Tabloul de bord

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tabloul de bord.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

1. Tabloul de bord 1
1.1 Definiția tabloului de bord 1
1.2 Utilizarea tabloului de bord 1
1.3 Funcțiile tabloului de bord 2
1.4 Etapele proiectării și utilizării tabloului de bord 3
1.5 Avantaje și limite privind utilizarea tabloului de bord 6
1.6 Aplicație privind utilizarea tabloului de bord 7
2. Bibliografie 10

Extras din document

1. Tabloul de bord

1.1 Definiția tabloului de bord

Tabloul de bord este un ansamblu de indicatori organizați într-un sistem, urmăriți de aceeași echipă sau același responsabil, care permite lansarea decizilor, coordonarea și controlarea acțiunilor unui compartiment (centru de responsabilitate).

Tabloul de bord este un sistem de comunicare și de decizie care permite controlului de gestiune să atragă atenția responsabililor asupra punctelor cheie din activitatea lor.

Tabloul de bord este un ansamblu de informații pertinente referitoare la rezultatele obținute în domeniu condus, prezentate într-o formă sintetică, prestabilită și transmise operativ beneficiarilor.

1.2 Utilizarea tabloului de bord

Utilizarea acestei metode de management se recomandă, practic în orice situație managerială în care managerii adoptă o anumită conduită decizională și așteaptă din mediul aplicativ, din domeniul condus, informații referitoare la rezultatele obținute, ca urmare a aplicării deciziilor sau consecință a influențelor exercitate de factorii (variabilele) mediului ambient.

Concret, tabloul de bord se utilizează în următoarele situații:

- când se dorește o urmărire pe parcurs a gradului de realizare a obiectivelor și a nivelului rezultatelor obținute pentru a se asigura o îmbunătățire a gradului de fundamentare a deciziilor;

- când un domeniu sau altul, dacă nu chiar firma, în ansamblul său, sunt supuse unui control, unei monitorizări, din partea managerilor de nivel superior datorită rezultatelor continuu nesatisfăcătoare, înregistrate pe un interval de timp precedent, suficient de mare;

- când sistemul informațional al întreprinderii funcționează deficitar, în sensul înregistrării a numeroase situații de modificare a mesajului informațional (filtraj, distorsiune), de paralelisme în transmiterea și prelucrarea informațiilor (redundanță), ori de existența unui volum supradimensionat de informații la care nu se mai poate răspunde adecvat prin decizii și acțiuni pertinente (grad de fundamentare necorespunzător);

- când bugetul de timp al managerilor, în special al celor situați la nivelul superior al managementului firmei, este aglomerat, aceștia fiind ,bombardați" cu tot felul de informații, unele din ele - dacă nu majoritatea, la un moment dat - fiind de o mică importanță și relevanță pentru poziția ocupată.

,,Sufocarea informațională" a managerilor nu poate avea decât consecințe nefavorabile pentru calitatea deciziilor adoptate, dar și pentru nivelul și calitatea rezultatelor obținute din realizarea obiectivelor.

1.3 Funcțiile tabloului de bord

Dacă încercăm o simulare între tabloul de bord ca metodă managerială și tabloul de bord specific unui vehicul, care permite conducătorului acestuia să se manifeste diferit în funcție de specificitatea situațiilor în care este pus, semnalate de aparatura de bord instalată, constatăm următoarele funcții importante:

- Funcția de informare a managerului cu privire la domeniul condus;

- Funcția de evaluare asupra unor situații nefavorabile, asupra unor abateri de la normalitate;

- Funcția de evaluare a rezultatelor obținute în realizarea obiectivelor și, implicit, a calității deciziilor adoptate și acțiunilor inițiale;

- Funcția decizională, în sensul că informațiile pertinente, transmise operativ managerilor amplasați în diverse ipostaze ierarhice, permit fundamentarea și adoptarea unor decizii adecvate.

La nivel operațional, tabloul de bord prezintă interes pentru:

- orientarea responsabililor către obiectivul prioritar;

- orientarea acțiunii către realizarea obiectivelor propuse;

- căutarea acțiunilor corective, strângerea de informații despre rezultatele obținute, identificarea și înțelegerea abaterilor rezultatelor față de obiective.

La nivel decizional, tabloul de bord este utilizat pentru:

- ,,pilotarea” activității întreprinderii;

- animarea consiliului de conducere pentru: urmărirea programelor de acțiune; supravegherea derulării activităților importante ale întreprinderii și corectarea abaterilor apărute cu scopul redresării activității înainte ca rezultatele să devină ireversibile.

În concluzie, tabloul de bord la orice nivel servește pentru:

- informare;

- acțiune.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tabloul de bord.docx

Bibliografie

1. Caraiani Chirața, Dumitrana Mihaela, Contabilitate de Gestiune și Control de Gestiune, ediția a II-a, Editura Universitară, București, 2008.
2. Horga Vasile, Cucui Ion, Radu Mariana, Control de Gestiune, Editura NICULESCU SRL, București, 2003.