Studiu de Caz - Place to Go

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Studiu de Caz - Place to Go.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: PETRESCU SORINA RUXANDRA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

Etica studiaza modul si motivatia pentru care oamenii actioneaza de o anumita maniera, o decizie etica bazandu-se pe cunostintele si experientele acumulate.

Un cod de conduita etica profesionala este destinat in principal incurajarii unui comportament profesional ideal, insa un cod de etica profesionala nu poate anticipa toate situatiile ce pot aparea intr-o societate, el furnaizand anumite principii generale ce pot fi utilizate pentru fiecare situatie in parte.

Codul Etic se aplica atat persoanelor, cat si organismelor care furnizeaza serviciul de audit intern. Auditorul trebuie sa foloseasca rationamentul profesional pentru evaluarea riscului de audit.

In Codul Etic “PlaceToGo” nu se face nici o referire la o situatie similara, dar fundamentul etic exista deoarece angajatorul asigura in taina serviciile de catering impreuna cu sotia sa, ceea ce poate duce la anumite situatii nefavorabile si la beneficii economice.

Conducerea nu stie de existenta firmei celor doi soti, ceea ce presupune o problema de etica profesionala si poate duce la un conflict de interese in cadrul firmei PlaceToGo.

Riscul este amenintarea ca un eveniment sau o actiune sa afecteze capacitatea unei organizatii de a-si atinge obiectivele stabilite.

Auditul intern trebuie sa sprijine conducatorul entitatii in indentificarea si evaluarea riscurilor semnificative.

Riscurile pe care Jack ar trebui sa le aiba in vedere vis-à-vis de serviciile de catering de care beneficiaza “PlaceToGo” ar putea fi:

- Existenta anumitor beneficii si avantaje economice pentru cei doi soti, deoarece firma lor a furnizat serviciile de catering;

Angajatul poate ascunde anumite operatii reale pe care le face intre firma de catering si societatea “PlaceToGo”;

Riscul de existenta in societatea “PlaceToGo” a unor situatii similare;

Riscul neexistentei unor obligatii bine definite intre firma de catering si firma “PlaceToGo”;

Riscul scaderii calitatii serviciilor furnizate de firma de catering;

Nedetectarea unor documente justificative.

Auditorul trebuie sa evalueze riscurile si sa propuna solutii pentru eliminarea acestora. Potrivit unor autori, “evaluarea riscurilor ar trebui sa constituie preocuparea centrala a auditorului”.

Auditorii urmaresc pe tot parcursul misiunii de audit riscurile ce pot aparea, iar dupa identificarea lor isi stabilesc procedurile de audit in functie de zonele de risc.

Actiunile potrivite pe care Jack ar trebui sa le intreprinda pentru a verifica daca riscurile identificate sunt controlate de “PlaceToGo” pot fi urmatoarele:

- Verificarea situatiilor financiare;

- Verificarea tuturor documentelor justificative ca urmare a tranzactiilor ce au avut loc intre cele doua societati;

- Informarea conducerii si a managerului in legatura cu aceasta problema;

- Verificarea calitatii serviciilor oferite de firma de catering;

- Identificarea obligatiilor intre cele doua companii;

- Verificarea tuturor documentelor ce au stat la baza prestarii serviciilor de catering anterioare (daca intr-adevar nu au existat decat doua situatii in care firma de catering a furnizat servicii);

- Elaborarea unor rapoarte privind activitatile angajatilor desfasurate in intreprindere si inaintarea acestora, celor care se ocupa cu guvernanta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - Place to Go.ppt

Alte informatii

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE