Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 6846
Mărime: 38.27KB (arhivat)
Publicat de: Lorena Rădoi
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Argument
  3. 1.Prezentarea firmei 2
  4. 2.Obiectul şi metoda contabilităţii 3
  5. 2.1Obiectul de studiu al contabilităţii 4
  6. 2.2.Metoda contabilităţii 5
  7. 2.3.Documente contabile şi justificative 6
  8. 3.Introducere în contabilitatea Clienţilor 7
  9. 3.1.Structura creanţelor 9
  10. 4.Contabilitatea decontărilor cu clienţi 12
  11. 4.1.Contul 411 „Clienţi” 12
  12. 4.2. Contul 418 „ Clienţi – facturi de întocmit „ 18
  13. 4.3. 4.3.Contul 413 „Efecte de primit” 20
  14. 4.4. Contul 416 „ Clienţi incerţi ” 22
  15. 4.5.Contul 419 „ Clienţi – creditori” 24
  16. 5. Monografia contabilă 27
  17. 6. CONCLUZII 30
  18. 7. BIBLIOGRAFIE 31

Extras din referat

Argument

Potrivit Legii contabilităţii, contabilitatea se defineşte ca fiind „activitate specializată în măsurarea, evaluarea, cunoaşterea, gestiunea şi controlul activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii precum şi a rezultatelor obţinute din activitatea persoanelor juridice şi fizice,trebuie să asigure înregistrarea cronologică şi sistematică, prelucrarea, publicarea şi păstrarea informaţiilor cu privire la poziţia financiară şi fluxurilor de trezorerie, atât pentru cerinţele interne ale acestora, cât şi în relaţiile cu investitorii prezenţi şi potenţiali, creditorii financiari şi comerciali, clienţi, instituţiile guvernamentale şi alţi utilizatori”.

Contabilitatea face parte din categoria ştiinţelor economice fundamentale alături de management, statistică prognoză etc. Ea îmbină teoria ştiinţifică a contabilităţii cu aspectele practice aplicative.

Prin specificul ei, contabilitatea este o activitate specializată care foloseşte instrumentele de măsurare a fenomenelor şi proceselor economice şi de evaluare a lor(exprimare bănească). Ea studiază latura valorică a activităţii economice, având un rol deosebit în viaţa economică şi socială – fără contabilitate nu este posibilă organizarea unei activităţi din care să se obţină profit. În felul acesta contabilitatea realizează cunoaşterea deplină realităţii economice la nivel micro şi macro economic. Prin folosirea instrumentelor proprii de lucru, contabilitatea urmăreşte modul de gestionare ( administrare şi răspundere) a resurselor din economie şi asigură controlul (verificarea) activităţii economice la diferite nivele de organizare.

În domeniul informaţional economic se desprind categoriile specifice pe care le studiază contabilitatea: active(bunuri materiale şi valorice), datorii(obligaţii ale agentului economic), capitaluri proprii (valori economice investite de proprietari cu scopul de a obţine profit), rezultate ale activităţii sub formă de profit sau pierdere.

În urma prelucrării datelor economice rezultă informaţii specifice privind:poziţia financiară măsurată prin volumul activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii de care dispune agentul economic, performanţa financiară măsurată prin profitul obţinut din activitate şi fluxurile de trezorerie generate de intrări şi ieşiri de numerar.

Prelucrarea informaţiei contabile se face prin procedee specifice:înregistrarea cronologică a datelor, adică în ordinea desfăşurării operaţiilor economice şi înregistrarea sistematică, adică în corelaţie şi legătură cu diverse instrumente de legătură.

Informaţiile specifice rezultate din contabilitatea datelor economice sunt publicate pentru a fi aduse la cunoştinţa utilizatorilor de informaţii şi se păstrează(arhivează) pentru a fi folosite în continuare.

Informaţiile contabile prelucrate sunt folosite de diverse categorii de utilizatori şi au următoarele destinaţii: cerinţe interne, investitori, creditori,clienţi, instituţii guvernamentale precum şi alţi utilizatori.

Cerinţele interne din informaţie contabilă oferă angajaţilor informaţii privind capacitatea întreprinderii de a plăti salariile, pensiile, identificarea unor oportunităţi profesionale, iar acţionarilor le oferă informaţii care să evolueze capacitatea de dezvoltare a întreprinderii şi plata dividendelor. Investitorii au nevoie de informaţii contabile pentru a decide oportunitatea de cumpărare, păstrarea sau vânzarea întreprinderilor. Creditorii folosesc informaţia contabilă pentru a stabili sumelor de încasat de la întreprinderi privitoare la acordarea de credit, dobânzi de încasat, datorii comerciale acordate. Clienţii folosesc informaţia contabilă pentru a decide relaţiile contractuale cu întreprinderea. Guvernul şi instituţiile sale folosesc informaţia contabilă la deciziile privind alocarea resurselor iniţierea unor politici fiscale, stabilirea de indicatori macroeconomici.

1.Perzentarea firmei

SC BUSTER SRL a fost a luat naştere în 25.12.1998, ca urmare a asocierii a două persoane Badea Mircea şi Ştefănescu Mihai. Fiecare acţionar vărsându-şi aportul subscris atât în numerar cât şi în natură.

Unitatea are ca principale activităţi prelucrarea materiilor prime în vederea comercializării acestora pe piaţă, creşterea de animale şi păsări în scopul valorificări lor, precum şi comercializarea diferitelor mărfuri achiziţionate la un preţ mai mic de la diferiţi furnizori. Adaosul comercial practicat fiind de 20%.

În anul 1999, societatea şi-a mărit capitalul social cu încă 5.000.000 lei prin aportul în natură şi numerar al celor doi asociaţi. Prin urmare, gama de servicii oferite clienţilor s-au diversificat, urmată fiind de creşterea cifrei de afaceri şi ocuparea unor noi segmente ale pieţei, care au dus la creşterea profitului şi a importanţei firmei.

Unitatea promovează produsele de calitate superioară deservind o masă mai pretenţioasă de clienţi.

Principalele date referitoare la societate

SC BUSTER SRL, Strada Galaxy Nr.88

Numărul de înregistrare la registrul comerţului J40/286596/1998

Numărul de înregistrare fiscală R 1234567

Telefon / Fax : 056/ 20 63 15

Atenţie datele referitoare la firmă din monografia contabila aferentă lucrări sunt ireale şi au fost inventate de către autorul acestei lucrări.

Această lucrare a fost creată tehnoredactată de către Mirci Ciprian.

2.Obiectul si metoda contabilităţii

Obiectul şi metoda contabilităţii. Contabilitatea face parte din evidenţa economică. Evidenţa economică reprezintă un sistem de înregistrare, de urmărire cantitativă, calitativă şi valorică a activităţii şi fenomenelor social economice ce se produc intr-un anumit timp şi loc. Ea ocupă un loc central în sistemul informaţional şi constituie o pârghie deosebit de importantă în conducerea activităţii economice. Pentru a-şi îndeplini rolul, ea trebuie să fie clară, precisă, simplă şi ţinută la zi.

Evidenţa economică cuprinde trei forme:

• Evidenţa operativă

• Evidenţa statistică

• Evidenţa contabilă

a) Evidenţa operativă se înregistrează la locul şi în momentul în care se produc procesele ce se desfăşoară în cadrul unităţilor patrimoniale şi furnizează informaţiile necesare contabilităţii şi statisticii.

Preview document

Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 1
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 2
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 3
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 4
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 5
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 6
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 7
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 8
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 9
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 10
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 11
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 12
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 13
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 14
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 15
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 16
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 17
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 18
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 19
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 20
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 21
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 22
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 23
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 24
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 25
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 26
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 27
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 28
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 29
Studiu privind Contabilitatea Decontărilor cu Clienții - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Studiu privind Contabilitatea Decontarilor cu Clientii.doc

Alții au mai descărcat și

Contabilitatea și Analiza Trezoreriei la SC Getex SA

CAPITOLUL 1 1.1. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. GETEX S.A. FILIPEŞTII DE PĂDURE Apariţia pe harta ţării a acestui obiectiv industrial a fost...

Contabilitatea relațiilor cu partenerii comerciali la SC Rostramo SA

PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. ROSTRAMO S.A. TG-JIU 1. Scurt istoric SC ROSTRAMO SA Târgu-Jiu , numită C.P.L.Târgu-Jiu până în 1980 , este una din...

Decontări în numerar și prin conturile curente

Capitolul I Aspecte legislative 1.1. Problematica decontărilor în accepţiunea legislaţiei în vigoare Contabilitatea trezoreriei are ca obiect...

Contabilitatea Decontarilor cu Clienții

I. ARGUMENT Termenul de “contabilitate” se află pe buzele tuturor în zilele noastre, nici o activitate economică nu poate fi supusă succesului...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Decontărilor cu Furnizorii și Clienții

CAPITOLUL 1. DELIMITĂRI PRIVIND RELAŢIILE CU FURNIZORII ŞI CLIENŢII 1.1. Definiţii, forme şi clasificări ale relaţiilor cu furnizorii şi clienţii...

Contabilitatea și analiza creanțelor și datoriilor comerciale - SC Trans Europa SA Galați

CAPITOLUL I CONTRACTE COMERCIALE 1.1. Notiuni generale Etimologic, termenul „contract” provine din latinescul contrahere (a trage împreuna)....

Calculul și înregistrarea salariilor

INTRODUCERE Contabilitatea tertilor asigura evidenta datoriilor si creantelor unitatii in relatiile acesteia cu furnizorii, clientii, personalul,...

Studiu Privind Recunoașterea în Contabilitate a Reducerilor Comerciale și Financiare

Capitolul I Contabilitatea decontărilor cu terţii 1.1 Noţiuni generale Întreprinderile îşi desfăşoară activitatea în contextul unui sistem...

Contabilitatea Salariilor - SC Vel Group Distribution

ARGUMENT Activitatea unităţilor economice, concretizată în procesele de aprovizionare, producţie şi desfacere, determină raporturi...

Contabilitatea generală a operațiilor privind contabilitatea creanțelor din vânzări de bunuri la SC Karma SRL

CAPITOLUL 1. FUNDAMENTAREA SUB ASPECT TEORETIC A LUCRĂRII 1.1 Prezentarea noţiunilor legislative în domeniul studiat În general în cadrul...

Proiect contabilitate consolidată

CAPITOLUL I: CONTABILITATEA FUZIUNII Fuziunea este operaţiunea prin care două sau mai multe societăţi hotărăsc separat să se unească în vederea...

Studiu privind organizarea contabilității decontărilor prin conturile bancare și prin casierie

1.1. Prezentarea societatii Sucursala Mindbank Constanta a fost infiintata in luna ianuarie a anului 1994. Banca pentru Mica Industrie si Libera...

Ai nevoie de altceva?