Principiile Conducerii - Neemia

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Principiile Conducerii - Neemia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Crestinism

Extras din document

Caracteristici de conducere ale liderului

Introducere.

Un lider este o persoană care deţine puterea şi o exercită asupră unui grup de oameni. Idealul este ca exercitarea ei să se facă în beneficiul oamenilor spre care se îndreaptă. Liderii nu pot funcţiona fără autoritate şi autoritatea este un atribut al conducerii. Folosirea greşită a autorităţii este una din lipsurile principale ale conducerii şi sursa nemulţumirilor şi neajunsurilor liderilor. Domnul Isus a avut toată puterea şi efectele ei au fost benefice pentru omenire. El vorbea, acţiona şi învăţa cu autoritate pe oameni şi când poruncea El, toate şi toţi se supuneau: vântul, marea, oamenii şi demonii.

Atributele puterii s-au dezvăluit în chip minunat în Domnul Isus. El a făcut doar ce L-a văzut pe Tatăl făcând şi Tatăl a fost satisfăcut de felul în care Fiul si-a îndeplinit misiune ce I-a fost încredinţată. Lui I s-a dat toată puterea în cer şi pe pământ fiindcă însuşirile Sale veşnice au făcut ca puterea să se manifeste în chip desăvârşit, după placul lui Dumnezeu. Azi ucenicii lui Isus sunt chemaţi să se asemene lui Isus şi să fie slujitori destoinici împlinindu-şi bine slujba.

Învăţătorul Isus a dat învăţături ucenicilor, apoi autoritate să facă ce i-a învăţat, i-a trimis să lucreze şi acolo unde ei nu au avut puterea suficientă, El a intervenit rezolvând situaţia şi a completat lipsurile ucenicilor.

|n Vechiul Testament, Dumnezeu Tatăl a investit pe slujitorii Săi cu putere pentru a face lucrările ce le dorea. Din desfăşurarea evenimentelor vom observa calităţile liderilor în cazul de faţă cu privire la Neemia.

Neemia este autorul cărţii “NEEMIA”, şi a fost unul dintre evreii rămaşi în robie şi era paharnicul împăratului Artarxexes, având mare putere şi influenţă la curtea lui de la Susa. El a fost contemporan cu Ezra care se întorsese la Ierusalim.

Prezentarea calităţilor de conducător ale lui Neemia

Hanani a venit la fratele său Neemia şi i-a prezentat situaţia deplorabilă din ţară, “„Cei ce au mai rãmas din robie sunt acolo în ţarã, în cea mai mare nenorocire şi ocarã; zidurile Ierusalimului sunt dãrâmate, şi porţile sunt arse de foc.” ( 1:3 ), acesta a plâns şi s-a jelit multe zile, apoi a postit şi s-a rugat Dumnezeului Cerurilor făcându-se mediatorul copiilor lui Israel pentru iertarea şi reabilitarea lor. Se observă în această împrejurare calitatea unui lider adevărat de a fi interesat pentru binele altora, cu toate că ei erau vinovaţi şi plăteau pentru neascultarea lor. Altă calitate a lui Neemia este loialitatea faţă de poporul său, cu toate că avea o poziţie socială bună la curtea împăratului. El se identifică cu poporul care a păcătuit şi suferă împreună cu el: “mãrturisind pãcatele copiilor lui Israel, pãcatele fãcute de noi împotriva Ta; cãci eu şi casa tatãlui meu am pãcãtuit. Te-am supãrat, şi n-am pãzit poruncile Tale, legile şi orânduirile pe care le-ai dat robului Tãu Moise.”(1:6,7) dând dovadă de integritate morală. Rugăciunea lui sinceră se îndreaptă spre binele poporului său, relevând calitatea de om al rugăciunii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Principiile Conducerii - Neemia.doc