse si servicii oferite de banca romaneasca